Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Bardzo smutne zdjęcia, Tereniu. ;:174 Bardzo. ;:174 ;:174
Jest nadzieja na lepsze jutro, ;:108 więc życzę Ci dużo słoneczka dla osuszenia działeczki i dla poprawy nastroju. ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ;:196 wcale się nie dziwię ,że nie masz na nic ochoty, a tak wszyscy na przedwiośniu cieszyliśmy sie na sezon .Ogródek nieciekawie wygląda, ;:168 lecz rośliny są mocniejsze od nas i się podniosą .Oczywiście straty są nieuniknione, oby były jak najmniejsze i niech wreszcie pojawi się to upragnione ;:3 U mnie też wciąż leje nawet nie zaglądam do ogródka. Teraz widzę ,ze przestało lecz na jak długo ?????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu! ależ ja Ci wierzę bo u mnie właśnie trzy dni leje, siąpi, pada ale cały czas woda się leje. W nocy ja nie słyszałam, ale sąsiadka mówiła że ściana deszczu. U Ciebie chyba ten śnieg i przymrozek poczynił takie straty, ale może rośliny odbiją tylko niech się poprawi. Najpierw niech ustanie deszcz i wsiąknie woda, a potem niech się powoli ociepli. Oczywiście nasze rośliny są dla nas wszystkim, ale najgorzej z rolnictwem. U nas na wsi ziemniaki nie posadzone, a kto posadził to na pewno zgniją. Klapa!
Liczę na to że rośliny Cię kochają i odbiją te zgnębione, a Ty już się nie martw bo zdrowie jest ważne ;:4
Ciepłego i słonecznego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko zdjęcia przygnębiające ;:222 , ale ja wierzę, że roślinki sobie poradzą :) ...przynajmniej większość... Ja mam taką śnieguliczki rośnie na końcu działki i rok w rok jest zalewana (bo to takie miejsce) jest ich kilka ...jedną przesadziłam żeby jej byt poprawić i... padła bo już się przyzwyczaiła, że ma nogi w wodzie ... a szukając pozytywów to deszcz już się pomału wypadał... i będziemy znowu miały pracę nad nowymi aranżacjami ;:168 Trzymaj się i uśmiechnij się :D Zdrówka ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Hura ;:138 ;:138 dzisiaj dzień bez deszczu nareszcie ;:333 :D
Trochę popracowałam na działeczce i oglądając poczynania Lidzi ja też dzisiaj rów kopałam - woda cały czas płynie ale i tak sięgała mi prawie do kolan ,
Wysadziłam też parę roślin które czekały w wiadrach na sadzenie ale gdzie nie stanęłam to więzłam i trudno było cokolwiek zrobić ale i buty wyciągnąć .
Lucynko , Jadziu , Marysiu , Ewuniu dziękuję Wam za słowa wsparcia ;:4 ;:4
Tak bardzo się cieszyłam na przedwiośniu bo mimo dużych mrozów w zimie prawie wszystko przeczyło i ładnie zaczeło rosnąć ale ten śnieg w kwietniu , mróz i teraz woda zrobiły swoje . Trudno - oby tylko teraz było coraz cieplej i już przymrozki nie wróciły to jakoś się pozbieramy .
Pozdrawiam Was i życzę miłej i słonecznej niedzieli ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, nareszcie malutka bo malutka, ale jednak nutka optymizmu. ;:63
Niech już żaden kataklizm nie zagląda na Twoje rabatki, niech pogoda pozwoli roślinkom odżyć i pokazać swoje piękne kwiatki. ;:167
Na wszystkie kolejne dni życzę Ci jasnego ;:3 wędrującego po lazurowym niebie. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu :oops: oby już żadne anomalie nie powróciły to rośliny się podniosą .Większość moich róż dopiero zaczyna startować, więc sama jestem ciekawa kiedy zakwitną .Jednak Doktorek wytwarza już malusie pączuszki :heja Niech no tylko poświeci nam trochę słonko to zaraz świat będzie ładniejszy i weselszy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

TerDob pisze:Hura dzisiaj dzień bez deszczu nareszcie
A nie mówiłem, że będzie poprawa? :heja
U nas też nie padało,słońce świeciło i woda tylko w dolnej części stała, ale na całym ogrodzie mamy kilka źródełek ;:oj woda wybija między płytkami i mamy strumyk od połowy ogrodu aż do sąsiada.
