Witajcie
Mimo wietrznej i dość chłodnej pogody świeciło dzisiaj słoneczko
Aż chciało się działać !
No i cały dzień mi jakoś szybko zleciał. Rano musiałem pojechać do miasta na małe zakupy ... m.in. kupiłem cięte kwiaty
Kupiłem 80 l. ziemi bo była mi potrzebna.
Zacząłem wysiewy arbuzów - wyszło około 50 doniczek. Kolejny za tydzień, drugi o ostatni. Arbuzy Carolina Cross wysieję jutro, muszę tylko poskładać growbox
Wysiałem też trochę melonów, ale za to jakie odmiany ! Mało kto takie ma
Pojechałem dzisiaj do babci po niezapominajki, wyrwałem całą reklamówkę. Przy okazji wziąłem troszkę irysów
Będą mi potrzebne do nowej rabaty leśnej, posadzę je również między różami.
Lada chwila brat przyjedzie, do siostry musiał jeszcze zajrzeć
Elu u mnie takich wysp zawilców jest mnóstwo

Można je spotkać w każdym lesie.
Teraz przede mną najgorszy okres, najwięcej pikowania. To tyle zajmuje czasu. Pikować lubię, ale nie znoszę jak mi to tyle czasu zajmuje

Ty też sporo nasiałaś, masz mnóstwo rabat do obsadzenia
Aniu dziękuje

Ostatnio wsiałem sasankę białą - ciekawe co z niej wyrośnie ?

Pierwiosnki podobno bardzo wolno rosną - ja swoich jeszcze nie wysiałem, miejsca na razie nie mam.
Mariusz oczywiście, że zrobię !

Wstawię po północy jak się wyrobię
Piotruś już sprawdzałem prognozy, załamany jestem. Przez tą pogodę muszę spalać o wiele więcej opału niż przy normalnej pogodzie. Wieczorem musowo musi sie palić. Chciałem już wysadzić kapustne do gruntu, ale niestety muszę poczekać.
Może i lepiej, że wiosna przystopowała ? I tak wszystko jest dość duże w porównaniu do zeszłego roku. Zimni ogrodnicy pewnie też zmrożą, może takich dużych strat nie będzie .