Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu wiosna nie warta była tego odliczania i wyczekiwania, ale przyroda rządzi się własnymi prawami a my jesteśmy tylko maleńkim jej składnikiem :wink: Ściągnęłam Cie myślałam bo patrzyłam wczoraj na wiadomy wilczomlecz i myślałam wykopać do doniczki czy nie :;230 więc wykopię, ale marazm może pokonam po powrocie i wysłać będą wszystko dopiero w czerwcu :) a ja jaki mam kiepski okres! Ciepła i więcej radości życzę :wit

Ewciu chyba mam zdjęcie o jakie Co chodziło, trochę kiepskie ale jest!

Obrazek
przy okazji znalazłam moje byłe białe szafirki

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stary kocurek, ale bawi sie ładnie . Najlepsze jest leżenie na pleckach ;:306 Bąbel też tak uwielbia ;:138 Śliczne białe szafirki. Pytasz Marysiu czy mam zapylacze na drzewach? masz na myśli owady ? Niestety nie , stale deszcz pada , to te biedne owady n ie zdązą dolecieć do kwiatka , jak już znowu pada. To co zdążyły zapylić, np morele, to już są owocki, więcej nic nie będzie . Już mi też rece opadają. stale pada i pada, ani siuę obejrzymy i lipiec, sierpień i koniec lata :( A co Wy macie powiedzieć skoro macie jeszcze mniej rozwiniętą wiosne , duże opóźnienie w stosunku do mnie . Skoro u niektórych woda stoi--masaka. U mnie nocą i teraz pada. Ja każdą chwilkę bez opadu wyrywam naturze i coś tam robię , więc w sumie jest ładnie, ale co to za wiosna ,ze trzeba jej kraść chwile . :wit Podobno tak będzie do ogrodników ;:223 życzę ;:3
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu !!
śliczne szafirki białe i tulipany tez ;:333 Pisałyście o przywrotniku wcześniej - że piękny a u mnie rośnie jak chwast , wysiewa się na potęgę :)
U mnie lało całą noc , za chwilę jadę zobaczyć czy znowu woda stoi ;:223
Chociaż Tobie niech słoneczko świeci ;:196
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Fajny zestaw flagowych tulipanów. W zeszłym roku wsadziłam kuliki i coś na razie nie widzę kwiatów, a u Ciebie już całkiem ładne pączki mają.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Bardzo fajne te doniczki do ziół :D
Ciekawe ile rodzajów było :)
U nas też znów pogoda barowa, a ja wczoraj właśnie zioła w kamieniach podlewałam ;:215
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu bardzo dziękuję za informację o spotkaniu, tak się cieszę, chociaż podróży się trochę boję, czy nie zabłądzę. Proszę trzymaj telefon pod ręką.
Deszcz przegonił mnie z ogrodu, a chodziłam wśród rabatek i patrzyłam co mogę ukopać i przywieźć.
Kurcze pogoda fatalna, Marta ma rację gumowce obowiązkowo trzeba mieć jako obuwie zastępcze ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witaj Marysiu

Narcyz Rip Van Winkle cudeńko. ;:167 A jeszcze do tego skoro pachnie, to już w ogóle super. ;:215 Muszę się za takim rozejrzeć na przyszły sezon.
Widzę, że udało nam się upolować te same doniczki. :D U mnie też po posadzeniu w nie ziółek zawartość nie zgadza się z napisami, ale mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza. :wink:
Kiedy byłaś w LM? Nie wiem od kiedy, ale jak dziś byłam, to była bardzo duża przecena na cebulowe.

Przesyłam mocne uściski ;:196 i życzę wreszcie trochę więcej ;:3 ;:3 ;:3 I do zobaczenia w sobotę. :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Narcyzowy przegląd się mi podoba... U mnie też pogoda w kratkę... Miałam zaplanowany wyjazd do http://ogrodnarozstajach.pl/.. . ale, jak mawiała moja babcia ...kto w głowie uradzi do skutku nie doprowadzi ;:306 Nie przeszkodziła mi pogoda, a niespodziewany przyjazd syna... wpadł dosłownie na 1 dzień... bo przyjechali z Anią na wesele do Rzeszowa więc podjechał do mnie , odwiedzi jeszcze babcię ... wesele i wraca ;:173 (dokończyć Breksid ;:306 ) Radość miałam większą niż z wycieczki ;:65 ...Tam jeszcze zdążę ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
O widzisz, właśnie o te mi chodziło. W wertowaniu wątków cofnęłam się tylko do 2013 :oops: Przepiękna kolorystyka. Białe szafirki jak rozumiem także są wspomnieniem?
Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, jak Ty się biedna z nami wszystkimi zabierzesz nad to morze? Wszystkie kieszonki będziesz miała nami przepełnione....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Dzień deszczowy, chociaż zapowiadał się pracowicie. Pracownik przyszedł i nawet zaczęliśmy coś działać. W międzyczasie zrobiłam porządek w tunelu tak w połowie bo stół i regał z pomidorami został, ale połowa tunelu obsadzona maluszkami! W południe zaczął padać deszcz i skończyło się...wypiliśmy kawę, pomocnik poszedł do domu, ja do koleżanki na klechanie i zaświeciło słońce! Mam nadzieję, że nie było to jedyne słońce przed 15 maja ;:oj

Karolino kocur ma nieco ponad rok, a nazwałam go starym znajomym bo jak był malutki przychodził do mnie co rano na pieszczoty :D
Pogoda fatalna! dzisiaj odwiedziłam sąsiadkę to w każdym polu stoi woda ;:oj Rolnicy nie sadzą ziemniaków, bo nie wjadą sprzętem ;:oj W prognozy przestałam wierzyć bo zmieniają je cały czas!

