Mam pytanie czy z jesiennych zakupów w Bied...ce wzeszły wam takie tulipany jakie kupiliście? Ja miałam: Mata Hari jest ok choć na opakowaniu są ładniejsze, Purple Pion jest w porządku, Flaming Flag w zasadzie jest ok tylko kolor słabszy niż na opakowaniu, no i Dolls Minuet fantastyczny kolor, niestety z 8 cebulek 4 to Dolss Minuet a 4 jakieś żółte tulipany z pofalowanymi płatkami. Czyli w paczce z Dolls Minuet były dwa rodzaje tulipanów. Claudia to Claudia ale wzeszły tylko cztery, 4 nie wykiełkowały, no i taka jakaś niepozorna ta Claudia. Może później uda mi się cyknąć foto.
Udało mi się zrobić dziś zdjęcia moich NN. Razem sadziłam Mata Hari i Dolls Minuet ale jak pisałam parę Dolls okazało się żółtym NN, może wiecie jak się nazywają te żółte?
U mnie ciągle zimno i deszczowo w związku z tym moje tulipany zaczynają dostawać brzydkich plamek na liściach i kwiatach. A w nocy ma być przymrozek dzisiaj i jutro, mam nadzieję, że im nie zaszkodzi za bardzo. Mam jeszcze kilka odmian w zielonych pąkach. Arabian beauty Ballade dream Banja luca Dordogne Fioletowy Flaming springgreen nabiera czerwonego koloru Happy generation Mickey mouse Parrot king Princess Irene Spring green Super parrot Wielokwiatowy Red Georgette