Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne te Twoje tulipany. A jak jeszcze pięknie podane, to na pewno zyskują na urodzie ;:108 Lubię wszystkie, i te pastelowe i w bardziej zdecydowanych kolorach. Teraz jest ich czas, pokazuj, bo do znudzenia jeszcze nam daleko.
Żeby już wreszcie pogoda się ustabilizowała, bo już mam dosyć tej huśtawki. Potrzebuję słońca, deszcz na razie może sobie iść gdzie indziej.
Marzenia o domku z ogródkiem mam nadzieję, że Ci się spełnią. Dopiero wtedy będziesz miała miejsce do popisu :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ależ fajne te twoje połączenia tulipanowe ;:oj Biały z pomarańczem mnie urzekł. Niby nie moje kolory, znaczy ten pomarańcz, a krzyknęłam z zachwytu ;:167
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z ostatnich tulipanów zdecydowanie wybrałabym van Eijka - pięknie wygląda prześwietlony słońcem.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie wcale nie widać, żeby tulipany się buntowały
Za to u mnie porażka. Połowa ma tylko liście
Nie mam pojęcia dlaczego
Ale na pewno jesienią będę kupowała nowe.
Tylko chyba nie zdołam uzbierać takich ilości jak Ty
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Moniko -Shire niestety nie wiem o jakie małe kuleczki przy huśtawce pytasz... :oops:
Ja już potrafię jeździć na działkę tylko po to, by napić się kawy i porobić zdjęcia. Wtedy też zwyczajnie udaję, że chwastów nie ma.
Czy zimowe kurtki na dolnym Śląsku się przydały? Nam nad morzem na szczęście nie. :heja

Obrazek

Obrazek

Ewelinko jesteś kochana jak zawsze. Mnie teraz dopada stres tulipanowy a raczej ichniejszo liściowy. Nie wiem czy zdołają się te suche liściory pochować w bylinach. I już mnie to męczy.
Bladziutkie pastele to jest zdecydowanie to! Będę podążać w tym kierunku. ;:333

Obrazek

Obrazek

Anido i mnie nie do końca przypasował odcień lidlowskich Van Eijków. Trzeba będzie na nie jednak w biedrze polować.

Obrazek

Obrazek

Basiu jakby nie patrzeć będzie to bardzo miłe bankructwo. :wink: Za to zdecydowanie nie zazdroszczę Ci sadzenia tych cebul. Bardzo nie lubię tego zajęcia.

Obrazek

Obrazek

Luisa witaj w moich skromnych, małych progach. Zapraszam Cię do odwiedzin jak najczęściej. Jeśli moje pomysły mogłyby być dla kogoś inspiracją, to jest to dla mnie duma z największych możliwych, ogrodowych. ;:196
Liście cebulowych urywam dopiero jak zżółkną, nie zeschną całkowicie tylko zżółkną. Ogólnie upycham cebulowe w gąszczu moich bylin i jakoś da się żyć z tym przykrym etapem. Jedynie czosnkom na bieżąco przycinam, to co uschnie.

Obrazek

Obrazek

Aguss85 -Aga ja tam nie przepadam za płonącymi odmianami. Czegokolwiek. I Flaming Purissima podoba mi się tylko na etapie swojej bladości.
Hiacynty pachniały obłędnie. I wyrywanie chwastów w tamtych rejonach było nader miłym dla zmysłów przeżyciem. :lol: A czytanie książki na huśtawce w ich towarzystwie to już była poezja... ;:131 I u mnie hiacynty położyły się. Na szczęście na obwódce z kamieni i jakoś znośnie to wyglądało. :uszy W sobotę pościnałam im wszystkie łebki. Niektóre już nawet gnijące. :oops:
Dziękuję za życzenia te pięć dni nam morzem dały nam wiele radości i odpoczynku. ;:168

Obrazek

Obrazek

Daysy żebym to ja wiedziała o co pytasz... :oops: Niebieskości mam naprawdę dużo na działce. Jednak teraz to u mnie chyba już tylko niezapominajki i kocimiętki dają ten kolor. ;:131

Obrazek

Marto tulipany w części nasadzenia z zeszłego sezonu a część z poprzednich. Niektóre mają się dobrze a niektóre niekoniecznie. Część ze "starych" wypuściła tylko liście. I chyba zmuszają mnie tym, bym do nich w czerwcu zajrzała. :roll:

Obrazek

Obrazek

C.D.N -Brak uśmieszków.

Pożegnalne zdjęcia hiacyntów. Zrobione jeszcze przed weekendem majowym:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko nawet nie masz pojęcia jak wielkiego smaka mi narobiłaś na Batshebę. Obrazek
Jak wymyślę miejscówkę to na pewno się skuszę. Tym czasem będę ją podziwiać u Ciebie. Niech Ci pięknie rośnie i mnie zachwyca! ;:168

Obrazek

Obrazek

witch -Aga ano ma się te swoje sztuczki... :lol: Nie mogę jednak zdradzić nic więcej i zbyt często sztuczek używać, by się nie "sypło". Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izuniu jest nadzieja na słoneczne fotki. U mnie w końcu słońce wychodzi. Do tej pory bywało z nim ciężko. ;:196

Obrazek

Obrazek

Elwi już miałam okazje podziwiać Twój tulipanowy festiwal. Obrazek Jak zawsze cudny.
Mnie w narcyzach wnerwia to, że one odwaracają główki w różne strony. Jeden patrzy na prawo, drugi na lewo, trzeci w tył a kolejny w jeszcze inną stronę. I tylko jakaś podcziwa jednostka spogląda żałośnie w obiektyw. :evil:
Też zdecydowanie wolę tulipany. ;:215

Tutaj np musiałam poobracać im te główki, by razem zapozowały:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

C. D. N.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina -Ewa mam nadzieję, że pogoda zaczęła klarować się i u Ciebie. U mnie ładnie wygląda słonko zza chmur. Od razu endorfiny w górę podskakują. :tan

Obrazek

Sabinko i ja zachorowałam na Batshebę. Poguglałam sobie i popłynęłam... Obrazek Kiedyś na pewno będzie moja. ;:215
Tulipany cieszą i to bardzo. Gorzej będzie jak zaczną im liście zasychać...

Obrazek

Tereso -inka52 i Aniu -Minniewitajcie u mnie! Cieszę się, że podoba Wam się moja działeczka. ;:168 Zapraszam częściej.
Aniu mam nadzieję, że zakupione powojniki będą cieszyć Cie długie lata. ;:168
Dwie róże już z pączkami. Także czekamy... ;:65

Obrazek

Soniu teraz doskonale Cię rozumiem z niewykładaniem niczym obrzeży rabat. ;:333 Mam nadzieję przeforsować choć część kamieni do innych celów a co z resztą, to się zobaczy.
Moje Van Eijki, szczególnie te z Lidla, też mogłyby być bledsze. :twisted:

Obrazek

Wiolu sama zmieszałam trzy odmiany hiacyntów w tym szpalerku. Niestety Lidl się pomylił :twisted: i zamiast trzech odmian mam dwie. :twisted: Miały być białe, błękitne i niebieskie. A mam tyko białe i niebieskie. :roll:

Jeden z czterech Pink Star coś oszalał w trzecim swoim sezonie. Przywdział paski. ;:oj
Obrazek

anastazja B - witaj Beato. Hiacyntom w szeregu na pewno pomogło ciasne sadzenie. Rosnąc w ścisku nie miały możliwości kłaść się na siebie. ;:215 Na koniec po pokładały się na kamieniach ale i tak już je ścinałam, więc jakoś to przeżyłam. :wink:
Coś muszę wymyślić z tymi obrzeżami, bo kląć już nie mam zamiaru. :wink: Skłaniam się do rancików i tyle. Tylko co tu z kamieniami począć? Em się za głowę złapie, że tak delikatnie tylko się wyrażę. ;:306

Obrazek

Ann_85 -Aniu tak jak to zazwyczaj powtarzam, nie ma żelaznej reguły co do clematisów (jak i innych roślin). To co u kogoś rośnie wyśmienicie, w innym ogrodzie będzie "humorzyć" a w jeszcze innym nie będzie rosnąć w cale. To co u mnie nie rośnie może komuś iść jak burza i odwrotnie. Każdy ma swój ogród, ze swoimi specyficznymi warunkami, jak i glebowymi, tak i siedliskowymi, nawozowymi itd, itd.
Padnięte clematisy potrafią pokazać się nawet po dwóch, trzech latach. Daj im jeszcze troszkę czasu. ;:168

Obrazek

Zbyszku piękny ten powojnik. Nie sądziłam, że kiedykolwiek tak mnie weźmie na tę grupę clematisów. Mam w planach dokupić kolejne dwa z Atragene. ;:215

Obrazek

Iwonko mam nadzieję, że pogoda zaczyna się stabilizować. W końcu mamy już 8 maja. A i przymrozków na najbliższe dni u mnie nie zapowiadają wcale. :tan
Tulipany będą u mnie jeszcze jakiś czas, także śpij spokojnie. :wink: Ja tam już czekam na festiwal czosnkowy. ;:65

Obrazek

Aprilku a mnie obecnie najbardziej urzekły ciemne fiolety, czyli Twoje kolory. No oczywiście poza bledziuchami.
Mam całą rabatę kwitnących Purple Pion i jestem nimi oczarowana. Obrazek

Obrazek

Sylwiu myślę, że każdy tulipan prześwietlony słońcem wygląda bajecznie. Jednak nie sposób się z Tobą nie zgodzić, że Van Eijiki (myślę o tych jasnych z biedry) są fantastyczne!

Obrazek

Gosiu i u mnie wiele tulipanów pokazało tylko liście. Mam nadzieję, że teraz, dzięki temu, się wzmocnią i w przyszłym sezonie ładnie zakwitną. Na to liczę. A jak będzie -zobaczymy!

Pomyłka? Czy może jeden z tulipanów Alibi ma wirusa?
Obrazek

Tak powinien wyglądać:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Ulala ;:224 Aniu, tymi ciemno fioletowymi tulipanami rosnącymi z białymi, to podbiłaś moje serce! ;:167 To jest mój wymarzony zestaw kolorystyczny!

Purple Pion też cudo i to jeszcze w takiej ilości :D
Tego powojnika już sobie zapisałam na przyszłe zakupy :D
Wydaje mi się, że mój świeżo posadzony powojnik Mazury ma pączki. Krążę wokół niego jak sokół polujący na ofiarę :lol: Nie mogę się doczekać aż zakwitnie, bo to mój pierwszy :D

Serdeczności :wit
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Trzeba przyznać, że nawet jeśli to wirus, to jest piękny. Jak chorować to z klasą ;:306 .
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Ach te tulipanowe liściory :roll: . Ja jeszcze o tym nie myślę ;:306 . Mam nadzieję, że jakoś pochowają się ;:131 . W Twoim buszu to na pewno nie będzie ich widać a u mnie miejscami będą jak na dłoni ;:306 . Brakowało mi Twoich zdjęć ;:108 . Jak zwykle jestem zachwycona ;:173 . Twoja działeczka jest dla mnie rajem , na prawdę ;:108 . Jest cudnie i uwielbiam Twoje kolorowe zdjęcia ;:333 . Strasznie mi przykro, że mieszkasz tak daleko bo odwiedzałabym Cię często ;:224 . Powojnik wygląda zjawiskowo , oby moje wyglądały tak za trzy lata . Ja również czekam na Twój festiwal czosnków . Moje powoli zaczynają pękać ale to trochę potrwa zanim zakwitną. Pogoda im nie sprzyja ;:222 . U Ciebie będzie ich 10 razy więcej niż u mnie dlatego z niecierpliwością czekam ;:65 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Zestawienie bordowych z białymi (mimo, że nie wolę pastelowe kolory) jest super, zwłaszcza że w tle majaczą ciemnoczerwone tulipany.

Maidwell Hall jest cudnej urody, muszę go sobie kupić i gdzieś wcisnąć. Co do przymrozków to ponoć mają jeszcze być na dniach u nas.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, w konkursie na najpiękniejsza działkę masz medal zapewniony! Jest po prostu bajecznie i brak mi słów, żeby wyrazić swój zachwyt! ;:167
Powiedz mi, może już pisałaś o tym 1659 razy, ale umknęło mi to... czy wykopujesz jakieś cebule? (wiem, to nie realne przy takiej ilości). Tylko zastawiam się z uciekaniem cebul w głąb ziemi, bo u mnie np. jest jedno miejsce, że miało być kwitnąco, a sterczą liściory... Nie zakwitły, chociaż są to cebule sadzone w 2015 ;:219
U mnie już postanowione - kupuję duuuuuuuuuuuużo cebul. I idę w kolory. Będę sobie robić plamy kolorystyczne.
Skarbonka już gotowa :;230
Powojnik Maidwell Hall to... klękajcie narody! Cudo!!!! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...no i zrobiło się u ciebie tulipanowo, prześlicznie. ;:138 Tulipanki co jeden to ładniejszy a zawirusowany najładniejszy. ;:oj . Oby zapowiadane przymrozki nas ominęły a ty jak najdłużej mogła cieszyć się cebulowymi. ;:128 Póżniej będziesz się martwiła jak zakamuflować żółte liściory. Póki co jest pięknie. ;:333
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Faktycznie "kilka" tych cebulek posadziłaś ! ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”