Kiedy w ogrodzie....
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kiedy w ogrodzie....
Też już myślałam, aby wypuszczać samca, a samice trzymać w środku.
Jednak trudno powiedzieć, jakby to było - zwłaszcza, kiedy chciałabym pawia zagnać z powrotem na wolierę.
Paw ten przez półtora roku żył pozostawiony sam sobie.
Został zakupiony przez jednego takiego z okolicznej wioski.
Gość się po pewnym czasie znudził i pawia wypuścił na wolność.
Zimą ptak nauczył się podchodzić do jednego gospodarstwa, gdzie dożywiał się u kur.
Kolejnego lata trafił do mnie, jednak jest mocno zdziczały, przywykł do woliery, ale do ręki nie przyjdzie i nie ufa człowiekowi tak jak chociażby dwie samice, które przywiozłam mu w zimie, te nie mają oporów przed braniem karmy z ręki.
Podkładki piwoniowe koniecznie usuń - one zabierają pokarm części szczepionej i po pewnym czasie ją zaduszą.
Jednak trudno powiedzieć, jakby to było - zwłaszcza, kiedy chciałabym pawia zagnać z powrotem na wolierę.
Paw ten przez półtora roku żył pozostawiony sam sobie.
Został zakupiony przez jednego takiego z okolicznej wioski.
Gość się po pewnym czasie znudził i pawia wypuścił na wolność.
Zimą ptak nauczył się podchodzić do jednego gospodarstwa, gdzie dożywiał się u kur.
Kolejnego lata trafił do mnie, jednak jest mocno zdziczały, przywykł do woliery, ale do ręki nie przyjdzie i nie ufa człowiekowi tak jak chociażby dwie samice, które przywiozłam mu w zimie, te nie mają oporów przed braniem karmy z ręki.
Podkładki piwoniowe koniecznie usuń - one zabierają pokarm części szczepionej i po pewnym czasie ją zaduszą.
Szkoda tych pawii - sam kiedyś myślałem o tych pięknych ptakach ale trzymanie ich w wolierze jakoś mi nie pasuje. W dzieciństwie widywałem u kogoś jak chodziły luzem i to przez kilka lat - to był dopiero widok...
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
pawie kiedyś miałam i przeżyłam identyczna historię, naszemu pięknisiowi padła samica a ten następnego dnia poszedł w pole, po dwóch dniach przyjechali ludzie z sąsiedniej wioski (przeszedł 4 km w zbożu) bo wszedł im na podwórko do kur i się pożywiał, szybko musiałam mu dokupić kolejną samicę, gdy ta kolejnej wiosny padła przy składaniu jaja to sprzedałam samca bo nie miałam zamiaru go szukać po okolicy. Paw może chodzić luzem ale musi miec z 3-4 samice bo inaczej jest niespełniony i ma wachania nastroju
A tak ogólnie to bardzo zadbany ogród. Pokazuj więcej zdjęć.

A tak ogólnie to bardzo zadbany ogród. Pokazuj więcej zdjęć.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- norbi007
- 200p
- Od: 15 sty 2016, o 00:28
świecznica sercolistna

świecznica actaea black neglie

grusza azjatycka

świerk

liatra kłosowa

maki

jagoda kamczacka

murarki

świdośliwa ballerina

świdośliwa lamarcka

ciemiernik

borówka

róża

winorośl - budzi się do żcia

kosaćce

piwonia drzewiasta -na foto jeszcze jest - ale to co wbija po lewej stronie z podkładki jest już oberwane za radą Magdy

piwonia drzewiasta 2 - chyba drzewiasta? w ubiegłym roku ją przymroziło a tym wybiła takimi pędami - zobaczmy może to podkładka, a może ciekawy okaz będzie

