Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu ja nie mam hiacyntów Delf Blue,a Sky Jacket i Blue Jacket ;:224 Mam jeden Sky Jacket z Brico i ten na pewno jest zgodny,ale te z Lidla to niekoniecznie ;:224
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu powoli festiwal tulipanowy zaczyna sie u Ciebie. Już nie mogę się doczekać wysyp kwiecia. Widoki wiosenna masz piękne i do tego robisz cudne zdjęcia.
Doczytałam, ze masz komunię w tym roku. Ja też - już za niecałe 3 tygodnie :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wiolu my mamy komunię w ostatni majowy weekend. Także mam jeszcze troszkę czasu. Trzymam kciuki za Waszą.
Festiwal tulipanowy już by trwał w najlepsze, gdyby nie pogoda. :evil:

Aniu, masz rację, pomyliłam nazwy. Mam te same i niestety wszystkie niebieskie są takie same.

Sylwiu za parę miesięcy nadrobisz zakup Purissimy. Na pewno warto!
Hiacynty u mnie rzeczywiście wyglądają jak rzeczka. Fajnie wyszło. ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Kurcze ...może i nie.
Sam już nie wiem Aniu.
Najlepiej bedzie sprawdzić czy są cebulki :) wtedy się wszystko wyjaśni.
Jeszcze raz Aniu tulipany ;:215 ;:215 ;:215 Co wejdę nie mogę nacieszyć oczu :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Z tym wykopywaniem to tak podejrzewałam bo takiej ilości chyba nie da się wykopać ;:306 . Ja muszę kilka kępek wykopać bo coś nie kwitną mi a inne chyba pogniły ;:222 . Właśnie myślę jak Ty to robisz, że potrafisz dosadzić tak fajnie cebulki . Masz jakiś skaner w oczach czy coś ?? Widzisz te cebulki co są w ziemi i wiesz gdzie posadzić kolejne dla efektu ?? Ja tak nie potrafię ;:145 . Taka rzeczka hiacyntowa mi się marzy ;:131 i szafirkową też chciałabym mieć ;:224 . Cudnie u Ciebie, można nacieszyć oczka ;:173 . Dobrego dnia :wit .
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cebulowe poletka u Ciebie, pięknie skomponowane, super się ogląda takie wiosenne cudeńka. Czytam, że Twoje rosną bez koszyczków, u mnie to raczej niemożliwe, nornice szaleją. W koszyczkach ze sklepu też nie dało rady, dopiero koszyczki domowej roboty zdały egzamin od tej pory tulipanków u mnie też przybywa. Do takiego jednak efektu jak u Ciebie ;:180 jeszcze mi daleko.
Aneczko, czy swoim tulipanom zmieniasz stanowisko każdego roku, czy rosną w jednym miejscu kilka lat?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aniu no przepiękna wiosna u Ciebie. I naprawdę robisz piękne zdjęcia. Kępka hiacyntów z narycyzami ;:167 . W życiu nie widziałam tak grubaśnych hiacyntów:).
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolino hiacynty były sadzone jesienią, to i grubaśne są. Choć razem z nimi są białe, też jesienne a jednak trochę mizerne. ;:173 Trzeba sypną obornika trzy razy w sezonie i grubaski pozostaną. ;:224

Daysy ja do tej pory sadziłam w doniczkach z obawy przed gryzoniami. Tych jednak nie zaobserwowałam i zaryzykowałam jesienią sadzenie wszystkiego wprost do ziemi, bo płakać mi się chciało na myśl o upychaniu doniczek do ziemi. Na moje szczęście wszystko wylazło. Bez strat. ;:215
Jak już wspominałam. Mam cebulowe trzeci rok. Do tej pory nic nie wykopywałam, bo mi się zwyczajnie nie chce. U mnie cebulowe trzeba liczyć już w tysiącach. Nie ma mowy więc o wykopywaniu takich ilości. :oops:

Ewelinko no pewnie, że padłabym trupem przy takich wykopkach. ;:131
U mnie szlag trafił Super Parrot'y i dobrze! Bo mi się w ogóle nie podobały. Teraz przynajmniej zrobiły miejsce na nową kępę ;:65 przy jesiennym sadzeniu, bo nowego miejsca brak! :oops:
Skaner? Ha ha ha! Nawet nie wiesz jak by mi się przydał. :lol: Ja nie dosadzam tulipanów. Ja od razu sadzę hurtem, w ścisku, tak, że już nic a nic nie wcisnę.

Piotrze jak nie będzie cebul to albo zgniły albo nornice. Przy okazji poszukaj ewentualnych tuneli. ;:333
Piotrze na tulipanowy festiwal zapraszam niedługo. Dopiero się zacznie jak wreszcie słonko poświeci. ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu, cebulowe w tysiącach? :shock: ;:224 Podziwiam za wytrwałość i gratuluję działki z gumy :D
A tak poważnie, to ja za dużo bylin dosadzam w ciągu roku na rabaty, by pozwolić sobie na takie ilości cebulowych. Choć i tak planuję spore ilości jesienią zakupić, pospisywałam sobie od Ciebie parę nazw. Cudnie dobrałaś te białe i niebieskie hiacynty. U mnie zamiast niebieskich wyszły żółte.. :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko żółty hiacynt to wręcz rarytas na naszym rynku! Może więc przebolejesz tę pomyłkę? Choć wiem jak takowe podmianki producenta mogą psuć humor... :roll:
Ja mam rabaty wypchane po brzegi. ;:131
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu z niecierpliwością oczekuję fotek gdy zakwitną Twoje tulipany wszystkie. Będzie bajkowo :-)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dziękuję, że chcesz się podzielić Ice Dance, ;:196 ale posadziłam sporo The Beatles, muszę poobserwować, czy sobie poradzą na moich piaskach. Zachwycasz się czerwonymi przyrostami różanymi, bo są wyjątkowo piękne, szczególnie na Twoich fotografiach. Obrazek Blat przecudny wyczarowałaś, bo mało powiedziane zrobiony. ;:108 Jak oglądam Twoje hiacynty, to mnie skręca, żeby zaryzykować i posadzić u siebie w gruncie. ;:14 Czarujesz znowu tulipanami, najpiękniejsze dla mnie takie stulone kwiaty. ;:oj Dobrze, że masz uroczystość później, bo w taką zimnicę niemiło się świętuje. Życzę, żeby już ciepło dotarło. ;:3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu chciałam zapytać o Replette? Jak długo go masz,bo u mnie w pierwszym roku był taki a potem wrócił do zwykłych. Oj masz komunie to trochę zachodu.Oby tylko się pogoda dzieciom udała.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ha, wiedziałam, że gdzie jak gdzie, ale u Ciebie na pewno pokażą się nowe tulipany :D Festiwal powoli się rozkręca, a jak wreszcie zrobi się ciepło, to dopiero będzie szaleństwo :heja
Narcyzy Replete ;:215 Wydaje mi się, że chyba też coś podobnego posadziłam ;:218 Tylko, że etykieta gdzieś wsiąkła i teraz nie jestem pewna czy to te, czy może inne? A same kwiaty na razie ani myślą pokazać choćby kawałek koloru :roll:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aneczko wiosna u ciebie zagościła już na dobre ;:215 cebulowe szaleją ;:167 Piękny ten twój wiosenny ogród ,jak miło się po nim spaceruje ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”