Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Piękny płot Marysiu. Twoje kury mają teraz luksusowo. Ale też te kochiny wyglądają jak kurza arystokracja, to nie przystoi żeby mieszkały jak zwykłe kury :wink:

U nas pada, a na dniach też zapowiadali przymrozki.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, płotek-klasa ;:333
Serio fajnie wygląda :D
Dinozaury potrafią robić głębokie podkopy także z tą podmurówką to świetny pomysł.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, podziwiam płot - taki prawdziwy, drewniany, jak kiedyś. Marzy mi się taki wokół domu, ale to jeszcze kiedyś. Myślę, że w każdym kurzym stadku znajdzie się jedna uciekinierka, u nas też jest. Ale zauważyłam, że koty ją gonią i rzadko wychodzi :) Za to reszta trzyma się wybiegu i nie wychodzi, mimo, że na 2m odcinku ogrodzenie ma 0,5m wysokości. Kilka razy gęsi przewróciły, to oczywiście całe towarzystwo wykorzystało sytuację, ale tak same z siebie nie uciekają.
Pięknie Ci kwitnie to i owo, życzę ciepła i słoneczka, żebyś zdążyła ze wszystkim i ze spokojną głową pojechała się kurować :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, Ty znowu zapracowana. ;:108
Cóż, jeszcze tylko tydzień pozostał Ci dla ogrodu przed wyjazdem. :| Jednak jeśli nie przystopujesz, to nie wyjedziesz. ;:218
Dbaj o zdrowie ;:167 , rośliny sobie poradzą i jeszcze Cię zadziwią po powrocie. ;:63
Dobrej nocy, kochana. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam !
Dzisiaj słońce i odczuwalny mrozek, ale przymrozku nie było, więc co będzie z roślinami to nie wiem :wink:
Wczoraj już nie wpadłam, bo firma Lemar mocno mnie wkurzyła. Zamówiłam gotową folię na wymiar ze zgrzewanymi bokami na mój tunel, bo poprzednia 3 sez. była 6, ale już pękała w wielu miejscach i w krótszych bokach powiewała na wietrze. Nowa miała być 4 sez., ale już podczas pokrywania i spinania spinkami targała się, a na zgięciu wygląda, że nie wytrzyma nawet jednego sezonu. Folia z tak maleńkim zapasem, że nie zakopywaliśmy folii tylko okopywaliśmy tunel, w miarę pracy gniew mój rósł! Narobiliśmy się razem z panem od fizycznej pracy i źli pod wieczór nawet nie dokończyliśmy jej, bo zgrzane są dłuższe boki i krótsze nie wiadomo jak zakończyć, bo jeden krótki, a drugi jak jest na wierzchu to powiewa jak żagiel na wietrze ;:223 Oczywiście napisałam sprzedawcy i chyba producentowi w jednym co myślę, ale na stronie nie ma jak wpisać opinii. Widać moderują i pokazują tylko te pozytywne ;:oj

Bea narcyz ma w nazwie zapach, ale ja mimo zniżenia się do niego nie poczułam zapachu, może musi róść jakiś czas żeby nabrać pełni zalet :D Dziękuję, ;:196 wiesz w ten dzień u mnie mgła, a ktoś kto mieszka kawałek ode mnie ale wyżej o 100 m nie miał żadnej mgły i wzeszło mu ostre słońce...na chwilę :)

Sylwio kochiny mieszkają w malutkim kurniku kupionym na Al, a w tym z płotem mieszka plebs ;:306
U mnie niestety tez przewidywane są przymrozki, a na początek odczuwalna -1.
Jak to przeżyją rośliny już w gruncie...nie wiem :shock:

Aguś Ty wiesz coś o tych dinozaurach ;:306 Płotek sprawił że miejsce jest schludne, bo plastikowa siatka z czasem przybrała kształt półleżący, a ciągłe obkładanie terenu czym się da wyglądało nieestetycznie. Teraz wydaje się bezpiecznie i ładnie, a jak jeszcze obsadzę ;:215 Już wczoraj przesadziłam tam kępę chabrów wysokich i dwie duże fiołków ;:333

Aniu taki płot miałam mieć kiedyś na działce tzw rolnej wokół altanki i ogródka, ale kupiliśmy dom i sztachety czekały na pomysł. Wykorzystywaliśmy je na balkony, ale większość czekała... aż wymyśliłam ;:306
Widziałaś moją siatkę zieloną wokół wybiegu...no nie była urodziwa i leżało mi to na sumieniu ;:223
Dziękuję ;:168 staram się zrobić jak najwięcej, ale co praca to kłody pod nogi, no i ta pogoda ;:222

Lucynko o wczorajszym dniu nie chce mi się nawet gadać, ale coś wyżej napisałam.
Mam nadzieję, że jednak nic nie przeszkodzi mi w wyjeździe więc proszę nie pisz tak!
Dobrego dnia i dziękuję ;:196