złotokap

świecznica actaea black neglie

grusza azjatycka

świerk

liatra kłosowa

maki

jagoda kamczacka

murarki

świdośliwa ballerina

świdośliwa lamarcka

ciemiernik

borówka

róża

winorośl - budzi się do żcia

kosaćce

piwonia drzewiasta -na foto jeszcze jest - ale to co wbija po lewej stronie z podkładki jest już oberwane za radą Magdy

piwonia drzewiasta 2 - chyba drzewiasta? w ubiegłym roku ją przymroziło a tym wybiła takimi pędami - zobaczmy może to podkładka, a może ciekawy okaz będzie

złotokap

Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Norbert ale u Ciebie to wszystko ruszyło ;) super
za piwonie drzewiastą trzymam kciuki oby wszystko się udało 

- norbi007
- 200p
Mariusz ruszyło - ale właśnie tak siedzę i się zastanawiam czy nie iść okryć roślin bo już jest -2 stopnie
a nie chce mi się 

Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Norbert ale wszystko nadgoniło
Bardzo fajnie wyglądają te domki dla pszczół
Jak tam po przymrozku ?

Jak tam po przymrozku ?
Zdjęcie murarek to z tego roku? Juz tyle zamurowały? To nieźle. U mnie jeszcze się samice nie zaczęły wygryzać bo zimno.
A ten świerk to Inversa czy inna odmiana? Ja od dawna planuję inversa u siebie jako soliter i jest na mojej liście 'must have' do nowego ogrodu
A ten świerk to Inversa czy inna odmiana? Ja od dawna planuję inversa u siebie jako soliter i jest na mojej liście 'must have' do nowego ogrodu

- norbi007
- 200p
Sebastianie - przymrozku nie było dużego, wieczorkiem -2 postraszyło a o 5 rano było już 0 stopni.
Marcinie - zdjęcie murarek z wczoraj ( tak, że świeżutkie ) ale to nie jest murarka ogrodowa - tylko murarka rogata. Murarka ogrodowa jeszcze śpi - kilka samców się wygryzło i cisza.
A świerk to "frohburg"
Marcinie - zdjęcie murarek z wczoraj ( tak, że świeżutkie ) ale to nie jest murarka ogrodowa - tylko murarka rogata. Murarka ogrodowa jeszcze śpi - kilka samców się wygryzło i cisza.
A świerk to "frohburg"
Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- norbi007
- 200p
I taki oto widok mnie obudził - a raczej postawił na nogi
nie no ile można, a jeszcze straszą, że w nocy będzie -6 stopni

Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
U mnie też zasypało
Gdzie ta wiosna, wierzyć się nie chce, że taka pogoda jest

Gdzie ta wiosna, wierzyć się nie chce, że taka pogoda jest

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Nadejścia zimy współczuję

- norbi007
- 200p
Wczoraj o 23.00 było -2,3 - tykwy co wyszły z ziemi zmroziło, nie wiem co z pomidorami - reszta w miarę osłonięta. Nie wiem ile było na minusie nad ranem
ale o 8.30 w cieniu na trawie jeszcze był szron.

Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
U na chmury przesłoniły niebo i dzięki temu nie było dużego przymrozka, za to rano ogród był cały zaśnieżony.
Piękną zimę mamy tej wiosny
Piękną zimę mamy tej wiosny

- norbi007
- 200p
Madziu a u mnie na drugim końcu Polski, im później, tym niebo stawało się wyraźniejsze a temperatura z minuty na minutę niższa. Przeczytałem Twój wątek o drogach - kurcze.... ja też trochę biegam, ale przy Tobie to wysiadam
hardkor jesteś 
Łukaszu - u mnie przymroziło kilka roślin - dobrze, że wisteria nie miała pąków kwiatowych, bo by je straciła - połowę pąków liściowych - tych bardziej rozwiniętych wymroziło

Łukaszu - u mnie przymroziło kilka roślin - dobrze, że wisteria nie miała pąków kwiatowych, bo by je straciła - połowę pąków liściowych - tych bardziej rozwiniętych wymroziło
Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert