Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Witam moich miłych Gości!

Anido niech no tylko skończą podmurówkę to przesadzę koło płotu parę naparstnic i posieję słonecznik. Doniczek dużo nie mogę wieszać, bo sam płot jest ciężki a jeszcze nie osiadł jak trzeba :wink:

Iwonko brakowało Ciebie ;:4 ale było jak zwykle ;:333
Płotek zmienił ten zakątek na korzyśćObrazek

Ewciu spotkania ogrodnicze zawsze są ciekawe, bo poznajemy coraz to nowe osoby ale po chwili rozmowy czujemy się jakbyśmy się znały zawsze Obrazek To urok tego forumObrazek Chodzę do kurek i nie dowierzam, że wreszcie nawet uciekinierka nie może wyjść Obrazek

Basiu wstrzymam się i mam nadzieję że mi już nic nie zmienią, a posadzę po 10. mam nadzieję że prognozy nie zmuszą mnie do sadzenia w dniu wyjazdu ;:223

Kasiu na pewno i niedaleko Ciebie mieszka kilka ogrodniczek (ków), z czasem może sobie zorganizujecie taką grupę Obrazek

Julciu na ogół ścieżka jest trawiasta, ale teraz po pracach błotnych wiadomo pokryta świeżym, mokrym błotem. Mam nadzieję, że jak wyjadę to M będzie rzadko chodził po ogrodzie, a ja wcześniej sypnę nasion trawy i do powrotu będzie super trawka do koszenia. Beton mi tu nie pasuje, ale jak nie wyrośnie trawa, bo rok będzie jaki jest to muszę zorganizować parę płyt chodnikowych ;:215 Moi sąsiedzi do trawy między roślinami używają tylko roundapu, ale wzdłuż siatki jest podagrycznik, bo się boją kropić blisko moich kwiatków i teraz myślę co tu rozciągnąć żeby mi to draństwo nie przełaziło ;:223 Może jak zostaną deski to zrobię poprzeczny płotek taki na wys. 3 desek, ale to już po powrocie! Nic tylko robota Julciu ObrazekMalwy mam w kilku miejscach to je przesadzę. Dziękuję ;:196 chciałabym jak najwięcej zrobić, ale nie będę szaleć ! Tobie na pewno zaświeci słonko i skoczysz jeszcze na działkę albo na spacer ;:196

Misiu nie ma co zazdrościć, bo Ty też się spotykasz Obrazek z ogrodniczkami.
Moje oficjalne ogrodzenie też odbiega urodą od tego no ale tam nie mamy pomysłu, młodzi mieli robić bramę ale jakoś się nie kwapią...nie będę im odbierać przyjemności Obrazek

Tereniu taki ogródeczek koło domu to dobre rozwiązanie i nawet już teraz mogłabyś podzielić rośliny z działki i posadzić koło domu, ale na pewno trudno będzie odebrać sąsiadce coś co zawłaszczyła :wink: Płotek mógłby być nawet niższy i nie taki gęsty Obrazek Życzę Ci kiedyś takiego ogródeczka ;:168

Agnieszko jeździmy do Marty już od 3 lat (ja) i nie udało się bo to jest wspaniały ogromny ogród, a Marta umie dzielić i obchodzić się z roślinami, to ogrodniczka z wykształcenia i zamiłowania. Jakbyś ją słyszała jak o tych kwiatkach mówi ;:215 Rozdaje kwiaty ze szczerego serca to narastają w dwójnasób Obrazek
Mam nadzieję że uda się panu skończyć, bo w planie ma sadzenie ziemniaków jak tylko pola obeschną ;:202
Na pewno pokażę, bo się z niego cieszę ;:196

Dorotko miło było się znowu zobaczyć po latach, tym bardziej, że tyle razy planowałyśmy wizyty ;:162
Ja też potrzebowałam tego dnia, bo oderwałam się od pomagania przy płocie i bardzo mi było miło zobaczyć się z dziewczynami Obrazek Kasia zrobiła nie lada wyczyn, zapamiętamy to ....jak i kremówki dobrze, że Kasia zdążyła ;Obrazek
W lipcu u Ciebie, a w połowie czerwca będziecie mnie witać po powrocie :uszy

parę dzisiejszych zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

parka znowu zamieszkała sama i miłość kwitnie!