Dzisiaj jakieś wizyty lekarskie i c.d. walki z ogrodem!
Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..za taki płot wyglancowany kurki z wdzięczności powinny znosić jajka przynajmniej po dwa dziennie. ;:306 . Co do pogody u mnie podobnie, szkoda że ciągle zimno. :wink: Myślę że ta ładniejsza pogoda czeka na twój wyjazd czego ci życzę. ;:168 Co to dziś nie było wschodu słońca...tak bez zdjęć. ;:oj. Udanego dnia. ;:128
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, napisz reklamację, a jak będą bulgotać, to do rzecznika praw konsumenta. O czym im oczywiście wspomnij... istnieje coś takiego jak rękojmia i inne takie, więc nie wezmą sobie to i odeślą do Pekinu.
Przypuszczam, że to chińska produkcja... jak wszystko. Ja swój kupiłam jako polski produkt, a na pudełku, jak byk stoi: made in China. ;:306 Chyba, że to taka zmyłka :;230

U mnie deszcz ze śniegiem pada, więc... chyba się upiję dzisiaj ;:306 już trzecią herbatę piję ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Wkurzające jest to jak czasem nam takie buble wciskają ;:222 . Reklamacja jak nic ;:108 . Parka kurek bardzo ładna ;:108 . Niech się rozmnaża i powiększa stadko ;:224 . Mam nadzieje, że przymrozków u Ciebie nie będzie bo jeszcze zapowiadają na dzisiaj . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu czytam z ciekawością opinię o nowej folii, ja mam od nich tunel i stwierdziliśmy, że na przyszły sezon trzeba będzie ją zmienić nawet nie chce myśleć co nas czeka.
Dziś mamy huśtawkę pogodową, na szczęście noc i poranek były łaskawe, co nam przyniesie tej nocy nie wiadomo.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu dobrych wyników badań wam życzę ;:168 Kurcze też bym się wkurzyła, ale masz chyba 14 dni na zwrot, bo po co ci taki bubel ;:174 Czasem tak jest, że kupi się kota w worku ... jak pech to pech, ale za to wypoczynek zapowiada się całkiem dobrze :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu współczuję tej folii. Co teraz zrobisz?
Da się to jakoś naprawić?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Czytam o perypetiach z folią. Ech szkoda.Ale możesz ją zwrócić.
Zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu nie mam siły wstawać wcześniej :oops: Jak otworzyłam oczy o 6 słońce już było i to wysoko, więc powinnam pewnie wstać po 5 ;:oj Może po sanatorium, a może się starzeję! wole jednak zwalić na pogodę. Może coś się ociepli to nowe życie w nas wstąpi, a Ty kiedy wynosisz się na działkę? Ściskam Obrazek

Basiu jak wracaliśmy z Krakowa, zatelefonował Pan z Lemaru i stwierdził, że została mi wysłana zła folia na inny wymiar tunelu, bo zgrzanie ze sznurkiem musi być po krótszych bokach. Zaproponował nową a ta odbierze kurier....no ale jak! dziś i jutro zapowiadają przymrozek w nocy, a tunelu pomidory w gruncie posadzone a w poniedziałek ja wyjeżdżam :shock: Nie dam rady wcześniej niż za miesiąc, obiecałam przesłać zdjęcia więc przesłałam. Podobno folię przycinają oni ;:oj i zgrzewają boki. No tak tylko wczoraj folię zakładał wynajęty człowiek i zapłaciłam mu, czyli jeszcze na odkopanie i założenie nowej znowu zapłacić ;:223
U mnie też fruwały śnieżki ale ja dzisiaj jestem tak zdegustowana,. że nawet porządków nie mam siły zrobić ;:131

Ewelinko masz rację, że w dobie gdzie tyle towaru to powinni konkurować jakością, a nie bylejakością. Nie dam rady przystać na reklamację czyli wysyłkę, bo po pierwsze ma przymrozić a po drugie wyjeżdżam. To jest tunel a nie doniczka którą można wymienić na inną ;:223 Kochiny maja warunki ale ja im nie pomogę w rozmnażaniu ;:306 Słoneczka życzę ;:168

Dorotko u mnie na razie też bez szkód, ale ponoć dwie następne noce są groźne (pełnia!). Tobie ma kto pomóc więc przynajmniej kosztów nie poniesiesz no i mam nadzieję, że pomyłka u mnie czegoś ich nauczy!

Ewciu to tylko kontynuacja leczenia, ale o tym pisałam na wyspie ;:168 Zwrot wchodzi w rachubę....ale jak! to nie jest takie proste w moim przypadku! Ja u nich kiedyś kupowałam tunel z folią dlatego zaryzykowałam.
W poniedziałek odetnę się od problemów ;:218

Kasiu napisałam do dostawcy, a on na szczęście jest chętny do naprawienia błędu, tylko czas mi nie pozwala zrobić tego od razu. Mam nadzieję, że za miesiąc nie zapomni :oops:

Aniu zgadza się mam taką możliwość teoretycznie ale jest problem jak zostawić tunel bez folii na czas przymrozku? a potem wyjeżdżam :wink: Dziękuję i wzajemnie Aniu ;:196

gotowy płotek!

Obrazek

i parę kwiateczków póki je nie skosił mróz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja aronia jest w takich stanie :D
Obrazek

Obrazek

kwitnie jabłoń ozdobna!
Obrazek

druga jeszcze nie zjedzona sasanka!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz nowa odsłona naszej panny Loli w powiększonej wolierze i nowa buda w której przyjmie kolegę jak przyjdzie czas. Wszystko w wykonaniu młodych!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego popołudnia!
jagusia111

Post »

Buda wypasiona . ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold