Mag...iczny Ogród - mag cz.1
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Magdziu 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Mag już zapach piernikowy? a jak je przechowujesz?mag pisze:Miło Cię widzieć Zosiu![]()
Hanutku i oby nam ładnie rosłyW domu aromat pierniczków choinkowych, a za oknem -1,5 i śnieżne chmury wokoło
...a miałam iść do ogrodu wyściółkować Rh, hmmm...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nocne żerowanie Gabiś to jeden, a susza to drugi powód bezsenności. Właśnie wróciłam z ogrodu, gdzie zakopywałam (pieski) zdobyczne gó... pod roślinkami. Tam gdzie gałązki przysłaniają podłoże, to ziemia sucha jak popiół
Podleję, ale co dalej ... przecież to okres kiedy wilgotność gleby powinna być największa 

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
pierwszy raz jak przeczytałem to zrozumiałem że Magda zakopała pieski :P i się przeraziłem
na szczęście po chwili zrozumiałem sens tego zdania :P
chyba Madziu - musisz zastosować u siebie mulczowanie - to chyba jedyny sposób na utrzymanie u Ciebie odpowiedniego poziomu wilgoci gleby...
na szczęście po chwili zrozumiałem sens tego zdania :P
chyba Madziu - musisz zastosować u siebie mulczowanie - to chyba jedyny sposób na utrzymanie u Ciebie odpowiedniego poziomu wilgoci gleby...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
a kosiarka niezbierająca trawy tylko rozdrabniająca i zostawiająca trawę na trawniku(z ostrzem mulczujacym), a pędy nadziemne kwiatów zdrowe - gałezie - wszystko można rozdrobnić i rozsypywać co rośnie w ogrodzie - o ile nie jest porażone chorobami ... i zobaczysz że to odniesie dobry skutek do tego trociny kora itp
bo na wywożenie ziemi to już chyba za późno ... za dużo masz nasadzeń zrobionych ...
bo na wywożenie ziemi to już chyba za późno ... za dużo masz nasadzeń zrobionych ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nigdy nie koszę z koszem, nie grabię liści... - wszystko zalega na ziemi w sposób naturalny, a ja tylko jeszcze donoszę z okolicznych pól i lasów. Gdyby to było takie proste Karolu, to okoliczni rolnicy dawno by się już uporali z problemem niedoboru wody w tej okolicy. Najstarsi tutejsi gospodarze mawiają, że u nas we wsi to powinno od poniedziałku do soboty padać, a w niedzielę oberwanie chmury i wtedy byłoby dobrze 

- k-c
- Przyjaciel Forum
po prostu musicie sadzić kaktusy i sukulenty w takim wypadku :P
a pod rośliny wrażliwe na niedobór wody to najlepiej chyba stosować hydro żel - u Ciebie to chyba nawet jest wskazane ....
a pod rośliny wrażliwe na niedobór wody to najlepiej chyba stosować hydro żel - u Ciebie to chyba nawet jest wskazane ....
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki