Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Pięknie wokoło, a wystarczy czasami kilka promieni słoneczka. I od razu lepiej i nam i roślinkom i cały świat wokoło pięknieje. Teraz, po deszczach wszystko wybuchnie i będzie pięknie. U mnie wybuchło po całodobowym deszczu chwastowisko w warzywniku :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Was wieczorkiem! Postanowiłam zrobić kurom wokół wybiegu piękny płot ze sztachet, które od lat zalegają w altanie . Zamówiłam znajomego i ciężkie prace wykonuje on a ja to na posyłki i wykończenie...zrobiłam sama śliczną furtkę ;:215 Strasznie jestem zmęczona po całym dniu, bo od rana jeszcze w ogrodzie działałam ...podagrycznikowi taka wiosna pasuje ;:14 Połowa tunelu obsadzona pomidorami, a drugie pół zastawione stołem i regałem....muszę to gdzieś wynieść, bo czas goni!

Justynko był taki dzień jakie powinny być już od przynajmniej trzech tygodni!

Kasiu MORANGO u mnie się wylało dzisiaj pan kopał dołki pod słupki to w każdym mogłabym oczko wodne zrobić ;:oj i dzisiaj był pierwszy dzień ładnej pogody, ciepło i bez wiatru. Moje kurki będą nareszcie miały ładny wybieg, bo pierwszy płot był tzw tymczasowy... a jest czwarty rok Obrazek
U mnie jeszcze dwa pierwiosnki powinny zakwitnąć, a tego mam tylko taki kolor. Powoli poszerzam zbiór pierwiosnków, ale to dopiero pierwsze zakupy i coś sieję :D Niezapominajki też zakwitły i teraz są najładniejsze ;:215 Pozdrawiam Kasiu Obrazek

Kasiu kasia100780 ja sobie zaplanowałam, że jak przejdę na emeryturę to kurki będą obowiązkowo. Miało być 5 ale jak to w życiu...jest ponad 20 Obrazek Pierwszy cały ładny dzień i modlę się o drugi to pan skończy płot kurkom jutro :wit

Sylwio byłam bardzo spragniona słońca i pogody do pracy, bo wyjeżdżam na 3 tygodnie i muszę pewne rzeczy zrobić teraz, potem będzie trudniej!

Martusiu jest nadzieja na pogodę na jutro...ja nie mam gumiaków mam takie ogrodowe buty ale brudne bo u mnie nie tylko mokro ale straszne błoto miejscami. Przerabiałam obrzeża i ścieżki toną w błocie, ale może je wezmę :wink: Ogród będziemy chłonąć, a nie przymykać oczy!Obrazek Do jutra kochana już się nie moge doczekać Obrazek

Asiu doskonale Cię rozumiem, bo też kiedyś miałam taka działkę jak Ty i często wracałam umęczona i brudna....a tu jeszcze zakupy! i szłam kupowałam, a co miałam zrobić po powrocie do domu tylko wanna Obrazek
Tak bardzo mi potrzebny cały tydzień pogody, wtedy pojadę spokojna!

Ewelinko słucham różnych prognoz i już sama nie wiem...czy się sprawdzą ;:oj
Polecam Ci taki bez, bo to ładny krzew przez cały sezon, według mnie taki radosny! :D Pozdrawiam i życzę słonka ;:168

Lucynko długo czekałam na pogodę, bo bardzo chciałam zrobić ogrodzenie kurom. Ostatnio uciekały i to nawet nie wiem którędy, a jak M będzie się nimi opiekował to jak je będzie łapał ;:oj Cierpi potwornie na kręgosłup, a jeszcze lekarz postawił diagnozę....operacja i że będzie gorzej więc leży nie rusza się i według mnie dlatego jest gorzej. Chyba dobrze że wyjadę, bo może go to zmobilizuje do poruszania się. Jak mi przedstawia swoje rozwiązanie to mnie przeraża! ....ja jestem inna!
Wybacz wyżaliłam się ale dla mnie sprawność to życie! Całuję i dziękuję Obrazek

Olu wykombinowałam że woda deszczówka jest miękka a nasza woda w kranie bardzo twarda i dlatego wolą tą z kałuży Obrazek Dam szansę tulipankom może jak się rozrosną to pokażą prawdziwą urodę. Większość wysokim tulipanów to czerwone, żółte albo kombinacje tych kolorów :shock:

Misiu poszalałam i jestem bardzo zmęczona, Obrazek ale leżało mi to na sumieniu i jak pojawił się pomocnik, a do tego pogoda utrzymała to działaliśmy do 20...potem wracałam na rzęsach, głodna że zjadłam kiełbasę ogrzewaną na kolację Obrazek U mnie też miejscami ślizgawka po błocie, ale nawet ładnie woda wsiąka. Ziemia nasączona i dobrze kopało się dołki pod słupki ;:215 Misiu do polerowania jeszcze daleko ale posuwamy się po to żeby wrócić za 3 tygodnie i od nowa robota Obrazek

Iwonko Iwonka1 Wymyśliłam, że deszczówka jest po prostu miękka i dlatego ja wolą :D Taka jestem szczęśliwa z dzisiejszego dnia, że mimo zmęczenia sporo udało się zrobić, a jak jeszcze uda się skończyć jutro to pełnia szczęścia :tan Bez koralowy ma koraliki już w lecie a do jesieni ptaszki wszystko objedzą Obrazek Bardzo dziękuję Obrazek i wierzę, że spotkanie będzie miłe i udane, bo to kolejne w tym samym gronie ;:4

Iwonko iwona0042 witaj i ja jestem zmęczona, ale zadowolona i nie mogę się doczekać efektu końcowego.
Mój bzik kwitł na drugi rok i rósł jak szalony, przecież jest przycinany ogromny, a ma 5 lat ;:224 Spotykamy się jutro u Marty i bardzo chciałabym żeby pogoda dopisała, bo byłoby to pierwsze spotkanie w ogrodzie ;:4
Dziękuję i życzę Ci spokojnej pracy Obrazek

Małgosiu o tak słońce ma tą magiczną moc! Kończyliśmy dzisiaj wieczorem etap prac, a mnie było żal że nie mam aparatu, bo tak ładnie zachodziło słonko i chmury były ciekawe. Niestety byłam tak zmęczona że zrezygnowałam ze zdjęć. Małgoś chwasty rosną, aż słychać jak wyłażą z ziemi!Obrazek

Dobrej nocy !
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to Marysiu życzę Ci żebyś jutro dokończyła płotek. Koniecznie zrób zdjęcia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu jak będzie gotowy to na pewno zrobię ;:196 dziękuję i życzę Ci na jutro ładnej pogody!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, czyli kurki będą miały nowe, piękne ogrodzenie... ciekawe czy to zauważą ;:333 Pewnie będą sprawdzać empirycznie wytrzymałość jego. Smakować sztachety :wink:
Radosnej soboty! ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jestem ciekawa płotku. Taki wiejski klimacik podkręci. I chyba coś odmałpuję bo mam kilka sztachet i małą wizję ;:173
Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ależ fajna, swojska atmosfera panuje w Twoim ogrodzie, Marysiu :D

Piękne widoki na tajemnicze pola ;:173
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś w Twoim ogrodzie ruch i kocik jest, mój od miesiąca do domu nie wrócił ,może jeszcze przyjdzie. Nie widziałaś go czasem gdzieś? Miłego spotkania życzę.
Ten bez koralowy zainteresował mnie,chyba go nabędę. :wit
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu ,cieszę się ,że chociaż Ty masz ;:3 ,u mnie do wczoraj padało a dzisiaj ciężkie chmury ale bez deszczu ,właśnie wróciłam z pracy i zaraz pędze na działkę cokolwiek zrobić.U Ciebie pierwiosnek przekwita a u mnie ma dopiero pączki,życzę pięknej pogody na spotkaniu i myślami będę z Wami ;:215 .Ja od poniedziałku zaczynam zabiegi,chociaż od tygodnia spaceruje wieczorem i już jest lepiej ,kiedyś neurochirurg powiedział ,że ruch to jest to co kręgosłup lubi najbardziej ,nawet jeśli trzeba by było się czołgać ;:108 ;:108 .
Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Piękny widok ogródka w porannym słońcu i coraz więcej ukazujących się w nim kolorów ;:138
Kurki bardzo dorodne i niewybredne ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! dzisiaj radosny dzień :tan bo rozpoczął się sezon spotkań ogrodowych Obrazek
Rozpoczęliśmy go u Marty Koziorożec. Gospodarze stworzyli przemiłą atmosferę, było pyszne jedzenie, towarzystwo miało dobre humory, ogród był szczodry i tylko pogoda sprawiła nam psikusa i to w najważniejszym momencie czyli plewienia. Dlatego sporo roślin zostało ;:306

