Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Na parapetach tłoczno u mnie to luzik w porównaniu z Twoimi .Pomidorki trochę mi słabo rosną jednak teraz zrobiłam im gnojówkę z jajeczek może trochę się ogarną . Iwonko miłego świętowania wśród najbliższych ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ale masz ciasno na parapetach ;:oj ;:oj ale sadzoneczki śliczne ;:333 Tojeść ciemnopurpurowa - ciekawa roślinka , gdzie kupiłaś nasionka ??
U mnie wszystko też w pokoju stoi , na zewnątrz już jest 0 na termometrze na pierwszym pietrze - ciekawe do lu spadnie do rana i co zmrozi .
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka dla Ciebie i męża życzę ;:4
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A ja uwielbiam taki tłok na parapetach, wtedy człowiek wie ze żyje i się nie nudzi ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie wróciła zima ze śniegiem włącznie i nie powiem żebym miała dobry humor ;:223 Wczoraj przelotnie, a dzisiaj śnieg bezczelnie siedział na moich młodziutkich roślinkach. W prognozie jakieś makabryczne odczuwalne -5, boję się o młode przyrosty, ale okryć i tak nie mam szans. Rośliny w tunelu pod kilkoma warstwami włókniny czekają na wiosnę. Pozdrawiam Cię Kochana i trzymajcie się zdrowo ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani w poniedziałkowy ranek, jak oglądam co się dzieje z tą pogodą w innych rejonach Polski to jestem silno przestraszona, co z drzewami owocowymi, one teraz najpiekniej kwitną, co z innymi roslinami, o które tak dbamy i cieszymy się ich kwitnieniem ;:185 , nie podoba mi się to, dzis pojadę i chociaż ciepłoluby okryję, bo w tygodniu już wszędzie ma przymrozić niestety ;:219 na razie u nas mokro, poziom wód podniósł się bardzo i za pewne niedługo łódki szykować będziemy na przeprawę do miasta ;:222
Wczoraj też miało padać cały dzień, ale okazało się, że pogoda była całkiem fajna, więc po świątecznym śniadaniu wybraliśmy sie na wycieczkę do Fabryki Benzyny Syntetycznej z czasów II wojny światowej
Marysiu i co z tą pogodą się dzieje, jestem na prawdę zmartwiona, ja w namiocie nic nie poradzę, a wynosić, przenosić siły nie mam doniczek, jedynie pochowam dzis to co już wystawiłam i tyle, będzie co ma być ;:202
Kasiu o tej porze to już w namiocie miałam wszystko, a teraz bidule się kiszą na parapecie ;:185
Jadziu moje pomidorki ładne ale widać że potrzeba im już powietrza żeby mogły zmężnieć, no ale nie da rady jeszcze ich do namiotu, ta pogoda ;:185
Mariusz wiosna sie obudziła, ale znowu poszła spać chyba ;:219
Karolka ja też wolę krzewy, ale nie moge opanować się z sianiem, a co roku obiecuję sobie, że to konieć siania na parapetach ;:306
Marysiu oby tylko te cuda mi przetrwały na tym parapecie ;:108
Ewciu ja nie zamówiłam sadzonek, a z siewkami to już sama sie pogubiłam co jest co, ale mam też i takie podobne do Twoich, więc może coś będzie z tego siania mojego ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,pogoda nas nie rozpieszcza,moje popikowane pomidorki wyniesione do prowizorycznego namiociku i muszą sobie radzić ,bo w domu nie mam szans ich trzymać ,bo jest ich sporo,zapaliłam im w namiociku 3 znicze ,żeby miały cieplej ,dzisiaj jeszcze nie byłam u nich zaglądnąć co słychać ,a ma być jeszcze zimniej ,twoje parapetowce ładnie rosną ,ale one też się męczą ,jak czas je wysadzać, u mnie teraz zaświeciło słoneczko ,a za chwilę pewnie sypnie śniegiem jak wczoraj ,ale mieliście wycieczkę do takich bunkrów ,chyba bym się bała ;:306 ,pozdrawiam i miłego odpoczynku ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, jak miło czytać, że już wycieczki poszły w ruch! ;:196
Parapety masz ciekawie obstawione. Jasne, że kusi takie samodzielne sianie.
