Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

U mnie glaucidium dopiero z ziemi wylazło ale wydaje mi się,że jest zbyt mikre na kwitnienie.Podejrzewam,że jednak stanowisko jest żle dobrane.
Jak je posadziłaś ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Nie ważne że uroczy granacik to marketowa nn -piszę się na nią :oops:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.
Po temperaturze minusowej spadł wczoraj śnieg,potem deszcz ze śniegiem a dziś jeszcze rano deszcz a potem wyszło słoneczko. Wiosna nas nie rozpieszcza.

Mariusz zrobiło się zimno wszystko przystopowało. Przemroziło mi kwiaty jednej magnolii i w jednym miejscu już kwitnące kwiaty tarczownicy. A co najbardziej mnie boli to przemroziło teraz na wiosnę hortensje ogrodowe,które nigdy nie okrywałam nawet na zimę. Teraz wszystko do cięcia i na pewno już w tym roku nie zakwitną. Wiosna je rozbudziła i zmroziła.

Krysiu u mnie zimno jak diabli,ale przestało padać i wyszłam do ogrodu. Mokro, zimno. Trochę powycinałam siewek. Chciałam coś poprzesadzać ale może to zrobię jak przeschnie ziemia. Nie lubię jak mam brane buty w błocie. Tak glaucidum jedne już kwitnie,ale przez kilka dni w takim samym stadium. Oj aby się Twoje życzenia szybko spełniły, bo chciałam podgonić robotę. Jeszcze nie posiałam warzyw.

Troja Ania ;:108 witam. Zapraszam. W tym roku mam słabe kwitnienia. Może będzie co pokazywać.

Grażynko na kwiaty co roku wydaje sporo kasy. Kupuje nie tanie rośliny,wiec nic nie mogą iść na zmarnowanie .Przez całe swoje życie zbyt dużo straciłam roślin, by dalej sobie na to pozwalać. Tak,że teraz sadzę starając się dobrać im jak najlepsze warunki. Źródła jednak różnie piszą o miejscu i stanowisku. Jeszcze coś porobię w ogrodzie a potem obiecuje będzie odpoczynek, bo leżak czas odkurzyć i z niego skorzystać. Zawsze jak go wyciągam to M pyta czy będę mieć czas na nim poleżeć. Na jesieni dużo zrobiłam , choć w ogrodzie to praca od wiosny do jesieni. ;:108

Mariola witaj. W końcu się obudziłaś z zimowego snu. Byłam u Ciebie i zimę widziałam,ale taką samą miałam u siebie.Jednak ,że wolę zieleń i kolory inne niż biel fotek nie robiłam.

Małgosiu ja upały żle znoszę ale ta pogoda mnie dołuje. Niech będzie chłodniej ale nie zimowo. Jak chłodniej to kwiaty kwitną dłużej i można coś poprzesadzać ale teraz nic się nie da zrobić. Primule Przezimowały mi różnie . Najlepiej łyszcaki - auricule. Pierwiosnki trzeba dzielić by nie ginęły. Trochę ich też dokupiłam. Część ma pączki. Pełnych mam trochę. Jak zakwitną będę pokazywać.

Lidziu dobrze zauważyłaś.Pomiędzy tulipanami posadziłam ostnice. Jak będzie odbijać to ją zetnę , bo tulipany przekwitną a kocie ogon będą. Dziękuję. Będzie praca w ogrodzie a potem odpoczynek.

Janku glaucidum miałam posadzone w cieniu. Było marne.Na jesieni odważyłam się na próbę je przesadzić i ma się dobrze. Przeniosłam je na aleje ,tam ,gdzie kiedyś były płomyki.
Tam ma półcień. Słonce dociera dopiero popołudniu, wiec upał nie poparzy liści. Stanowisko zaciszne. Ziemia mocno spulchniona i rozluźniona. Wymieszałam moją ciężką z kupną,piaskiem+ kompost. Posadziłam płytko i nic przy nim co by go zagłuszało. Mam jeszcze alba i też przeniosę w to , by nie zmarnować. Jedne glaucidum kupiłam z paprocią. Paprotka żyje a glaucidum odeszło.
Jutro popatrzę, bo powinnam mieć jeszcze przynajmniej dwa. Jeśli żyją to poprzenoszę. W cieniu słabo kwitną a w słońcu mają liście poparzone. Myślę,że to miejsce ostatnie mu posłużyło.

Dorciu jak tylko będzie jak podzielić to nie ma sprawy.

Image znów woła papu. Opłaciłam ale jeszcze nie mogę wstawić fotek.

Wszystkim życzę poprawy pogody i dużo ;:3 . :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alu to smutne wieści :( szkoda hortensji, magnolii i tarczownicy, ja Ci powiem, że boję się jechać na działkę, bo obawiam się tego co tam zastanę ;:185 najgorsze że ten mróz trzyma cały tydzień... oby pogoda szybko wróciła, a rośliny jakimś cudem odzyskały dawny blask ;:168
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz cokolwiek zastaniesz na działce to nie koniec świata. ;:108 ;:108 Może wiosna przywróci swój blask i już będzie tylko lepiej. Tego Tobie i sobie życzę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Nadal zimno , choć bez śniegu i deszczu.

Zapraszam na nowe fotki.

Obrazek

Goryczka wiosenna

Obrazek

Goryczka Ice Berg

Obrazek

Pierwiosnek pełny z B.

Obrazek

Sasanka patens nie może się rozwinąć.

Obrazek

Naradka

Obrazek

Ziarnopłon

Obrazek

Jagodowiec wielkokwiatowy

Obrazek

Drugi kwiat na trójliście grandiflorum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Masz Alu rację, to nie koniec świata, będzie miejsce na nowe rosliny, śliczny pełny ziarnopłon ;:215
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu znowu zachwycasz pięknymi roślinami :D
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Alu, pokazujesz takie cudeńka, że aż dech zapiera ;:215 .
Pozdrawiam serdecznie.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu widać, jak uporządkowałaś rabaty, ale się napracowałaś. ;:180 Umiesz pięknie pokazywać swoje piękności. ;:138 Trójlisty są niesamowite. ;:oj Migdałek przecudnie Ci kwitnie, ;:215 chyba w końcu go kupię. Dziękuję za informację o dzieleniu pierwiosnków, ;:196 już miałam pytać w wątku tematycznym. Co to znaczy dokończę i zamykam wątek, chyba nie całkiem. ;:124 Spokojnej, ciepłej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Uwielbiam ten wątek i te Twoje okazy...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś deszcz ze śniegiem,potem wyszło słonce. Zimno i mokro. ;:222

Iwona to nie koniec świata,ale roślin szkoda. Ziarnopłon się rozrasta i to mnie cieszy.

Aniu w tym roku wszystko rośnie kwitnie byle jak. Czekam na tę prawdziwą wiosnę.Pomimo zimna coś jednak kwitnie.

Wiesiu :wit i dziękuję.

Soniu trochę wsadzam,trochę przesadzam ale jeszcze wszystkiego nie obrobiłam. Rabaty owszem nie są złe ale cały ogród mam do roboty a tam ciągle mokro. Trójlisty w tym roku coś zakwitnie ale nie wszystkie. Wyszły ale niskie i takie nijakie. Migdałek kwitł ,kiedy noc była z przymrozkiem-5 i trochę go przemroziło. Soniu tak myślę zrobić, bo ciągle mam problem z hostingiem a to z aparatem.Czasu też mniej na forum. Marzą mi się jeszcze przeróbki. Zobaczę. ;:108

Jerzy powiadasz ,że mój wątek uwielbiasz , bo nie wizytujesz innych A tam to dopiero mają okazy. Nie mniej zapraszam i dziękuję. Miło mi. :wit

Obrazek

Epimedium Rubrum już przekwitło i wyszły nowe liście.

Obrazek

A to epimedium'' Akebono''Pierwszy raz kwitnie u mnie.

Obrazek
Płomyki zaczynaja.

Obrazek

Szachownica kostkowana

Obrazek

Zawilce greckie się w końcu pootwierały.

Obrazek

Wawrzynek w pąkach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwiosnki niektóre ładnie przezimowały ale dużo mi wypadło.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu na wiosnę to wszyscy czekamy! ;:131 ;:173
U Ciebie wiele kwitnień i kolorowo na rabatach jeszcze troszkę ciepełka i pełnia szczęścia!A Dlaczego nie chcesz korzystać z darmowego fotosika???? Tyle lat korzystam i bez problemu!Polecam! ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Goryczki są wprost obłędne. Czy g.wiosenną uprawiasz już od dłuższego czasu, czy to nowy nabytek? Ziarnopłon pełny ma urocze kwiatuszki.
U mnie dalej nieciekawa pogoda, dzisiaj kilkakrotnie padał już deszcz, śnieg, krupa lodowa, trochę poświeciło też słońce, a teraz temperatura w granicach zera. Zapowiada się następna noc z przymrozkiem.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37

Post »

Alu,jaka odmiana tego wawrzynka? Zdecydowanie musi być u Ciebie cieplej niż u mnie,bo tyle kwiatów masz rozkwitniętych.
Halina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”