Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Piękne ta hiacynty, ja o dziwo nie mam ani jednego ;:oj ;:306
U mnie piwonie dopiero wyłażą z ziemi, mają duże opóźnienie z porównaniu do Twoich :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przychodzę z rewizytą. Przejrzałam cały wątek, bardzo podobaja mi się rabatki i kamienie dookoła. Podziwaiam duże zakupy, ja zaszalałam tylko z irysami. Będę czekać na kwitnące lilie i powojniki.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariusz,super zrobiłeś tą ścianę dla powojników,słupki i siatka ,niektóre powojniki wszerz też się rozrastają ,więc może być im ciasno ,ale jak lubisz ciasno to niech będzie,najwyżej będziesz rozluźniał :uszy już mi się podba ta ściana z powojnikami i śliczne okazy kupiłeś ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Mariuszu...twoje piwonie wielce wyrywne, moje się ociągają..wczoraj nawet zapomniałam dla nich o papu, może dla tego. ;:oj . Z powojnikami zaszalałeś, nie ma co.. :uszy Czy to od strony sąsiada, jeśli tak to nie dziwię się. :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Mariusz jestem pełna podziwu jak z tak zaniedbanej działki zrobiłeś piękny ogród , gratulacje ;:108 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariusz dobrze ,że nie mam takich podziemnych głodomorów,lecz i tak marnie u mnie z cebulowymi .Zimą wszystko wymarzło musiałam wszystko z koszyczków wyrzucić ;:222 bo tylko 1 -2 szczypiorki wychodziły z koszyczka .Wkurzyłam się i chyba juz nie dokupię tulipanów pozostaną tylko te starsze które mieszkają już u mnie sporo latek.Różyczka bardzo wyrywna a ogródek pieknieje ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mariusz, piękne hiacynty, szczególnie te niebieskie. Ja sadzę cebule w donicach lub koszykach. W zeszłym roku, z lenistwa, posadziłam bez koszyków i straty były ogromne.
Jak patrzę na ogrody w Gorzowie, to widzę, że jesteście dobra 2 tygodnie do przodu w porównaniu do mnie ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Mariusz u Ciebie kolorowo a zapach hiacyntów rozchodzi się wokół, ach!
U mnie już ślimaki nornice i krety robią kopce. Wczoraj zorientowałam się, że coś gryzie lilie , w folii zniknęła sałata - posypałam granulkami i dziś pełno śluzu ślimaki nawet ich nie widać prócz tych nieszkodliwych dużych, siedzą w ziemi. Sąsiadki kotek przyniósł mi myszkę i to złapaną gdzieś, kotki lubią dawać takie prezenciki ale ja dziękuję.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz ściana powojnikowa bardzo imponująca. ;:oj Niech rosną ładnie i nie kracz, że wielkokwiatowe wypadają. ;:14 Mają cieszyć kwieciem i tyle. ;:108 Hiacyntów dużo, tak jak lubię, dopiero wtedy rabata ma ładny wygląd. ;:215 Ciepła i słońca życzę. ;:3
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

wagabunga123
Marlenko Gorzów i lubuskie to jedno z najcieplejszych miejsc w Polsce :) Dlatego też roślinki u nas szybciej witają nas na wiosnę ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hiacynty przy ścieżce muszą witać Cię obłędnym zapachem! ;:224 Uwielbiam te kwiatuchy!
Co tam nowego pokazało się przez weekend?
Awatar użytkownika
norbi007
200p
200p
Od: 15 sty 2016, o 00:28

Post »

Mariusz u Ciebie wszystko większe - szybsze ;:215
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariusz wiesz co.... masz super hiacynty a ja zauważyłem dzisiaj że sporo mi tych wspaniałych roślinek brakuje ;:223
Albo pomarzły albo szkodniki.... Będę musiał zakupić nowe by na następną wiosnę mieć kolorowo jak ty ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie! nie ma czasu pisać, taki zabiegany jestem hehe, nawet za bardzo nie mam czasu chwastów wyplewić na działce :) w niedzielę byłem tylko chwilę, pszczółki zaczęły latać dookoła domku :) więc nie jest źle, dzisiaj po pracy też zajechałem zobaczyć co i jak opryskałem rhododendrony nawozem pochodziłem, sąsiadka podrzuciła jakieś kwiatki, bo akurat była to wsadziłem i trzeba było uciekać, najgorsze jest to, że gdzie nie włożę ręki tam dziura i tunel.... idzie się załamać ;:223 no ale takie uroki hehe.

Piotrek[buum] no hiacynty wykopywałem 2 lata temu i porządkowałem, rosną w miarę ale w zeszłym roku były ładniejsze, a te czerwone i niebieskie grubaski to tegoroczne, tzn sadzone na jesieni
Obrazek

Lenka[Carmelka00] no wystrzeliły ładnie, ale malutkie piwonie też są jakieś opóźnione, te tak poszły jedne najstarsze ostro do góry
Obrazek

Ewelinka[ewelkacha88] no mam nadzieję, że szczepienie się przyjmie a wygląda jak poniżej
Obrazek

Seba[seba1999] no u Ciebie też zakwitną ;) dzieli nas trochę kilometrów i pewnie dlatego :) pogoda dotrze do Ciebie z lekkim opóźnieniem :wink:
Obrazek

Aniu[TROJA] powiem Ci, że ja też się nie mogę doczekać kwitnienia lilii czy będą zgodne odmianowo :)

Marto[koziorozec] już trochę pąków jest więc też czekam z niecierpliwością, niestety pogoda się psuje :(
Obrazek

Zuziu[Zuzia111] tak od strony sąsiada :) ogólnie mam działkę tak, że z obu stron sąsiedzi :)

Geniu[e-genia] dziękuję to dopiero 2 rok jak ją mam więc dużo jeszcze przede mną :)

Jadziu[JAKUCH] no trochę to smutne jak widać, że cebulki zniknęły, no ale nic nie poradzimy ;:168

Marleno[wagabunga123] ja też już większość mam w koszyczkach ale i tak nie do końca powstrzymały one nornice ;:223 fakt mamy szybciej cieplej :heja

Aniu[tara] no zapach mają mocny :) uuu to niedobrze jak tyle szkodników na raz Cię atakuje:(
Obrazek

Soniu[cyma2704] dobrze już się poprawiam, będą kwitły obłędnie i rosły jak szalone :) przecież gdzie mogą mieć lepiej niż u mnie ;:306

Aniu[aneczka1979] pachną obłędnie :) no u mnie pojawiły się już pierwsze tulipanki, drzewka kwitną w najlepsze, lilie się pokazują gdzieniegdzie, pszczółki się częściowo wykluły, no ale niestety pogorszenie pogody idzie ;:222

Norbert[norbi007] nie martw się i u Ciebie podrosną, a z drugiej strony patrząc u mnie szybciej przekwitnie :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariusz u mnie podobnie. Dziury i tunele :) Czasami bardzo irytujące to jest....
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”