Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Ale zimnica i wciąż wieje,a na najbliższy tydzień w prognozie ma być podobnie ;:222 Tulipany w pąkach,ciekawe jak długo wytrzymają,czy poczekają na słońce...Na szczęście na balkonie w trzech donicach mam po kilka tulipanów i ze trzy hiacynty i kilka szafirków.
Moją wiosenkę mam za oknem,choć tęskni mi się za działką.Niestety złapało mnie lekkie przeziębienie,nie wiem skąd...
Witaminy,wczoraj gorąca kąpiel,ale i tak kicham jak szalona.Czosnek w pogotowiu i imbir oraz miodzik ;:108

Iwonka rzeczywiście pąki magnolii przypominają głowy flamingów ;:215 Ciekawe porównanie.
Myślę,żeby Jubilee zapodać Asahi,bo jak nie to jej pogrożę palcem ;:224 Jest wiele innych odmian,a wtedy nie ma zmiłuj się,będzie wymianka.

Obrazek

Małgosiu codziennie przyglądam się szałwiom,pomału się zbierają,ale liście klapnięte nie wstają,muszę je poobrywać.Odmiany niskie w dwóch kolorach blue i rose.
Chciałam jechać posadzić,ale pogoda skutecznie mnie odstraszyła ;:oj Na szczęście już roślinki zasilone,zdążyłam w ładną pogodę pojechać ;:215

Obrazek

Shire kocham swój skrawek,ale daleko mu do przepięknego :oops: Zapraszam do mnie w wolnych chwilach ;:215
Chyba każdy z nas ma tyły forumowe,nie starcza doby,a tak wiele wątków chciałabym odwiedzić ;:108

Obrazek

Werka tak zgadza się,z tego samego punktu ;:215 Co jeszcze od nich kupiłaś? Ja się trochę spóźniłam,miałam coś jeszcze
domówić i klops,wysłali paczkę.

Obrazek

Aniu dalie zostały wykopane przed zimą,ale chyba za późno siedziały w ziemi,po pierwszych przymrozkach bezwzględnie zawsze je wykopywała moja kochana mamcia,a teraz coś za późno i spróchniały doszczętnie ;:222
My trzymamy dalie w piwnicy,co roku dobrze się spisywały i wypuszczały pędy już w marcu.No trudno trzeba kilka dokupić.Na szczęście nie są drogie.

Obrazek

Wiolu szałwie dalej klapnięte,ale wypuszczają świeże listki ;:215 Cebulowe wciąż trzeba dokupywać,u mnie hiacynty wychodzą co roku.Często i gęsto robię tak,najpierw kupuję cebule do domu,nacieszę się nimi,przekwitną i bach do ogrodu. Fajna zabawa ;:215
Ostatnio przeglądałam zdjęcia z zakupami cebulowych.Lubię robić pamiątkowe,bo zima długa i nie pamiętam co wsadziłam.
Przeglądam,patrzę,a tu co za zonk? Gdzie moje nowe żółte cudne hiacynty City Harlem i Woodstock? I teraz nie pamiętam gdzie je wsadziłam,ale w donicy na balkonie jakieś ciemne siedzą.Czekam więc na nie z niecierpliwością ;:65
Dorotka miałam nic nie zamawiać na wiosnę,ale to już jednak tradycja.Dwa razy do roku to nie grzech,a mus ;:215
Mam nadzieję,że ładnie wystartują ;:224
Ptaszki przemalowane,a całkiem inaczej się prezentują.Też lubię kupować ozdoby.Teraz marzy mi się tabliczka z napisem Garden.
Napisałam do jednej pani,która zajmuje się decoupage,jednak jak się nie odezwie sama spróbuję coś wydumać i taka powstanie na pewno ;:333
Jubilee C i u mnie i Sabinki słabo się miewa,ciekawe,czy dostanie powera,czy też nie? Poczekam,a jak się nie popisze w tym roku to czeka ją wymianka i jej miejsce zajmie inna angieleczka ;:333

Obrazek

Ciekawe jaki będzie kolorek?

Obrazek

Obrazek

Kochani życzę Wam Zdrowych,Wesołych i pogodnych Świąt Wilkanocnych,miłej,ciepłej atmosfery w kręgu rodziny i przyjaciół oraz smacznych jajek :D :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Dziękujemy Aniu za życzenia ;:168 I wzajemnie !!!!

