Kochani , wiem ,ze nie wszyscy mają to szczęscie ,ze na Dolnym Śląsku jest najcieplej-ja je mam , dlatego współczuję strat w roslinkach

Udało mi się między gradem, słońce i deszczem zrobić trochę fotek , póki nas ( mnie i Bąbelka ) deszcz nie pogonił . To na osłodę
Kwitnie jabłoń na której jest glicynia, wyraźnie widać jak jest obsypana pąkami glicynii
Iwonko, czy tak wyglada Twoja różowa czeremcha ?

biała czeremcha
Wiśnia w towarzystwie zółtej magnolii
Przy bramie wjazdowej, następny dom już sąsiada
Magnolia na tle pnącej trzmieliny-też na jabłoni
Mój nowy nabytek, chyba najwcześniej kwitnacy dereń. Jest nie duży ale już cudnie kwitnie, ma ,mieć najbardziej czerwone kwiaty i chyba tak jest
Ostatnie zdjęcia są z drugiej strony domu, tam gdzie kiedyś była ściana świerków i za nią nic nie było widać. Teraz za moimi drzewkami widać dom sąsiada, czasem kolejnych sąsiadów, zależy pod jakim kontem sie robi. Na ich podwórku widać ślad po wyciatych drzewach-pnie . Został tylko jeden świerk przy ich furtce.

cdn
Takie duże pąki są na glicynii na ganku, zaraz będą kwitły, tylko trochę ciepła
to białe na ziemi to dzisiejszy grad. To już widać u sasiada, z świerkami było to nie możliwe żeby skrawek jego podwórka widać
Babel ma nawą zabawkę , od razu informuję ,że to piszczący jamnik
Nabytek z jesieni, pąki kwiatowe Ośnieży ( nie mylić z Obielą) jeśli n ie zmarzły to zakwitną ku mojej radości
Wyjątkowo długo kwitnie porzeczka krwista, warto ją mieć