Musimy przeczekać teraz ten zimny czas by nowe młode roślinki mogly wreszcie opuścić te nasze parapety, stoliki, komody, krzesła, taborety, podłogi...... ;:306 i zadomowić się w ogrodach, na tarasach czy balkonach ;:172
Wszystkiego dobrego!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj nie rozpieszcza nas Martusiu, dlatego dzis to była konieczność jechać na działkę i pochować doniczki z kwiatami i okryć ciepło luby na nowo, nie chcę ryzykować, a teraz idę do pracy i nie będe miała możliwości zaglądać przez tydzień na działkę ;:108
Beatko doczekać się nie mogę żeby to wszystko wynieść i żeby mi w końcu zaczęło mężnieć, bo siewki ładne ale słabiutkie, potrzebują już normalnej ziemi i normalnego traktowania a nie chuchania na nie ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W ogrodzie u Ciebie wszystko ładnie wygląda i kolorki są , ale wiem ,że u Was zimniej . U nas też deszcz na zmianę ze słońcem a w Wojsławicach przywitał nas grad. A mrozów sie boję , bo wszystko mi kwitnie, rośnie w warzywniku, oj oby im prognozy się nie sprawdziły. Potężna to fabryka w ruinie :shock: U nas też wczoraj było ładniej . Oj , czy my się doczekamy tej ciepłej wiosny. Mam też roślinki w garażu , bo za wcześnie zeby wynieść i marnieją :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko roślinki ładnie kwitną, a ulubione oczko jakby zawsze tu było ;:215
Cz na dole za zielonym namiotem ktoś ma taki ogromny ten niebieski (tak wygląda jak foliak na całą szerokość działki) ;:oj
Przyjemnej pracy Iwonko, tydzień ale krótszy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iwonko, poświątecznie! ;:196
Wycieczka pod kątem starszej myśli technologicznej w takich ruinobunkrach... no, no! ;:333
Działeczka, jak widać, jeszcze nie doświadczyła mrozu ;:204 i oby tak zostało. ;:108
Roślinki, podobnie jak moje, kwitną, ale jakieś takie skulone niemal jak zmarznięty człowiek. :cry:
Maluszki w foliakach też niezadowolone, :( ale cóż my możemy...
Ja palę w balkonowych foliaczkach znicze, by sadzonki przynajmniej nie marzły, ;:131 bo rosnąć już przestały. ;:108 Czekają na lepsze, cieplejsze dni.
Zdrówka życzę Tobie i eMowi, ;:167 a na dworze ciepłego słoneczka. ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko na działeczce masz pięknie i kwitnąco , dobrze że nie miałaś przymrozku .
Wycieczka wspaniała to i pogodę musiałaś mieć ładną a u nas zima , śniegu sporo spadło .
Pozdrawiam i miłego tygodnia w pracy życzę .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu u Ciebie sporo śniegu nasypało ;:oj u mnie na razie tylko deszczowo.Iwonko fajna wycieczka i mile spędzony świąteczny czas.Na działce sporo kwiatów kwitnie szkoda ,gdyby je pomroziło . Dzisiaj swoje pelargonie zaniosłam na korytarz, bo lepiej dmuchać na zimne.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, napisałam u siebie o tawułkach. Zerknij, proszę aby było wszystko jasne. Bo może coś jeszcze trzeba dopisać do listy ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Widzę, że znowu znaleźliście fajne miejsce do zwiedzenia ;:333 U nas pogoda była taka, że jedyne co zwiedziliśmy to dom rodzinny :;230 Na rabtach masz pięknie kolorowo, aż chce się żyć ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”