Tereniu słoneczko zaświeciło przed wieczorem...dobre i to bo woda trochę obeschła. Dzisiaj sporo spadło deszczu. Przywrotnik zaczął mi się siać w tym roku, a rośnie już kilka lat, więc na razie nie narzekam :D
Mam nadzieję, że i u Ciebie już nie pada i słońce się pokazało Obrazek

Sylwio kukliki dostałam od Julci, a ona kupiła kwitnący i podzieliła tego kwitnącego dla mnie więc pewnie stąd kwiatki, Twoja może młoda roślinka :D Z tulipanów zostały czerwone, miałam sporo białych ale wszystkie przepadły ;:oj

Agnieszko były tylko 3 rodzaje, dlatego jeden się powtarza. Zaletą jest to, że to glina i wyglądają wyjątkowo ładnie. Potrzebowałam trzy jednakowe doniczki na zatrwian, który pójdzie na zimę do domu. napisy mi nie przeszkadzają Obrazek Aguś a u mnie ciągle podlewa ...z góry!

Dorotko i ja się cieszę, że po latach znowu się spotkamy ;:4 Mam nadzieję, że słonko nam zaświeci chociaż na chwilę a mokro niestety jest cały czas! Obiecuję że telefon będę miała i to postaram się złapać zasięg ;:215

Kasiu miałam tego narcyza już kiedyś jednego, ale przy przesadzaniu go zaprzepaściłam :wink: Z zakupu sporo pomyłek ale na szczęście narcyz jest. Musze się przyznać, że pachnący ma w nazwie ale nie wąchałam rośnie niziutko i łebkiem w dół w miejscu gdzie trudno nawet uklęknąć Obrazek
Ja byłam w LM 2 maja i co godzinę miały być jakieś przeceny, ale cebulowych nie przeceniali...oni jak Cie widzą to chyba przeceniają rośliny Obrazek
Dzięki Obrazek i również ściskam i bardzo się cieszę że Marta zmobilizowała nas na ta sobotę ;:4

Ewciu przyjazd dziecka ile by ono lat nie miało jest zawsze dla nad radością, więc nie dziwię się że wyjazd spadł na dalszy plan ;:215 Skoro ogród jest niedaleko będziesz miała jeszcze wiele okazji go odwiedzić. Obrazek

Ewciu 2013 rok został pozbawiony zdjęć...przykre to na takim FO gdzie zdjęcie jest dopełnieniem treści ;:131 Konsekwencja i upór prowadzą do celu ;:65 Dobrej nocy Ewciu Obrazek

Beatko kochana zapakuję laptop z Wami wszystkimi do walizki z wtedy jak inni będą łykać seriale jak ucieknę na FO. Muszę pamiętać o słuchawkach, żeby nie słyszeć tv Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w piękny słoneczny poranek, który mam nadzieję przerodzi się w taki dzień ;:3
Ogród w słońcu wygląda tak, że nie chce się wracać do domu :D

Obrazek

Znajomy sad na horyzoncie jeszcze wygląda tajemniczo!

Obrazek

Kury wolą wodę z kałuży niż z kranu, chociaż u nas kranie płynie woda ze studni głębinowej ;:202

Obrazek

Kwitnie przedostatni pierwiosnek :D

Obrazek

radośnie wygląda bez koralowy!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja jabłonka zaraz otworzy kwiatuszki, tylko żeby przyleciały bzyki

Obrazek

Obrazek

Znikam dzisiaj na cały dzień w ogrodzie, chociaż błoto jest straszne! ;:oj
Miłego i pogodnego dnia!
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu nawet nie wiesz jak bardzo uradowałaś mnie tymi porannymi zdjęciami słońca i podświetlonych tajemniczo roślin ;:168
U mnie nadal szaro buro już straciłam nadzieję ze może być inaczej ;:145
Temperaturę masz mieć przyjemną dla prac w ogrodzie więc jeszcze życzę by nie padało ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu no to wreszcie coś co lubisz najbardziej ;:3 ... Fotki cieplutkie ... Pamiętaj tylko, że wszystkiego na raz nie zrobisz ;:306 ... ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Juleczko póki co jest przyjemnie potem może być trochę tropikalnie, bo wczoraj jak parowało też tak było! Trochę nie wiadomo jak się ubrać, szczególnie ja po ostatnich przygodach zdrowotnych. Mnie też nogi niosły dzisiaj wyjątkowo ochoczo. Słoneczka Julciu szczególnie od jutra ;:196 ja też chciałabym, bo mamy pierwsze ogrodnicze spotkanie w Kalwarii ;:4

Ewuniu pamiętam kochana! ale bardziej liczę na pomocnika, który dostanie powera i to co wczoraj się nie udało zrobi dzisiaj. Tak bardzo drżę czy nie rozgrzewał się wczoraj w czasie deszczu, bo wtedy kilka dni będzie cierpiał i nici z planów :shock: Ewciu jest ślicznie więc pięknego dnia Ci życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”