Obrazek

trochę niewyraźne zdjęcie ale czy to są murarki, jak tak to u mnie mieszkają w elewacji ;:224 kopulują na okrągło ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Słoneczniki i naparstnice pod płotkiem, super. Sama posiałam Słoneczniki wzdłuż 100-metrowego płotu na ranczu i jestem bardzo ciekawa efektu.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anido ale ja dopiero posieję jak facet wkopie fundament :wink: Właśnie mój M ogląda jakąś głupią TV w której mówili o opadach śniegu, ale oczywiście on nie wie gdzie ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie płot, zapomniałam pochwalić, panowie spisali się na medal w postaci wadowickiej kremówki ;:215 Myśmy na nie nie zasłużyły ;:306
Widać, że kurki są zadowolone.
Jak sobie przypomnę wczorajszy dzień to się uśmiecham, było fajnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Bardzo mi się podoba psiząb, muszę na niego zapolować.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,płot super wyszedł,bardzo mi się podoba i teraz jakieś dzbanki mogą na nim wisieć ,kwiatuszki też Ci pięknie kwitną ,a jak pojedziemy do Doroty to wezmę jej Kalwaryjskie kremówki,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ja z tymi kremówkami tak żartuję ;:306 Marto a czym się różnią wadowickie od kalwaryjskich kremówek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Marysiu, chwilę mnie nie było, a tu tyle atrakcji! ;:63
Bardzo mi się podoba płotek, tfu! PŁOT oczywiście. ;:333
Sądzisz, że kury nie nauczą się przez niego przefruwać? ;:224 Pożyjemy, zobaczymy...
Spotkanie w gronie forumowych przyjaciół, jak zawsze w takim gronie dodało Ci animuszu, :tan :tan bo niezależnie od pogody i wszechobecnego błocka, zechciałaś zrobić zdjęcia swoich pięknie kwitnących roślinek. ;:303
Miałam takiego pachnącego narcyza, ale już go nie mam. ;:174 Cóś go zeżarło, albo co. ;:218
Kurzęca parka dostojna i pewnie bardzo w sobie zakochana. ;:167 Niech im się darzy, a Tobie przybywa bądź to przychówku, bądź to jajeczek. ;:215
Moja pogoda już sobie poszła precz . ;:131 Cała niedziela pochmurna i chłodniejsza o 10*, a wieczorem zaczął padać deszcz, który teraz leje jak z cebra. ;:145
Może moje słoneczko do Ciebie powędrowało. ;:218 Jeśli tak, to nie będę nań zła. Niech ogrzeje Twój piękny ogród. ;:3
Dobrego tygodnia, Maryś i zdróweczka. ;:196
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Marysiu, czytałam na portalu popularno-naukowym, że z powodu różnych zmian klimatycznych Zimna Zośka zamienia się w Deszczową Zośkę. Ciekawe, nie? O ścieżkach Twoich czytałam, pokrytych błotem i pomyślałam o zrębkach oczywiście :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kwiaty wiosenne masz piękne .
Psiząb szczególnie.
Ale te kurki to bardzo pięknisie.nie wiem, czy to uciążliwe, czy nie.
Ale fajniutko i z przyjemnością się je ogląda :)
jagusia111

Post »

Marysiu płotek wyszedł super, ale kurki pewnie sobie z nim poradzą :D . Skończy się na podcięciu lotek.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu Pędzę do Ciebie oglądnąć płotek. Szkoda, że wczoraj nas te korki wstrzymały i przyjechałyśmy już w ciemnościach. Płot wyszedł pięknie ale podejrzewam, że do tego wszystkiego pięknie pachnie świeżym drewnem ;:173
Dziękuję Ci Kochana za wspaniałe towarzystwo w czasie drogi i w Martusi ogrodzie ;:196
Po zdjęciach widzę, że chyba już Ci trochę obeschło. W Krakowie całą noc padało i skończyło dopiero o 8 rano. Dobrze, że miałam w bagażniku dary od Ciebie i Martusi bo to zmotywowało mnie do podjechania na wieś. Okazało się, że tam od 2 dni nie pada ;:oj Sadziłam dziś rośliny i nie miałam oporów, żeby podlewać :wink:

