Mój ogród na fotografii- cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- cz. 10

Post »

Ty Bogusiu dzisiaj popracowałaś, a ja ... leniuchowałem.
Ale to nic dziwnego - do późnego popołudnia lało, a temp. max 3 stopnie była :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju, nie mogę na razie leniuchować , bo nie ogarnę później swoich włości. Dzisiaj też był pracowity dzień do godz 13/ opryski róż- mszyce atakują i wyrównywanie obrzeży rabatek/.Druga zmiana od 13:15 ;:306 opieka nad 15 miesięczną Michasią. O godz 17 synowa wróciła z pracy . . Jestem padnięta . Trochę odsapnę :;230 i trzecia zmiana : prace domowe /gotowanie, sprzątanie/
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Troszkę mnie nie było bo pracować mi się zachciało a u ciebie taka magia kolorów.W stawiku się zakochałem,już widzę się siedzącego nad nim z spławikiem :D rozmarzyłem się....
Pięknie bardzo wygląda twój ogród o tej porze roku ;:433
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu. Staw wymaga wiele pracy ,aby utrzymać go w należytym porządku . Skarpy za sprawą licznych nornic osuwają się , obkaszanie skarp, usuwanie nadmiaru trzciny i palek wodnych / o zgrozo!/. Wprawdzie amury pomagają nam w tym zajęciu ale nie nadążają. Pomimo solidnych przerębli, zimą zadusiło się ponad 50 kg karasi i około 60 cm amury. Dawno temu był to staw głównie z karpiami ...teraz pozostały karasie i 3 chyba szczupaki.Na odłów karasi przyjeżdża szwagier z dolnośląskiego . Moi faceci/ mąż i dwaj synowie / niestety nie widzą przyjemności w wędkowaniu ;:306 Młodszy syn, gdy był jeszcze kawalerem dbał o staw, teraz nie ma czasu...żona, dziecko, praca. ;:215 Niestety , zeby to jako ako wyglądało ja muszę się zająć. Mąż przycina wierzby , obkasza skarpy. Faktycznie wiosenne kwitnienia w tym roku zachwycają swoimi kolorami i wydłużonym okresem kwitnienia/ niskie temperatury/. Nie pamiętam kiedy tak długo kwitły tulipany . Są urzekające ;:215
Dzisiejsze Święto Pracy uczciłam solidną pracą. Pogoda dopisywało , ale po 16 ochłodziło się.
Efekty pracy na zdjęciach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Bogusiu wszystko przycięte , ale i bez tego jest pięknie jak wiosenna polana, ja dziś nic nie zrobiłam , M. wyciągnął mnie do Książa na święto kwiatów. Ale to raczej "majówka" niż święto kwiatów , ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ja uczciłam Święto Pracy- solidną pracą. Ojej jak napracowałam się ...ale uwielbiam obcowanie z przyrodą . Narobiona ale psychicznie zrelaksowana i usatysfakcjonowana. Jutro dalszy ciąg prac ogrodowych i sadzenie pomidorów w tunelu foliowym :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu,ależ kolorowo i energetycznie u ciebie ,smagliczka daje niesamowity efekt z innymi poduszkowcami,,świetnie spaceruje sie po twoim ogrodzie ,pozdrawiam i pięknych majowych dni życzę :wit ,czy folię do której sadzisz pomidory masz ogrzewaną ?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu, miło,ze odwiedziłaś mój ogród ;:303 Niestety tunel foliowy nie jest ogrzewany , dlatego przełożyliśmy sadzenie pomidorów na czwartek, z nadzieją na cieplejsze dni i noce . Dzisiaj u nas na termometrze tylko 10* , a odczuwalna temperatura znacznie niższa przez przenikliwy wiatr i deszcz. Wczoraj było znacznie przyjemniej , pracowałam w ogrodzie z krótkim rękawkiem.
Dzisiaj leniuchuję ...a tyle wczoraj zaplanowałam ;:222 Pozdrawiam serdecznie!
Roślinki mają się dobrze, zaaklimatyzowały się już w moim ogrodzie ;:303 Jak się zwie ta roślina z różowymi kwiatkami, na razie bezlistna , na grubej łodydze. Wydaje mi się ,że miałam jej kiedyś sporo nad stawem. Czy jej liście będą duże?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Bogusiu no widzę, że ogród dopieszczony :) ;:63 piękna seria barw na zdjęciach :) ja dzisiaj też leniuchowałem, ale to ze względu na pogodę, bo głowę chciało urwać :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu więc fajnie spedziłas święto ;:215 , to sie liczy, ja w przerwie miedzy wycieczkami też byłam na działeczce i troszke popracowałam, taki relaks wsakazy ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu u mnie dzisiaj też wiało niesamowicie , po południu dołączył deszcz. Miałam więc czasu sporo dla siebie :tan
Niestety tak już ze mną jest,ze im więcej odpoczywam tym bardziej jestem zmęczona. Najlepiej regeneruję siły , pracując w ogrodzie ;:108
Iwonko! Choć uwielbiam wycieczki i podróże, to w taką pogodę daruję sobie. Wolę przeczekać tę niekorzystną aurę w domu ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Bogusiu ja wczoraj po południu też trochę popracowałam , bo deszcz ustał i zrobiło się nawet przyjemnie , za to dziś pochmurnie i przekropnie , paskudnie miłego popołudnia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu! wczoraj świętowałam , dzisiaj posadziliśmy pomidory/ 53 szt/ w tunelu foliowym i kilka sadzonek ogórków. Posadziłam też pelargonie w donice i skrzynki. Resztę dnia spędziłam na zakupach, zabawie z wnusią i odpoczynku :tan Cały dzień u mnie dzisiaj padało ;:222
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:Resztę dnia spędziłam na zakupach, zabawie z wnusią i odpoczynku
W końcu coś innego - Bogusia odpoczywa :;230
Taki żarcik, ale nie mogłem się powstrzymać, znając wielkość Twego ogrodu i ogrom prac do wykonania.
Pozdrawiam i życzę więcej odpoczynku, a zwłaszcza zabaw z wnuczką :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu i jak glebogryzarka sprawdzona, jak głęboko kopie.
Moje pomidory jeszcze małe, sadzenie ich tego roku opóźnione.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”