Od południa do wieczora byłem i cały czas ta woda płynie ;:oj
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu jak tam Twoja cyklantera,ja dzisiaj wysadziłam podkiełkowaną i cukinie w doniczki .Współczuje Ci tej pogody,ręce opadają ;:223
,ale czytam ,że już jest lepiej i niech tak zostanie.U mnie przymrozki co noc ,dzisiaj chciałam chociaż skosić trawę ,bo zimno jak diabli ,ale nim dojechałam to się rozpadało i nici z planów .Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się cieplutko,jakoś to przetrwamy ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu ;:3 Ziemię szybko osusza...wiem bo moje rowy pełne wody do połowy, po jednym dniu prawie słonecznym :) już tylko na dnie więc wczoraj pazurkami zruszałam lekko ziemię przy każdej roślince, żeby dać im ciut, ciut powietrza ... Będzie dobrze ;:173 ... U Ciebie też ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu jak rano wyszłam i zobaczyłam że kapie od razu pomyślałam o Tobie, ze znowu się martwisz ;:168 Do dwóch godzin wypogodziło się i jest tak jak wczoraj więc więcej nie pragnę, w nocy mi podlało co wsadziłam a teraz robi się ciepło i będzie rosło...szczególnie chwasty :;230
Dobrego i pogodnego dnia ;:196
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Tereniu ja Ci wierzę i na pewno nie jesteś marudą, u mnie dziś już nie pada, ale nadal zimno, zniszczeń tez mam wiele wśród roslinek, ale już sie z tym pogodziłam, "taki mamy klimat" :wink:
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Tereniu,my zamiast pokazywać piękne wiosenne ogrody ,pokazujemy wodę i zniszczenia ,ale może już tak nie będzie ,wiec zabierzemy się do pracy i jakoś nadrobimy ,ja to pewnie do jesieni ;:306 ,u mnie dzisiaj było ładne słoneczko,ale na ogród nie miałam czasu ,późno wstałam,bo wczoraj byliśmy na imieninach i się posiedziało,potem obiad ,kawka ,do kościółka i już wieczór był,może jutro będzie lepiej i coś popracuję w ogrodzie,pozdrawiam i życzę pięknych majowych dni ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Kochani nocną porą ;:4
Lucynko nareszcie bez deszczu całe dwa dni :D
Bardzo Ci dziękuję za piękne życzenia ;:196 ;:196
Jadziu cieszę się bo nie padało ani w sobotę ani dzisiaj :heja
Nie wiem jak pozbierają się moje róże i czy one w ogóle przeżyją ? Dzisiaj nie byłam na działce ale w sobotę trochę popracowałam .
;:3 życzę
Andrzeju cieszę się bardzo że nie pada i woda powolutku opada .
Ciekawa sprawa z tymi źródełkami - a ma gdzie ta woda spływać ? bo przecież Wam zaleje cały piękny ogród ;:222
Co z tym zrobicie ?? masz jaki pomysł ?
Tereniu moja cyklantera już duża wypuszcza wąsy - pewnie jak się ociepli i nie będzie przymrozków to spróbuje wynieść na działkę :D
Twoja też szybciutko urośnie - zobaczysz ;:108
Dzisiaj tez nie padało ale ja nie byłam na działce , jutro z samego rana jadę zobaczyć co tam słychać .
U mnie za mokro na koszenie a trawa już duża i nie wiem co będzie .
Bardzo Ci dziękuję i też pozdrawiam serdecznie i życzę słonecznej pogody ;:196
Ewuniu ja wczoraj rów kopałam i trochę roślinek wsadziłam które czekały na wysadzenie . Wody było jeszcze sporo a dzisiaj nie wiem .
Dziękuję ;:196
Marysiu ;:196 jak miło że myślisz o mnie :D U nas nie padało ani w sobotę ani dzisiaj .
Chwasty rosną na potęgę a tam gdzie mokro ,woda stoi nie da się wejść żeby wyplewić .
Dziękuję za życzenia - spełniły się ;:196 ;:196
Bożenko współczuję strat w roślinkach ;:196 ja nawet nie chcę o tym myśleć .
U mnie tez nie pada ale zimno a szczególnie nocą ;:222
Martusiu może już się odmieni i będziemy mieć co pokazywać .
Ja dzisiaj miałam wolne od działki ale jutro biorę się do pracy od samego rana oczywiście jak nie będzie padać .Pracy to ja do zimy nie przerobię na pewno .
Dziękuję i też pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit

Witaj Tereniu
Kwietniowa pogoda sporo strat Ci narobiła, bardzo współczuję ;:168
Ale roślinki to silni zawodnicy i tak prędko się nie poddają.
Słonecznej i pogodnej majówki życzę ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”