Zaczytałam się w ogłoszeniach, bo szukam beczek plastikowych na wodę i muszę przyznać że ludzie chyba nie chcą sprzedać tylko mieć. Kiedyś dwie beczki z dowozem do domu kupiłam za 100 zł, a teraz ktoś sobie życzy 70 za sztukę i jeszcze przyjedź i weź, bo nawet kuriera mu się nie chce wynająć

Ja się tam nie potrzebnie wkurzam, a tu mili Goście w wiejskim! Witam!
No widzisz
Zuzieńko nie ma nigdy tak źle żeby gorzej być nie mogło

Moja glina taka jest trudno wodę przyjmuje, ale za to potem gleba dłużej wilgotna. Wpadnij na działeczkę na inspekcję i uspokój się bo na pewno wszystko jest w porządku! Ściskam
Kasiu 123katex taki jakiś ten rok nie sprzyjający nam biednym ogrodnikom. Trzymajmy kciuki, żeby prognozy się ziściły
Aguś nie byłam jakiś czas w Auch, a raczej tydzień temu byłam ale wkurzyłam się bo mi poprzestawiali asortyment (jak ja tego nienawidzę

) więc tylko z listą obleciałam co chciałam i do roślin nie doszłam, bo w kiepskiej formie ostatnio jestem. Najpierw chodziłam z chorobą, a teraz się leczę bo niedługo jadę

Aguś polecam Ci pl.pinterest.com ostatnio tu spędzam godziny
Lucynko rany! aż mi się zrobiło głupio, bo nie jest aż tak źle

mokro jest na polu a ja siedzę w ciepłym domku i nie marznę no chyba że mnie coś podkusi, ale od dwóch dni nie kusi. Pogoda jest do d....ale nie tylko u mnie i jeżeli u Ciebie jest inna to wyjątek i dobrze że są takowe!
Bez kwitnie tylko nie tak radośnie jak w słońcu, ale kwiatostanów ma moc i koralików może tez będzie ...nie wiem czy on jest samopylny

Nie będę patrzeć z optymizmem dopóki nie zobaczę suchego tarasu, bo już nie muszę mieć od razu słońca, ale niech przestanie kapać
Życzę pogody i dobrej atmosfery w weekend
Mariuszu to coś nie doczytałam, Księżniczka zaglądała do tulipanków? ale wszystkich nie otworzyła bo Aga ma ich tysiące

Mówisz że można się z fioletowych pośmiać

Słoneczka
Kasiu 100780 teraz to nawet nie wiem, bo powiem Ci nie patrzę, a zimno to okno mam szczelnie zamknięte i dopiero na noc rozszczelniam, ale jak słyszę pomruk rynien to z nerwów spać nie mogę

Tego kuklika mam od Julci a u niej już dawno się rozwinął, tylko że wtedy u niej było prawie lato. Niezapominajki cieszą bo teraz jak młode są najładniejsze, potem takie capirzoki są i muszę je usuwać

Kasieńko ja już mam sześć sobót i niedzielę więc nieustający weekend, dziękuję

niech będzie miły!
Ewciu no to mimo wszystko szczęśliwy dzień, zakupy udane, wycieraczki działają, a jeszcze deszcz Ci się wylał

U mnie nie wiem nie patrzę, udaje że go nie widzę

Bardzo chciałabym żeby pogoda była, bo naprawdę mam tyle pracy i wolałabym codziennie po trochu a nie potem na hurra i jeszcze zostawiać, instruować, telefonować czy coś zrobili...ja chcę jechać i nie myśleć

Ewciu to umawiamy się na jutro ze słoneczkiem
Martusiu dość ! już nie roztaczaj takich czarnych wizji ja nie widzę 20 st w ogóle! W dzień kilkanaście, a noce zimne do połowy maja po 5 - 7 st. Może to dopiero teraz zaczyna się wiosna

a opady to w niektórych prognozach widzę cały czas tylko albo 3 kropelki albo jedną

Szykuj rękawiczki jak przyjedziemy będziemy plewić. Dobrej nocy
Kasiu MORANGO miło, że wpadłaś

bardzo dawno u Ciebie nie byłam, a Ty pewnie dalej w temacie pomidorowo paprykowym

Mówisz że u mnie przyspieszone! rany niektóre kwiatki stoją niewzruszone od dwóch i trzech tygodni i nawet jak chwilę świeciło słońce to tulipany botaniczne środka nie pokazały. Ja też myślę że przyroda rządzi się swoimi prawami a my możemy tylko obserwować. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję
Beatko mam nadzieję, że czujesz się już lepiej

ale jak nie musisz nie wychodź, bo zimno jest zdradliwe! A może to Twoje to nie kuklik? Ja mam chyba trzy odmiany i każdy w cieniu lub półcieniu ale kwitną z różnym nasileniem jednak chyba od początku jak pamiętam. Teraz kupiłam jeszcze nasiona jakiegoś nowego, ale sieje się go latem i pewnie powinien zakwitną za rok.
Ten którego widzisz buzię ma na zachód tyłem do wschodu, a zacieniony przez wysokie byliny
Dobrej nocy i słonecznych snów!