Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Jolu być może, szkoda tulipanów :( . Mało towarzyska ;:224 ?? No wiesz, lepiej mieć kilku prawdziwych przyjaciół niż kilkunastu znajomych do niczego . Ja kiedyś byłam baaardzo towarzyska ;:173 . Jak urodziłam pierwsze dziecko to mocno się zmieniło. Potem drugie i tak moje życie towarzyskie legło w gruzach . Właściwie z nikim poza rodziną nie widuję się :oops: . Owszem, mam kilku znajomych ,że gdzieś tam przy okazji się spotkam i pogadam ale nie mam takiej bliskiej osoby z którą widuję się częściej ;:222 . Trochę mnie to smuci no ale takie widać jest życie . Z przyjemnością oderwę się od domowych obowiązków, od dzieci, od sprzątania i pojadę trochę odpocząć i pogadać o wszystkim i o niczym z dawnymi znajomymi z którymi spędzało się przecież mnóstwo czasu w szkole i poza nią :lol: .

Basiu jak rośliny podrosną to będzie widać tą zmianę bardziej ;:333 . A na pergoli będzie rosła róża Iceberg Climbing i powojnik Niobe ( bo tam akurat rosły ale przy bambusie, więc nie będę tego zmieniała ) . Po drugiej stronie posadzę niedawno zamówioną Coral Dawn i myślę o jakimś powojniku do niej ;:173 . Jeszcze nie wiem jaki dokładnie ale pasuje mi tu kolorystyka błękitna . No zobaczymy co wymyślę ;:173 .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj to będzie ślicznie ;:167 ;:167 ;:167
Niebieska kolorystyka powiadasz? Błękitny Anioł? Albo Solina (taki mocno niebieski), MultiBlue? :wink:
Ja przy New Dawn (w sumie pomiędzy New Dawn a Laguną) posadziłam powojnika Beskidzkiego Anioła (podobny ciut do błękitnego, ale nie to samo), nie wiem czy nie będą się zlewały kolorystycznie (on trochę zbyt blady), ale z drugiej strony mam MultiBlue.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu stawiam na powojniki łatwe w uprawie a Multi Blue to chyba wielkokwiatowy i pewnie wybrzydza ;:224 . Solina to Viticella więc pewnie jest łatwym w uprawie powojnikiem. Kolor też mi odpowiada ;:108 . Błękitnego Anioła mam ale on chyba ciut za blady . Zobaczymy co będą mieli w okolicznych szkółkach. Jeśli nic to będę musiała zamówić przez neta i wtedy to najlepiej zamówić kilka ;:306 . Chciałabym jeszcze do Polish Spirita coś jaśniejszego i do Gizelki jakieś towarzystwo w kolorze fioletu ;:131 . Pergola będzie ładna jeśli wszystko będzie chciało rosnąć i kwitnąć. Pewnie poczekam ze dwa sezony na efekty ;:131 . Mam już w głowie kolejną pergolę przed domem a tam Laguna po obu stronach i jakiś powojnik ;:224 . Zobaczymy kiedy uda mi się zrealizować ten plan .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ewelinko, skarpę widzę po raz pierwszy i już mi się podoba.. a te schody szczególnie... ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, uda się na pewno :) Fajnie jest planować, bo potem dąży się do realizacji tych planów... ;:333
Ja lagunę mam od ubiegłego roku, kwitła malutko, bo wiadomo dzieciątkiem jeszcze była. W tym roku to mozna rzec że już nastolatka, to może pokaże swoją urodę. ;:215
Pozdrawiam, Basia.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, w Twoim ogrodzie mnóstwo pięknych kwiatów i tak czyściutko! ;:215
Schodki prowadzące ze skarpy fantastyczne. ;:63 ;:63

Spotkania klasowe, w których uczestniczyłam, organizowaliśmy sami i tylko o użyczenie sali poprosiliśmy dyrekcję, oczywiście wypadało też zaprosić aktualnego dyrektora, który chętnie nam jedną salę lekcyjną udostępnił. Zaprosiliśmy też wychowawców naszych klas i tych nauczycieli, którzy pozytywnie zapisali się w naszej pamięci.
Drugą część spotkania spędziliśmy w kawiarni zarezerwowanej wyłącznie dla nas.
Takich spotkań mieliśmy trzy w odstępach 2 lat, ale gdy główni organizatorzy zapadli na zdrowiu, a jeden z kolegów odszedł na zawsze, zrezygnowaliśmy z kolejnych spotkań grupowych. Widujemy się w małych grupkach i najczęściej teraz wspominamy tych spośród nas, których już nigdy nie spotkamy.

Życzę Ci wspaniałych wrażeń i cudownych wspomnień po spotkaniu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Fajne zdjęcia przed i teraz!!!Zmiana na 6+ ;:138
Schody piękne stworzyłaś na skarpie. Super wyglądają. Fajnie , że troszkę się oderwiesz od dnia codziennego i obowiązków. ;:108 Ja miałam tylko jedno spotkanie z klasą ,ze szkoły podstawowej...
Fajnie było a ile wspomnień!!!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit .

Szykuje mi się bardzo napięty weekend :lol: . Prócz spotkania ze znajomymi z liceum mam też odwiedzić brata, rodziców a w drodze powrotnej ciocię i babcię ;:224 . Jutro rano wyjeżdżam i mam nadzieję, że naładuję akumulatory przed przyszłym tygodniem ;:224 .

Gabrysiu bardzo dziękuję ;:196 . Schody wymyśliłam ja a eM je wykonał ;:108 . Mieliśmy sporo kamieni i postanowiliśmy je wykorzystać. Mi też podoba się taka wersja bo wcześniejsza ( same płyty ) była dość uboga . Myślałam też żeby powtykać w szczeliny jakieś rośliny skalne.

Basiu i jak sprawuje Ci się Laguna ?? Wiem, że rok to mało by ocenić różę pnącą ale na pewno jakieś zdanie już masz :lol: . Masz rację, plany są potrzebne, chociaż czasami się zmieniają .

Lucynko dziękuję ;:196 . Muszę pogratulować, że sami zorganizowaliście takie spotkania bo my poszliśmy na łatwiznę ;:306 . Nauczycieli nie będzie ;:173 . Może za kolejne 10 lat spotkamy się w inny sposób i zaprosimy też nauczycieli . To przykre jak ludzie znajomi odchodzą :( . Niestety takie jest nasze życie i w końcu wszyscy odejdziemy :( . Trzeba cieszyć się chwilą bo czas szybko leci . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ;:196 . Udanego weekendu Ci życzę :wit .

Olu schodki to ja wymyśliłam ale eM wykonał je w całości ;:108 . Najpierw była wersja z samymi płytami ale chwasty ciągle rosły więc jak zdobiliśmy kamienie to Małżonek je tak ładnie poukładał. Brakuje mi tam jeszcze wypełniaczy roślinnych i o to zadbam w przyszłości. Jest sporo takich roślin, które świetnie rosną w szczelinach ;:333 . Ja też bardzo się cieszę, że mogę oderwać się od domu chociaż na małą chwilę ;:224 . Wrócę po weekendzie naładowana i gotowa na kolejne tygodnie . Wspomnień z liceum mam masę , oj będzie o czym rozmawiać. Pozdrawiam :wit .

Udanego weekendu Wam życzę i ładnej pogody ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Oj Ewelinko ciesz się w tych 5*C :D U mnie tak dzisiaj zmroziło, że szok !
Takie przymrozki o tej porze roku są straszne :roll:
Ale zmiany ! Lubię takie porównania :D
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko zaglądam często do Twojego ogrodu :) Dużo pracy włożyłaś w jego wygląd i dlatego efekt jest ciekawy.
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Uwielbiam zdjęcia przed i po. Brawo Ewelinko za kawał dobrej roboty. ;:215
Naładuj akumulatory na wyjeździe. Niech moc będzie z Tobą. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko różnica między naszymi ogrodami jakieś dwa tygodnie wegetacji! szczególnie teraz po śniegach. U sąsiadów pierwsze mlecze też zaczynaj a u mnie wręcz pierwszy, a gdzie tam jeszcze do rozwiniętych tulipanów!
Fajne schodki wymyśliłaś i na pewno skarpa będzie ładna dekoracja ogrodu! Dobrego weekendu i chyba dzisiaj to spotkanie ;:162 baw się wspaniale ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko, u mnie Solina jest jak na razie bezproblemowa, podobnie jak Ville de Lyon. Błękitny Anioł też już wystartował, więc mam nadzieję, że będzie mnie zachwycał, liczę i na niego.
Wszelkie schodki, podkładki, niskie murki - bardzo mi się podobają. Sama jestem w trakcie przemyśleń jak i z czego to wkręcić do mojego ogrodu.
Zeszłoroczne zmarznięte tulipany nauczyły mnie, że z mrozu się otrzepią i będą znowu sobą. Więc teraz nic a nic o nie nie drżałam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam nadzieję, ze fajnie się bawisz
A własnie pisałyśmy o kontaktach ze znajomymi :D
Może nawiążesz jakieś od nowa?
Wyjazd bez dzieci przydałby się każdej mamie.
Wiem co mówię, bo takie miałam, jest super
To tak odskocznia.
Zatanawiam się czy nie mogłabyś posadzić tuj przed siatką?
A może za siatką? Czy ktoś mółby mieć za złe, że one tam rosną?
Płotka bym na razie nie ruszała, a z czasem tuje by go zastąpiły
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, właśnie trudne mi jeszcze Lagunę oceniać, ale na pewno ma cudowne kwiaty (mało ich u mnie było, ale były), pachnące. Wypuściła dwa - trzy długie, giętkie pędy, które rozpięłam na siatce na wachlarz. Wypuściła też jeden taki sztywny, gruby, do tej pory nie wiem czy to właściwy pęd, czy może dziczka? Zobaczymy w tym roku.
Nie chorowała mi w ubiegłym roku, nie miałam plamistości, tylko mszyce, ale w tymi to szybko temat załatwiłam. :)
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”