A jak ją sadziłaś? Ja posadziłam błębiej niż była w doniczce. Może to jest powód kwitnienia?
Omoshiro jak zwykle rozrasta się i to coraz bardziej. Gorzej wygląda Eden. Zobaczymy jak to będzie dalej.
Maryniu, mam nadzieję, że kalina sie zadomowi. Mam jeszcze Burkwooda. Tą jestem zachwycona. Nie tylko kwiatami, ale i zapachem. Niesamowity.
Piwonię obsypuję liśćmi z czereśni, która rośnie obok. Może to ją osłoniło?
Iwonko, możliwe, żę kiepski wygląd jagodowca to wynik dzielenia. Musi się odbudować.
Flesz ma 12 lat. Zaczyna odczuwać chyba zbyt długi pobyt na dworze. Bolą go chyba stawy.
On raczej mało niszczy. To idealny pies ogrodnika, w dobrym tego słowa znaczeniu

Ma swoje ścieżki
Czasem, bardzo rzadko wlezie na rabaty jeśli go coś zainteresuje. Mój chyba woli letnie miesiące. Ma dużo cienia w razie czego do schronienia.
Sama jestem ciekawa jak ta kalina się zachowa.
Jeśli byś miała kupować dla siebie to polecam Burkwooda. Zapach niesamowity.
Trawa jest niesamowita. Jeszcze takiej nigdy nie miałam. Ale trzeba przyznać, że pogoda, która nam nie odpowiada, jej służy bardzo. Czyli woda, woda, woda.
Prymulko, Flesz kiedyś nie lubił obiektywu. Unikał jak ognia. Teraz pcha się przed obiektyw

Asiu, nawet się zastanawiam, czy przypadkiem nie dokupić jeszcze jednego derenia. W niedzielę mamy mini targi może tam kupię. Pracowałam i dzisiaj, ale krótko, bo mimo wszystko zimno. Posadziłam już wszystko. Zaraz pokażę.
Szmit ma nadal duży wybór, ale z cenami różnie. Trzeba się pilnować. Na przykład koleżanka chciała kupić buczka Fountaine. Ja za swojego płaciłam 50 zł. w miał już wtedy około 50 cm wysokości. Jej przywieźli w tej cenie jakiś płożący krzaczek. Nie wyglądało to fajnie.
Kwiaty piwonii już niedługo

Nie mam pojęcia jaki to psiząb. Ale będe zwracała uwagę na nieżólte

Dzisiaj posadziłam zakupy
Tak wyglądało przed

A tak po

Cudowne są te czerwone pędy.

Dlatego zastanawiam się czy nie dosadzić jeszcze jednego derenia i czy sadzić cisy, czy nie