Czy 8 stopni w nocy dla papryczek będzie znośną temperaturą? Mam dla nich przygotowany regał w tunelu foliowym i wciąż boję się je tam umieścić. W ciągu dnia jest kilkanaście stopni, noce obecnie 8-9 stopni.
Spokojnie możesz je umieścić w tunelu jak jest taka temperatura, jak piszesz. Pokazywałem Ci przecież na fotce, że moje papryki i pomidory stoją od kilku dni dzień i noc na balkoniemamaAmelka pisze: Czy 8 stopni w nocy dla papryczek będzie znośną temperaturą? Mam dla nich przygotowany regał w tunelu foliowym i wciąż boję się je tam umieścić. W ciągu dnia jest kilkanaście stopni, noce obecnie 8-9 stopni.
Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?
Irenko, ja nie obcinam i rosną, owocują jak trzeba.Rzepka pisze:Jak to jest z tym obcinaniem ostrych papryk?
Debiutuję w tym temacie, ostre, poza papryfiutkami, będą do donic, aktualnie rosną w 1l pojemnikach, podłoże NPK 1kg/ m3 czy zacząć już nawozić? Mam Kristallony, zielony, pomarańczowy, czerwony, który użyć?
Trifetti naprodukowała sporo pączków, czy nie za gęsto jest?
Pozdrawiam Irena
Wydzialanie soków przez roślinę to naturalny proces obronny. Tak jak przy skaleczeniu u człowieka osocze powoduje szybsze gojenie i nie wdzieranie się bakterii, tak roślina się broni sokamizaklinaczka pisze:Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?bałam się, że przegięłam z fryzurą
Bardzo sie cieszę, że natrafiłam na to forum i moge czerpać z niego wiedzę, dziękuję Wam serdecznie za odpowiedzi na moje nie zawsze mądre pytaniaAgula1985m pisze:Wydzialanie soków przez roślinę to naturalny proces obronny. Tak jak przy skaleczeniu u człowieka osocze powoduje szybsze gojenie i nie wdzieranie się bakterii, tak roślina się broni sokamizaklinaczka pisze:Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?bałam się, że przegięłam z fryzurą