Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Dzięki Aniu za odpowiedź :) Chybasobie kupię taką trawkę, oglądałam ją parę razy już w sklepie,ale nigdy nie widziałam jej kłosów i dla nich właśnie ją kupię ;:138
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, spędziłam miły poranek w Twoich poprzednich wątkach, z notatnikiem w rękach :D . Bardzo szybko się uczysz. Niezmordowanie pracujesz- wielkie pochwały ;:63 Pod wpływem oglądania Twoich zdjęć mam mnóstwo nowych wizji swojego skromnego ogródka, przede wszystkim wyrwania Emowi sporych połaci trawnika. W tym sezonie to raczej kiepsko to widzę, ale na jedną rabatę już mam miejscówkę, a żeby nie było nudno, to przy okazji planuję ją połączyć z już istniejąca pod jabłonką, a jej całkowicie zmienić kształt. ;:224 :tan Na rabacie będzie romantyczna pergola albo dwie :wink: powojniki, w nogach róże.
Cudowną masz kolekcję powojników i róż. Jak udało ci się wsadzić tyle tak szybko. Mnie praca tak zajmuje, że na tę działkę to już resztka sił zostaje... Zawsze się narobię jak dzika i choć to kocham, to po 2 sezonach już odczuwam spadek sił.

Jeszcze o jedno chciałam zapytać. Startowałaś kiedyś w jakiś konkursach ogrodniczych? My mamy Zielony Poznań, ale ciągle jeszcze uważam, że bym się ośmieszyła startując tam, pracuję i czekam, aż będę zadowolona bardziej z mojej działki.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu ja również gratuluję zdolnego męża. Piękne ławki a stolik po orostu cudo. Już mi się bardzo podoba ten blat a jak go wykończsz to nie potrafię sobie nawet wyobrazić. :lol:
Masz zmysł kobieto i talent. ;:63
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Stoliczka szczerze gratuluję ;:215 A kolorków u ciebie...bombowo wszystko wygląda.Muszę się na spacer wybrać tak jak za dzieciaka na harendę ;:209 i już nawet wiem gdzie ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wiolu Ema pewnie nieźle pieką uszy od wczoraj. :lol:
Wieczorem pokażę następny etap stoliczka, byś mogła sobie wyobrazić. ;:131

Monika fajnie, że podobają się Tobie moje pomysły. Poszalałabym jeszcze bardziej ale w końcu to tylko działka. Mimo to zawsze jakiś nowy pomysł się urodzi. ;:333
Pergole z powojnikami i róże w ich nogach to rewelacyjne połączenie. Najpiękniejsze z możliwych.
Mnie sił na działkę nigdy nie brakuje. Co najwyżej jadę tam tylko na kawę i obchód. :wink:
Nie startowałam w konkursach ogrodniczych, bo jest tyle piękniejszych ogrodów. Mój nadal tworzę i jest jeszcze wiele do zrobienia.

Izuniu Ice Dance jest bardzo wdzięczną trawką i do tego zimozieloną. Wyślę Ci jej nowe przyrosty, jeśli chcesz.

Olu tulipany są u mnie trzeci sezon. Póki co, co roku sporo dosadzałam dlatego te wrażenie. Miejsce dla nich jednak się pokończyło i teraz już tylko podmianki.
Spokojnie na pewno coś z cebul jeszcze wciśniesz. Mówię Ci to ja -mistrzyni upychania cebul.

Małgosiu dziś powtórzę Emowi Wasze pochwały. Może go to zmotywuje do realuzacji kolejnych z moich szaleństw..? ;:224
Jak maszyna kompletna to rzeczywiście szkoda psuć, bo jest wystarczającą ozdobą samą w sobie. ;:333

Małgosiu u mnie na początku były wszystkie możliwe kolory. Po sezonie pozbyłam się żółtego i czerwonego. Teraz wszelakie odcienie tego pierwszego sprowadzam z powrotem. Czerwonemu jednak mówię stanowcze nie. W moim ogrodzie drażni mnie on i to bardzo.

Dorotko ja jestem w gorącej wodzie kąpana i jak już dorwę w swe łapki coś wymarzonego to nie ma zmiłuj! Wióry lecą a praca wre. :wink:
Przecierki nie robię tak jak uczyła sztuka, bo mnie ręka bolała od tego przecierania. Wzięłam się na sposó i tetaz maluję drewno szarym, tak by były prześwity i na to robię białe jakby przecierki. Potem polerka przed serwtkami i na to trzy warstwy lakieru i znów polerka. ;:333

Mariusz Ty nie na harendę a na kawę wpadnij. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jak cudnie wyglądają te młode czerwoniutkie przyrosty różane. Kiedy widzę je w takim stadium, przechodzi mi cała złość na róże. I tak jest co roku, ha, ha, ha...
Hiacynty też masz grubiutkie i w moim ulubionym kolorze. Moje już mają kilka lat i nieco wyszczuplały, ale też ładnie pachną.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Śliczny ten stoliczek, piękne bratki, trawa ta fajna tylko bardzo szybko zarasta wszystko i trzeba ja pilnować w ryzach. Pozdrawiam i życzę więcej słoneczka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne są te młode przyrosty na rózyczkach - a u mnie są już na nich mszyce :evil: zgniotłam dziadostwo palcami ( w rękawiczkach ofkors :D ).
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czerwony przyrost prześwietlony promieniami słońca,to jest to ;:215 Hiacynty w obecności niskich trawek dobrze się komponują ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

wanda7 pisze:Jak cudnie wyglądają te młode czerwoniutkie przyrosty różane. Kiedy widzę je w takim stadium, przechodzi mi cała złość na róże. I tak jest co roku, ha, ha, ha...
Wandeczko nawet nie wiesz jak radośnie czyta się te słowa. Nie raz wkurzamy się na ogród, czy konkretną roślinę. I nawet nie wiemy kiedy ogród/roślina zaczynają się starać i cała złość nam mija. I to jest piękne! To jest po prostu miłość bezwarunkowa. ;:215

Obrazek

123katex trawka trzyma się blisko swej kępy. Rośnie ochoczo. Można ładnie ją dzielić i kolejne tereny obsadzać. :wink:

Obrazek

Werka i u mnie są już pierwsze mszyce na różach. Ja tam już nawet w rękawiczki się nie rozdrabniam (ofcors). Jak widzę to gniotę je bez litości. Gołymi rękoma mam większe wyczucie, by zgnieść małe paskudy a nie uszkodzić młodego i kruchego pędu. ;:224

Muszę poobcinać stare liście żurawek:
Obrazek

Aniu jestem zafascynowana młodymi różanymi przyrostami. Mogę się na nie gapić i gapić bez końca. Prześwietlone promieniami słońca wyglądają magicznie. ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy blat stoliczka już prawie, już, już niedługo...
Jeszcze tylko srebrno -perłowa przecierka, kolejne warstwy lakieru i końcowe polerowanie papierem. :tan
Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

No kobieto szacunek wielki,widzę potencjał w tobie ;:215 Wreszcie stolik wymarzony dobiega końca :wink: Fajnie że sami go zrobiliście z M :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale te dechy są wspaniałe,efekt jak ta lala ;:215 Złapałabym i nie oddała ;:303
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, czy znasz nazwę tych ciemno różowych hiacyntów z pierwszego zdjęcia. One tam są w tle. Kapitalny kolor mają ;:215.
A Stoliczek wyszedł po mistrzowsku. Po prostu rewelacja ;:138 ;:138 ;:138
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O, żesz......jaki cudny ;:oj Stworzyłaś cudeńko ;:215 Zupełnie inny smak będzie miała kawa wypita przy takim stoliczku.
Hiacynty z pierwszego zdjęcia są urocze, chyba najbardziej mi się podobają.
A pająk chyba dostał czkawki ;:224 Nieładnie tak kogoś podgladać przy jedzeniu ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu stoliczek wyszedł przepięknie. Podziwiam twój talent i to że czas znajdujesz na te przyjemności. Pozdrawiam gorąco. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”