Nowy ogród Jacka
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku bardzo mi się spodobała passiflora,więc jestem chętna na sadzonkę.
Pamiętam o nasionach rycynusa,wyślę ci w najbliższym czasie.
Wygląda na to,że na wiosnę znowu zrobimy wymianę.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Aniu! Sadzonki nie obiecuję, ale pędy do sadzonkowania jak najbardziej. Cieszę się, że możesz podzielić się zielonym rycynowcem.Raczek pisze:Jacku bardzo mi się spodobała passiflora,więc jestem chętna na sadzonkę.
- JacekP
Cześć Piterek! Z modrej passiflory raczej smacznych owoców się nie spodziewam, ale wystarczą mi jej niezwykłe kwiaty. A że łatwo rośnie, to tym bardziej warto znaleźć miejsce dla tej rośliny.piterek pisze:Piękna ta męczennica, ja właśnie niedawno kupiłem sobie trochę owoców jej afrykańskiej uprawnej krewniaczki, są bardzo aromatyczne - uwielbiam je. Zawsze marzyło mi się, żeby samemu móc hodować marakuje i jeść owoce z własnych roślin.
Kolejne wspomnienie lata....

tojad wybił bardzo okazale w górę

języczka Przewalskiego; długo polowałem na tę roślinę; teraz już się zadomowiła

pięciornik krzewiasty

hortensja krzewiasta; to jej początki w ogrodzie
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jacku i znów miłe zaskoczenie u Ciebie jak zwykle pięknie i kwitnąco
Ja kupiłam jesienią nasiona tojada i wiosną będę eksperymentować mam nadzieję że u mnie też wyrośnie taki piękny i okazały.Języczka Przewalskiego to cudowna roślina czy naprawdę trudno ją zdobyć ? strasznie mi się podoba
Pięciornik i hortensja to piękne rośliny , długo zdobią ogród

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Jacku,czyli dostanę pędy do ukorzenienia,czy one mają już jakieś korzonki?Jacek P.... pisze:Witaj Aniu! Sadzonki nie obiecuję, ale pędy do sadzonkowania jak najbardziej. Cieszę się, że możesz podzielić się zielonym rycynowcem.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- grzech77
- 200p
- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj !
Na prawdę bardzo ciekawe pomysły ... zwłaszcza te z użyciem cegieł i kawałków drewna. Podobają mi się , pewnie dla tego, że są bardzo w moim stylu i sam takie robię
Oby tak dalej. Pozdrawiam ciepło.
A oto mały przykład pniaczka w ogrodzie. To wczesna wiosna....
A to trochę późniejsza wiosna...

Na prawdę bardzo ciekawe pomysły ... zwłaszcza te z użyciem cegieł i kawałków drewna. Podobają mi się , pewnie dla tego, że są bardzo w moim stylu i sam takie robię
Oby tak dalej. Pozdrawiam ciepło.
A oto mały przykład pniaczka w ogrodzie. To wczesna wiosna....

A to trochę późniejsza wiosna...

Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- JacekP
Witaj Ewo! Cieszę się, że mnie odwiedzasz i że podoba Ci się ta hortensja. Jest na razie młodziutka, ale kwiaty ma bardzo ładne. Mam nadzieję, że się rozrośnie tak jak u mojego kolegi, który podarował mi tę odnóżkę.Ewik pisze:wspominaj lato Jacku jak najczęściej a my będziemy podziwiać Twoje rośliny ...
bardzo mi się podoba to zdjęcie hortensji... bardzo...
cieplutko pozdrawiam...
- JacekP
Nie mają Aniu. Prześlę Ci same badylki, bo one nie puszczają korzonków w wodzie. Przynajmniej u mnie to się nie zdarzyło więc od razu wsadzam je do ziemi.Raczek pisze:Jacku,czyli dostanę pędy do ukorzenienia,czy one mają już jakieś korzonki?Jacek P.... pisze:Witaj Aniu! Sadzonki nie obiecuję, ale pędy do sadzonkowania jak najbardziej. Cieszę się, że możesz podzielić się zielonym rycynowcem.
- JacekP
Witaj Jolu! Cieszę się, że podobają Ci się moje rośliny. Nie wiem, jak się udaje tojad z nasion ale życzę Ci wielu ładnych sadzonekjollla500 pisze:Witaj Jacku i znów miłe zaskoczenie u Ciebie jak zwykle pięknie i kwitnącoJa kupiłam jesienią nasiona tojada i wiosną będę eksperymentować mam nadzieję że u mnie też wyrośnie taki piękny i okazały.Języczka Przewalskiego to cudowna roślina czy naprawdę trudno ją zdobyć ? strasznie mi się podoba

Geniu, nawet nie wiedziałem, że są takie rodzaje tojadów. Mój kwitnie w lipcu. Teraz będę polował na inne odmiany tojadów, np na białego czy błękitnego. I mam też sadzonkę tojadu dzióbatego. Zobaczymy, jak przezimuje.
Witaj Grzechu77! Cieszę się, że zawitałeś do mojego ogrodu. Właściwie to powinienem te kafle sprzątnąć na zimę, bo mogą popękać, ale całymi dniami pracuję i nie mam kiedy tego zrobić.
Bardzo ładne te Twoje wiosenne zdjęcia. I ja mam nadzieję, że moje konary ładnie obrosną roślinami.