Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

To tak jak ja, Zuziu, ja też stawiam pergolę za pergolą. Niestety, nie mam takich ślicznych drewnianych jak Ty ale też jestem bardzo zadowolona. Ja mam je prawie "ukryte", wręcz zakamuflowane w ogrodzie.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak już pięknie, kolorowo ;:333
Bardzo lubię brzozy w ogrodach, dobry wybór ;:138
Zuziu jak nazywa się ta roślina kwitnąca na żółto ? Rośnie na skalniaku.
Mam taką, ale nazwy nie pamiętam.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza :wit . Fajny mebelek ;:333 , taki jeszcze " nie urządzony" też prezentuje się fajnie ;:215 . Jak tylko zarośnie ładnie roślinami to będzie świetną ozdobą. Mówię tutaj także przez pryzmat mojego mebelka ;:306 . Mój też na razie w takiej scenerii jak Twój :lol: . Na działeczce masz mnóstwo koloru ;:138 . Przeglądnęłam również zdjęcia z Twojego wypadu na te targi oczy miałam takie ;:oj . Ileż tam było liliowców i różnych innych ;:oj . Czemu ja nie mam w okolicy tak dobrze zaopatrzonych miejsc ?? Mają tylko po 2,3 odmiany i na tym koniec ;:222 . Może to i lepiej bo portfel pełniejszy ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu, piękna pergola! :D Też mi się taka marzy. Ładnie u Ciebie kwitnie serduszka, ja mam białą, ale jeszcze nie kwitła.

Dużo słoneczka! ;:3
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

To co pójdzie na pergolkę? Clematisy, róże pnące? Jedno i drugie razem to tez super rozwiązanie :D

Te gęste poduchy w zestawieniu żółto-fioletowym pieknie się prezentują... :shock:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ale jesteś twarda Zuziu, nic Cię nie zraża i dopiełaś swego! Pergola, że jeno ( jak mówił mój dziadek!). Fajnie będzie wyglądać obsypana kwieciem. Wiesz już , co chcesz posadzić przy niej?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, piękny masz ogródek! ;:215 Taki kolorowy, kwitnący! ;:215
Pergolę sprawiłaś sobie porządną, stabilną, ;:63 ślicznie będą się po niej pięły... no właśnie: clematisy? róże? a może jedno i drugie?
Brzoza urośnie bardzo szybko, ;:63 ona nie potrzebuje tyle czasu co np. dąb. ;:306
Dużo ;:3 na jutro życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu a już myślałam że tylko te smutne iglaki Ci rosną w ogródku, ale gdzieś masz te śliczne kolorowe kwiaty! Pokaż rabatki z nimi, bo ja uwielbiam kwiatuszki :D Też masz drewniany płotek, to od głównej alejki? Pozdrawiam i słonecznego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam serdecznie. ;:128

Po dwóch dniach dość ładnej pogody, dziś znów byle jak..o tym czasie powinnam walizki pakować i fiuuu na działeczkę aż do jesieni. ;:oj Ale dość narzekania na pogodę, zaciskam zęby i czekam. :wink: . Wczoraj pracowałam na tyłach działki a wiadomo tam zawsze najwięcej pracy..zawsze mi jakoś szybciej idzie front. ;:306

Basiu..co do brzózki zrobię jak radzisz. Ja się do niej od kilku lat przymierzałam ale zawsze było kiedy to urośnie, a do tej pory już dawno by urosło. Trudno..poczekam. ;:oj

Bożenko..no nie wiem czy pod brzózką tulipankom było by dobrze, ma bardzo płytki system korzeniowy. :roll:

Mariuszu..pnącze pod pergolę było wcześniej niż sama pergola ;:306 a z czystością w ogrodzie najpierw był front, teraz sprzątam na tyłach. :;230

Eluś...właśnie przy pergoli rosną już kolczaste, boję się o to ich przesadzanie i jeszcze o te zapowiadane mrozy. :roll:

Aniu..tak na rabacie z kamykami to klony , choć w innych miejscach także mam. Już mi chodzi po głowie następny, powstrzymuje mnie tylko, gdzie ja to posadzę. ;:306

Beatko..to moja pierwsza pergola. Cieszę się z niej bardzo.. :heja Ze względu na brak miejsca więcej nie przewiduję. Dlaczego swoje masz zakamuflowane. :?:

Seba..roślinka kwitnąca na żółto to smagliczka. :D . Bardzo ją lubię jednak po przekwitnieniu będę musiała zmniejszyć jej rozmiary. Jeszcze trochę a pół mojego mini skalniaka zajmie. :;230

Ewelino..mebelek zaczynam urządzać, marzy mi się pergola porośnięta pięknie kwitnącymi różami. Czy się spełni moje marzenie , zobaczymy. Jak nie będzie pusta bramka. :;230

Dominiko...dzięki za pochwały serduszki. :D W zeszłym roku u mnie zakwitła kilkoma kwiatkami, w tym pokazała na co ją stać. :heja A może w tym roku bardziej o nią zadbałam. ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..na pergolkę oczywiście pójdą róże, powojniki coś u mnie nie chcą rosnąć. ;:173

Ewuniu...dopięłam swego choć to długo trwało, ale nareszcie jest. :heja Teraz tylko się martwić aby róże chciały na pergoli rosnąć. ;:224 W razie co wnuki będą mieć bramkę. ;:306

Lucynko...także mam nadzieję że brzózka nie będzie ociągać się z rośnięciem i da mi się jeszcze nią nacieszyć. ;:oj U mnie jedynie drewniana wchodziła w grę, metalowej się bałam..złomiarze razem z różami by porwali. :;230 . Także ;:3 życzę.

Marysiu...ja mam drewniany płotek z każdej strony działki. ;:128 Co do rabatki z kwiatkami, następnym razem jak będę na działce specjalnie dla ciebie sfocę. Tylko na tych rabatkach na razie nic nie kwitnie ;:oj . Także życzę pogodnego tygodnia. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu, ona szybko się krzewi, tylko żeby nie ciąć wiosną jej, bo się zapłacze, ja swojej ścinam gałązki (tak mniej - więcej do połowy pnia), co rok w lato, w lipcu a i tak jesienią gałązki sięgają do ziemi... pięknie się zagęściła.
Tylko teraz żałuję, że nie kupiłam wyższej na pniu.
Masz piękne rododendrony! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ale przyznaj, że smagliczka skalna jest bardzo dekoracyjna :D
U mnie bardzo rzuca się w oczy, duża, żółta plama w zieleni ;:173
U mnie rododendrony w tym roku chyba nie zakwitną.
Wydaje mi się, że przemarzły im kwiaty.
Twoje są bardzo ładne :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Zuziu!
Podziwiam Twoje rododendrony. ;:333 Tym bardziej, że sama ich nie mam i mieć nie będę. ;:7
Kocham te rośliny ;:167, niestety bez wzajemności, ;:174 nie będę się im wobec tego narzucała. ;:185 Mam swój honor. ;:306
Dobrego tygodnia, Zuziu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu rodek pięknie kwitnie, moje wszystkie jeszcze śpią :) tulipany też w pełni rozkwitu, a berberys urzeka ;:63 życzę ;:3 ;:3 ;:3
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu przypatrz się u mnie jak pod tujami pięknie rosną tulipany! :wit
Ogródek Twój... cudny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”