Po 3 kursach do sterty z kamieniami mam zrobione obrzeża do rabaty przed tarasem i dwóch z boku altanki- jeszcze na jedną pod leszczyną i sosną trzeba i na długą wzdłuż tuj z tyłu altanki- liczę że jakieś 3 kursy i starczy. Planujemy jechać w tygodniu, może jutro lub we wtorek, żeby ludzie się nie kręcili- chcę uniknąć pytań i komentarzy, a może i konkurencji.
Ta rabata na trawniku według moich planów będzie obrzeżona kostką brukową, żeby łatwiej było kosić trawnik. Już mamy obrzeża z kostki na działce.
Jest pięknie, jestem zachwycona

Nasadzenia rabat są młode- rabaty z boku altanki robione miesiąc temu, ta przed tarasem jesienią. Na bocznych rabatach nie ma jeszcze pergoli pod powojniki- będą takie, jak przed tarasem. No ale to czeka na malowanie altany, bo brudna strasznie jest i zniszczona i psuje efekt wizualny całej działki. Może po majówce się mąż za to weźmie.
Za jakiś czas, jak rośliny się rozrosną, altanka zyska nowy wygląd, to myślę, że naprawdę będzie cudnie. Stary właściciel by się zdziwił, co można wyczarować z takiego barachła jakie miał on

To jeszcze nie koniec, ale jesteśmy z siebie dumni, choć mój Em nieco wkurzony na moją upierdliwość.