Obrazek
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękne zdjęcia tulipanowych główek i nie tylko ;:138 . Pieska masz uroczego ;:167 . Takiego pomocnika też bym chciała ;:224 . Mam nadzieje, że dalia pokaże cudne kwiaty w ramach rekompensaty za te stracone ;:108 . Błękit bratków idealny i cudnie komponuje się ze stokrotką i hiacyntem ;:215 . Dziękuję za życzenia i wzajemnie zdrowych spokojnych Świąt Ci życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Tobie też Aniu życzę zdrowych i pogodnych Świąt ;:3
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pogoda niby paskudna, ale po roślinkach w ogóle tego nie widać, wiosna piękna aż miło ;:215
Gabi cudna ciekawska :D
Trzymam kciuki za szałwie ;:333
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Życzę Wesołych , zdrowych i rodzinnych Świąt ;:168 :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, dziękuję za życzenia ;:196
Tobie i Twojej Rodzince również życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu śliczną masz tą wiosnę balkonową. Może i działeczki nie masz 'pod nosem' , ale właśnie na balkonie stworzyłaś jego małą namiastkę. Pięknie Ci tam wszystko kwitnie i do tego te gustowne ozdoby.
Wszystkiego dobrego w te Święta Aniu i jeszcze raz wielkie dzięki, wiesz za co ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, gdybym obiadu nie zrobiła, to dopiero byłby wygawor.
Co z tego, że mam ogród przy domu jak w tygodniu jak wracam, to tylko zdążę zrobić obiad i padam, a potem jest wieczór.
W dodatku chyba czekam na ciepełko. Wtedy nawet zmęczenie zwycięże i będę wychodziła.
Teraz jest za zimno/
Ale podobno jeszcze tylko tydzień
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - może i dalie nie są specjalnie drogie, ale gdy ostatnio chciałam parę zakupić, to chwyciłam się za głowę patrząc na nie. Nie dość, że bulwy malutkie, to suche, chude, zmizerniałe. Może w sklepach ogrodniczych są ładniejsze okazy, ale marketówki były chyba umarłe. Patrzę czasem na rośliny w marketach i zastanawiam się, czy muszą one stać przy oknach, w pełnym słońcu, poprzewracane, wysuszone na wiór.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda na najbliższy tydzień zapowiada się nieciekawie,zimno niestety.W poniedziałek wielkanocny o dziwo zaświeciło słońce tak na maxa,więc poprosiłam go,żeby ze mną pojechał chociaż na godzinkę zobaczyć,czy tulipany się rozwinęły.Nie mogłam na miejscu usiedzieć.
Po przyjeździe stwierdziłam,że to był dobry pomysł,było tak przyjemnie,mimo,że zimno,ale promyki dawały radość.Porobiłam fotki,zrobiłam obchód.Na razie żadnych strat nie widać,ale tulipany pozamykane.Jedynie te starsze i Exotic Emperior otwarte.
Dziś kupiłam Substral do powojników,jestem przygotowana na dogadanie się z nimi.Uparłam się,że zamówię ze trzy i po kilku latach jak się na nie obraziłam znów spróbuję.Mam u siebie kilka i bylinowe tak jak pisałam niezawodne,ciągnie mnie do wielkokwiatowych,jednak rozsądek mówi: daj sobie spokój,szkoda kasy ;:173

Piotrze dziękuję za życzenia i kartkę:)

Obrazek

Ewelinka mam nadzieję,że reszta tulipanowych główek się rozwinie,bo jak na razie ani myślą się rozwijać.
Jedynie na balkonie dość dobrze sobie radzą i chętne pokazać płatki ;:333

Obrazek

Aniu dziękuję za życzenia,fajnie,że się odezwałaś ;:215

Obrazek

Małgosiu szałwie na szczęście już lepiej,zbierają siły.na razie stoją na balkonie.Nie wiem,kiedy teraz pojadę.Stanowczo jest za zimno,coś czuję,że do maja będę musiała poczekać.

Obrazek

Kasiu dziękuję ;:333

Obrazek

Iwonka ;:196

Obrazek

Wiolato prawda,mogę podglądać wiosnę na balkonie dzień w dzień,tego właśnie mi potrzeba ;:333
Buziaki ;:196

Obrazek

Gosia ja też czekam na ciepełko ;:3 Musimy przetrwać do maja ;:333

Obrazek

Ewa masz rację,w sklepach w woreczkach pomiętolone i suche korzonki,cebule z pleśnią. Pracownikom nie zależy na jakości.Lepiej kupić na forum lub ze sprawdzonego,poleconego miejsca ;:108 Tutaj dalia moja ulubiona,mówiłam na nią tęczowa ;:oj

Obrazek

Taki oto widok nas przywitał,gdy zaszliśmy na działkę :heja

Obrazek

W zbliżeniu...

Obrazek

Szafirki koło oczka ,a w tle sasanka

Obrazek

Obrazek

Mieszanka tulipanów z Lidla

Obrazek

Obrazek

Hiacynty niskie z L Jan Boss

Obrazek

Rabata hortensjowa dostała wokoło sporo tulipanów,czosnki i hiacynty

Obrazek

Tulipany budyniowe uwielbiam,nie pamiętam skąd je mam...

Obrazek

Exotic Emperior

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sasanka moja ulubiona,bo co roku kwitnie...białe zniknęły

Obrazek

Galaxy

Obrazek

Yellow Bird

Obrazek

Życzę miłego wieczoru :wit :D
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, jak miło było wpaść do Ciebie. ;:196 Tak radośnie, tak kolorowo. ;:303 U mnie śnieg za oknem, zima pełna gębą ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa byłam u Ciebie i zaniemówiłam ;:oj W nocy ma być zimno,ciekawe na jak długo?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pięknie już Ci kwitną tulipany, zrobiło się już bardzo wiosennie. Co najważniejsze, na balkonie również Ci się wiosna udała ;:63 To doskonały pomysł i chyba spróbuję tak i ja ;:108 U mnie też było słonecznie ale przeraźliwie zimno. Mróz niestety zniszczył prawie wszystkie kwiaty magnolii. Oby Twoje się uchowały, będę mogła je sobie podglądać ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu zapodałaś tak radosne widoki, że na moment zapomniałam co jest za oknem. A jest strasznie :(
Cudeńko ta tęczowa dalia ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”