Witajcie

.
Wczoraj mimo tego okropnego wiatru zmusiłam się i posadziłam dalie do gruntu i jednoroczne z sześciopaków. Teraz muszą rosnąć a potem cieszyć moje oczy

. Dzisiaj mam trochę planów ogrodowych i mam nadzieję, że wszystko zrobię. Pogoda na razie jest ok chociaż jest pochmurno. Mam nadzieję, że padać nie będzie

. Muszę pomalować pergolę i kratę , przekopać pozostałą malutką część warzywnika no i wytoczyć działa przeciwko chwastom

.
Olu u mnie wczoraj nie padało i podobno dzisiaj też ma nie padać , zobaczymy . Cebulowych posadziłam sporo ale wszystkie porozrzucane po rabatach i nie jest to takie morze kwiecia

. Może kiedyś doczekam się takich tulipanowych łanów .
Agnieszko to jest świerk biały " Daisy's White"

. Na jodle jasne przyrosty też bardzo ładnie wyglądają

. Spotkanie udane i oby to nie było ostatnie

. Pozdrawiam

.
Lenko wyżej masz napisane co to za iglaczek. Bardzo ładne są te przyrosty a potem normalnie zielenieje .
Floksy niestety zagłuszyły szafirka i towarzystwo po kwitnieniu zostanie rozdzielone .
Małgosiu-PEPSI kora z tej skarpy to raczej zleci więc sypać jej nie będę. Poczekam aż rośliny nieco się rozrosną i ściągnę włókninę. Ja dzisiaj na razie słoneczka nie mam ale jak będzie to podeślę

.
Mati no nie służy mi

, więc wolę unikać .Dzisiaj słoneczka nie mam ale gdyby się pojawiło to będę o Tobie pamiętać

. Pozdrawiam

.
Dorotko czasem trzeba trochę odetchnąć od domu i dzieci

. Przydało się takie spotkanie klasowe . Skarpa taka bardzo spontaniczna jeśli chodzi o nasadzenia bo co miałam to sadziłam

. Rośliny ładnie się już rozrosły tak więc za dwa, trzy lata skarpa powinna być ładnie zarośnięta. Wystarczył jeden dzień ciepła i słoca i tulipany oszalały. Myślę, że u Ciebie będzie tak samo . Słoneczka życzę

.
Zuza u mnie było ładnie ale wiało okropnie. Dzisiaj póki co niebo jest zachmurzone ale zapowiadali słoneczko więc na to liczę. Cebulowych mam całkiem sporo ale porozrzucane tu i tam i nie robią takiego wrażenia jak gdyby były posadzone w grupie. Z tą skarpą to w sumie wszystko było podyktowane różnicą poziomów więc wygląda to fajnie

.
Seba taki 3-dniowy wypad to jest coś

. Jednak Ty jesteś młody to możesz sobie pozwolić i korzystaj

. Kwitnących jest coraz więcej i bardzo mnie to cieszy

.
Słoneczka Wam życzę i udanego dnia .