Ojej, Epikaktus - imponujący

Piękna czerwień. Czy one też mają różne kolory kwiatów?
Czym nawozić, jakich składników potrzeba, żeby takie piękne kwiatuchy oglądać?
Pozdrawiam

To chyba jedyna zaleta tej pogody , że kwiatki może zaczekają by im pstryknąć fotkę. Kwiaty pięknehen_s pisze:Dziękuję.![]()
Pozostałe kwiaty na Sweet Baby już się otworzyły ale ich nie sfotografowałem.
Ten los spotyka dużą część kwiatów na moich roślinach - po prostu nie mam czasu stać nad nimi z aparatem a jak ja mam czas to one jeszcze nie kwitną lub już nie kwitną.![]()
A ciągle wspomina, że u niego na Ścianie Wschodniej tak zimno, sezon krótki itd itp.maryjan13 pisze:Chociaż pogoda nas nie rozpieszcza tej wiosny to u Ciebie Henryku mimo wszystko
sporo już kaktusów i epikaktusów zakwitło i to tak pięknymi w kolorach kwiatami.
Te akurat rośliny stoją cały rok za szkłem. Na pozostałe, stojące na odkrytej części balkonu jeszcze długo będzie czekać.Harvi napisał(a):
ciągle wspomina, że u niego na Ścianie Wschodniej tak zimno, sezon krótki itd itp.a tu już tyle ładnych kwitnień zaprezentował podczas gdy u innych trzeba jeszcze będzie poczekać na kwitnienia.
Bardzo niewielkie. Tak naprawdę to mało który z tych odrostów ma więcej niż 2cm średnicy a większość dużo mniej.Akwelan_2009 napisał(a):
Porównując rośliny z wielkością doniczek są to niewielkieuciernione roślinki o wspaniale wybarwionych kwiatach
.
Niewiele. Przy silnej operacji słonecznej i upale ledwie dzień, czasem dwa. Jak nie jest tak pogodnie to najwyżej 3 dni.jak długo "żyją" kwiaty na tych roślinach.
Wczoraj cały dzień była tutaj wspaniała pogoda, właściwie upalna bo prawie 25 stopni... Dziś póki co jest również pogodnie.barbra13 napisał(a):
chyba masz jakiś układ ze słońcem, bo u mnie, niemalże po sąsiedzku, kilka godzin nie wystarczy