Kogucika z towarzyszką ściągam na pulpit dla berbecia. Dziś zapowiedział babci, że chce mieć taką rozczochraną kurę jak u cioci ;:306

Krwiściąg i piaskowiec piękny ;:167

Życzę Ci ciepłych dni przed wyjazdem, żebyś nadgoniła zaległości i łaskawej "zimnej Z", która nas nawiedzi już w poniedziałek.
Wyszukałam taką prognozę pogody http://agrometeo.pogodynka.pl/pogoda
Może się przyda przy planowaniu prac ogrodowych na najbliższe dni ;:168

PS
Jeśli będziesz potrzebowała dla Mżonka tego pomocnika, to daj znać. W każdej chwili mogę podrzucić ;:108
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko jadłam u Marty kremówkę, kiedy jeszcze jadałam słodkości i powiem Ci jest wyśmienita!
Teraz mój M zajada chwaląc jakość ...cukier mu skacze, ale łakomstwo bierze górę Obrazek

Kasiu ja mam chęć na inne odmiany psizęba ;:333

Martusiu narobiła sobie dziewczyna smaku, ale muszę przyznać że są mistrzowskie, a jak to się mówi z niejednego pieca jadłam ;:306 Teraz się nie skusiłam ;:185 Płot najpierw pociągnę bezbarwnym lakierem, a potem będę przyozdabiać. Roślinki posadziłam, bo pogoda dzisiaj była łaskawa. Dobrej nocy Obrazek

Dorotko jak coś to spróbujesz tylko kalwaryjskich, które zwą się papieskimi! Obrazek

Lucynko no niestety chyba miałam Twoje słonko ale dziękuję za nie bo bardzo potrzebne, choćby po to żeby obeschła ziemia i nasz rolnik wreszcie posadził ziemniaki....innych nie będę jadła :D
Te spotkania zawsze dodają nam energii ;:4 Wiesz co Lucynko padłam na kolana i wąchałam tego pachnącego...u mnie nie pachnie ;:185 a i miałam kiedyś takiego i też po paru latach ;:124 Teraz sobie odkupiłam.
Chciałabym, żeby kochiny miały parę kurczątek ale nie wiem czy się uda, może jak wrócę to kwokę namówię :uszy
Ten tydzień mam pracowity, ale jak tu coś działać jak prognozy zapowiadają niekorzystne?
Dobrej nocy i spokojnego tygodnia LucynkoObrazek

Asiu mam trochę zrębków ale trzymam je na grządkę, żeby jesienią pokryć i trochę używam na ściółkę kurzą...świetnie się nadają! Pochłaniają zapachy :wink:

Aniu teraz to już się nie zastanawiam, mam kury i już. Uciążliwe? może i są, ale jajka bezcenne Obrazek innych już chyba nie umiałabym jeść. Poza tym jak są jajka w domu jest co jeść :D
Psiząb jest bardzo ciekawą rośliną!

Małgosiu płotek rzeczywiście pachnie, ale muszę go pomalować, bo kury to brudasy ;:oj a chciałabym żeby kilka lat służył! U mnie rano już nie padało, ale wilgoć i mgła robiła swoje. Potem cały dzień pogoda łaskawa i postanowiłam wsadzić rośliny, udało się miejscówki znaleźć, bo w sumie nie było tego tak dużo, jednak byłam skromna, pomidorki i papryki czekają na dzień przełomowy :wink:
Spodobała się parka Adasiowi ;:173 trzeba przyznać, że jednak szata zdobi przynajmniej ptaka Obrazek
Nie mam na zdjęciu krwiściąga, pierwszy to kuklik a niżej są skalnice :D
Za miłe życzenia dziękuję i dodam link do obserwowanych ;:180
Dobrego, suchego i zdrowego tygodnia Małgosiu dla Ciebie i Berbecia ;:167 Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, kolejne cudo http://www.fotosik.pl/zdjecie/1fb232c96be1db0e
Psiząb ślicznie kwitnie. Myślałam, że pachną tylko te białe babcine narcyzy, a tu czytam, że te pełne żółte także, dobrze wiedzieć.
Piaskowca nie znałam.
A to fajnie wymyśliłaś, z tym laptopem do Kołobrzegu, to super, że będziemy na bieżąco, i my z Tobą i Ty z nami... ;:215
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Napisalam Krwisciag? A myślałam Psizab ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków