Iwonko żadnego przekupywania zimy nie było
Ale faktycznie mieszkam w jednym z najcieplejszych miejsc w Polsce do tego ziemia to piaski i bardzo szybko wiosną się nagrzewa
latem często mam suszę i ciężko nawodnić bo przelatuje jak przez sito.
Iwonko to kuklik jeden z najwcześniej kwitnących niestety odmiany nie pamiętam
Basiuostatnio zaniedbałam robienie gnojówek, dwa lata temu kupiłam całą przyczepę obornika i na razie cały czas jeszcze korzystam z tego dobra , jeszcze będę mieć w przyszłym roku . Teraz już resztę obornika przemieszałam z ubiegłorocznym kompostem jak fajnie się przerobi przez lato to będzie cudne złotko
Marysiu wczoraj jeszcze nie byłam na działce,za to dziś cały dzień był mój

nawet o dziwo mój mąż zrobił sam obiad i tylko na moment wróciłam do domu zjeść i działka do wieczoru
Stwierdzam , ze mam naprawdę dziwny klimat w jednym miejscu hosty zważone przez mróz a obok nietknięte

Na szczęście tylko niektóre krzewy winorośli zmarznięte inne nietknięte ,dosłownie widać jak mróz szedł pasami
na szczęście właściwie ogród prawie ocalał.Najgorzej wyglądają drzewa brzoskwiń bo zmarzły kwiaty , młode listki a dokończyła dzieła monilioza ,chyba będą oba do wycięcia bo mają sporo żywicznych wycieków.
Niestety omiegi, tulipany i szafirki już przekwitły, a to właśnie one nadawały koloru działce.
Dziś dopiero robiłam sadzonkę pysznogłówki do doniczki , ale poczeka do Twojego powrotu .
Znalazłam też siewki maku wschodniego,jarzmianek , szałwii lekarskiej , dzwonków i wiele innych wszystko wsadzałam na bieżąco do doniczek będzie na wymianę
Chyba jednak za dużo powietrza zaraz padnę
Dobranoc.