Basiu podejrzewam, że kurki będą sprawdzać którędy da się uciec ;:306 Cały dzień spędziły w kurniku więc jutro będzie zaskoczenie, bo płot stoi! Niestety sprawdzałam już po ciemku przy latarce więc zdjęcia będą jutro. Rano jeszcze muszę utkać wszystkie szpary dołem, bo podmurówka jest jeszcze do wykończenia Obrazek
Dziękuję sobota byłą radosna ;:4

Małgosiu ja też sprawdzę ile sztachet zostało i może coś jeszcze dokomponuję, ale to już po powrocie, bo jeszcze czeka mnie wiata doniczkowa do wykonania, a to już pomalutku będę robić sama Obrazek Dziękuję dzień był naprawdę dobry ;:196

Aguś ja jestem taki niespokojny duch i ciągle coś kombinuję :D Moje pola bardzo lubię, bo oddycham tam pełną piersią ;:224 . Pozdrawiam cieplutko ;:196

Bożenko Kocik jest sąsiadowy, ale u mnie spotyka się z kotką sąsiadki, jakoś podoba im się mój ogród...tacy romantyczni ;:306 sama trawa w ich ogrodach im nie odpowiada ;:306 Nie widziałam Twojego kocika, może poszedł na dziewuchy :| Próbuje rozmnożyć bez, ale jest trudny do rozmnożenia. Rok temu wsadziłam kilka patyków to jeden się ukorzenił....ale już poszedł do innego ogrodu Obrazek

Tereniu pogoda byłą w kratkę i niestety zmoczyło nas też dokładnie! :wink: Masz rację ruch ponad wszystko i ja jestem taka, że choćbym się miała czołgać to nie będę leżeć w domu, ale nie wszyscy myślą jak my ;:168 Już parę razy dochodziłam do zdrowia i kondycji to codziennie szłam choćby metr dalej aż któregoś dnia było dobrze...zresztą nie tylko z chodzeniem ;:131 Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę pogody do pracy na działce ;:196

Arkadiuszu bardzo dziękuję! Dla mnie zdjęcia o wschodzie słońca są najładniejsze, wtedy jest rewelacyjne światło! Kurki mają czasem dziwne apetyty ;:306 Pozdrawiam Ciebie również życząc dobrego wypoczynku weekendowego :wit

No to wstawię zdjęcia ze spotkania! mam nadzieję że koleżanki nie będą miały mi za złe ;:4

Obrazek

Obrazek

Tym razem dołączyła do nas Dorotka korzo w koralowej kurtce :D

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Hej Marysiu ;:196

Dziękuję za mile spędzony dzień. ;:196 Przy ostatnim bardzo pracowitym okresie taki dzień jest miłym przerywnikiem i naładował baterie na dalsze działanie. ;:215

Życzę Ci dobrej nocki, a na jutro pięknej pogody, by odpowiednio rozlokować zdobycze od Marty. :wink:
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,bardzo dziękuję za wspólnie spędzony dzień ,za pogodę ducha ,bo nawet deszcz nie mógł nam niczego zakłócić ,ani zepsuć humorów, ,mam nadzieję ,że wszyscy byliśmy i jesteśmy odprężeni na dłuższy czas,nawet słońce nie daje tyle energii ,buziaczki i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ach jak pięknie wyglądacie, buzie uśmiechnięte :D miło Was widzieć ;:4 serdecznie pozdrawiam .
Miłej niedzieli życzę ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne spotkanie mieliście, widać zadowolenie na twarzach. Może i dobrze, że deszcz przegonił, bo ile tego byś miała do wsadzania. Chociaż dla ogrodniczki to wciąż mało i mało ;)
Hibiskusy od Ciebie, które mam w donicach pięknie się puszczają ;) Teraz czekamy na mapki z geodezji i gminy, w przyszłym tygodniu finalizujemy sprzedaż naszej działki, a zaraz po niej zakup nowej. Mieszkanie też już będzie wynajęte. Pomieszkam trochę w bloku :;230 ;:108 i sprawdzę to na własnej skórze, jak to jest.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”