Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Iwonko, ja po nazwie Twoich lilii trafiłam na stronę Benexu i już wiem, że jesienią stracę tam fortunę ;:65 Teraz tam prawie nic nie ma, ale ofertę mieli fajną.
Gratuluję zdanego egzaminu.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jestem w szoku. Szkoła, 2 etaty, działka, dom
Jak Ty to wszystko ogarniałaś. I jeszcze sport uprawiałaś.
Normalnie terminatorka ;:180
Naprawdę Cię podziwiam
Ja już 2 lata temu zamawiałam róże u Hyżego
Z sadzonek byłam bardzo zadowolona/
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Iwonko...pospacerowałam, obejrzałam działeczkę i stwierdziłam że masz wielkie zamiłowanie do hortensji, róż ,a właściwie do wszystkiego co ładnie kwitnie. ;:180 . Miłek bardzo mi się podoba ale czytając opinie trochę się waham, zaprosić do siebie nie zaprosić. ;:oj Róż nazapraszałam a teraz patrzę na czarne patyki :wink: . Nie ma to jak niezawodne hortensje bukietowe. :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, a czym nawozisz hortensje bukietowe? Bo jestem przed kupnem nawozu dla nich.
Ta biała aksamitka też mi świetnie startuje, dzisiaj już je widać a dopiero w sobotę sialam.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , wiosną najbardziej się złoszczę jak pada deszcz gdy magnolie właśnie kwitną . To wyjątkowa złośliwość aury , mam nadzieję że w tym sezonie tak nie będzie bo to wyjątkowo urokliwe kwiaty .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko tyle się dzieje w ogrodzie, coraz więcej kwitnie , coraz krótsze wieczory i więcej do pokazania i odwiedzenia :D Pszczoły się wylęgają, kwiatki też ;:306 Zdjęcia cudne ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, wiem, że mój miłek też nie kwitł od razu. Musiałam zaczekać kilka sezonów ale nie pamiętam ile to było. Ale raczej nie więcej niż dwa-trzy. Teraz już kwitnie każdego roku i tworzy ładna kępkę. W pierwszych latach koperki latem zanikały, a teraz usuwam je dopiero jesienią lub wiosną. Chyba nie masz innego wyjścia tylko uzbroić się w cierpliwość ;:168
Aniu, koperkową piwonię zapraszam co roku do siebie z ogrodu mamy i niezmiennie o tym zapominam :oops: Już czaję się na nią chyba ze trzy lata i ciągle jej nie mam. Z miłkiem nie miałam kłopotu, zakwitł po kilku latach i kwitnie każdej wiosny. Mam nadzieję, że tak samo zachowa się ten pełny. Pojedyncze chyba nie są takie drogie, może zaryzykuj? Teraz sprawdziłam i można kupić go za 27 zł w BR. Tanio jednak nie jest ;:185 , ale może na jakichś targach kupisz taniej. Pełnego kupiłam za 30, to jednak ten wiosenny powinien być tańszy.
Małgosiu, magnolia to Rustica Rubra ;:108 Tak obficie będzie kwitła dopiero po raz drugi, a jest już sporym drzewkiem. Jak kwitnie jest zachwycająca :heja
Wandziu, mam nadzieję, że murarki będą się u mnie dobrze czuły. Są fajniutkie i rzeczywiście nie żądlą. Zupełnie nie są mną zainteresowane ;:306 Zaproś je do siebie, a one odwdzięczą Ci się zapylając kwiatki i uprawy ;:108
Moniko, już drugi raz u nich zamawiam i jestem zadowolona. Co prawda w tym roku trochę nawywijali, ale w końcu wszystko się dobrze skończyło :D
Gosiu, to tylko tak strasznie wygląda jak się czyta. W rzeczywistości nie jest tak źle. Tylko ostatnie pól roku było koszmarne, ale tak ogólnie jest ;:333 Druga praca jest taka tyciutka, dwa-trzy razy w tygodniu po kilka godzin. Latem trochę mi szkoda czasu, ale zimą jak nie ma działki, to mam zajęcie. A i parę groszy zawsze wpadnie :tan
Czyli mamy kolejną zadowoloną z tej szkółki. Cieszę się, bo to znaczy, że dokonałam dobrego wyboru ;:63
Zuziu, róże powinny sobie poradzić. Ja w każdym razie jestem dobrej myśli ;:108 Miłek świeci własnym blaskiem i warto go mieć. Kupowałam dwie małe sadzonki, jedną dla siebie, drugą dla mamy i oba kwitną. Może tylko miłek Jadzi jest taki uparty?
Beatko, dla hortensji kupuję po prostu taki nawóz jaki jest aktualnie w ofercie. Nie mam jednego ulubionego ;:218 One chętnie zjadają wszystko co im dam i wyglądają na zadowolone :heja
Elu, mnie bardziej zezłościł ubiegłoroczny przymrozek, który zniszczył wszystkie kwiatyObrazek A zapowiadał się cudny spektakl.
Marysiu, na razie najbardziej mnie cieszy właśnie ten dłuższy dzień. Kwiatów jeszcze u mnie nie ma zbyt dużo, ale sporo wychodzi z ziemi zielonego, a to znaczy, że w końcu to się zmieniObrazek

Dzisiaj nareszcie dostałam swoje lilie :heja Było z tym trochę zamieszania, ale w końcu są. Miałam wrażenie, że czekam na nie stanowczo za długo i w końcu się upomniałam o swoje. I zaraz następnego dnia, jakby nigdy nic dostałam wiadomość, że już są w trakcie kompletowania i nazajutrz wyślą. Myślę, że po prostu moje zamówienie gdzieś im umknęło. To było w środę. W czwartek owszem, napisali, że wysyłają. Ale w piątek nic nie dostałam ;:222 Dopiero w sobotę przyszedł sms, że wysłali i będą w poniedziałek. I myślicie, że w poniedziałek były? Oczywiście nie :evil: Wyobraźcie sobie, że pomylili adres i przesyłka wróciła na pocztę. Na szczęście tam ktoś skojarzył nazwisko i w końcu eM dzisiaj je odebrał. Na szczęście cebulkom ta przygoda nie zaszkodziła :D Na razie pójdą do doniczek, bo miejsce dla nich jeszcze nie jest przygotowane. Chcę je posadzić pomiędzy nowymi różami, a tam na razie rośnie trawa ;:202 Będę musiała się z nią zmierzyć ;:108

Obrazek

Obrazek

Przyjemnych snówObrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Gratuluję specjalizacji ;:215 Teraz będzie więcej czasu na ogród :wink: Ranniki tak bardzo mi się spodobały, że wlokłam je z Niemiec od znajomych, bo nie wiedzieli jak się nazywają ;:218 Ale jakoś nie bardzo chcą współpracować z polską ziemią :;230
Śliczne te maleńkie murarki ;:173 Do robienia im zdjęć proponuję użyć funkcji szybkiej migawki, aparat robi wtedy bardzo szybko serię zdjęć, ja jej zawsze używam przy fotografowaniu ruchomych celi :wink:
Wiosna na całego ;:333 Magnolia ma już takie duże pąki u ciebie? U mnie będzie chyba jeden :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Iwonko :wit .Sporo dzieje się u Ciebie ;:108 . Zdjęcia niebieskości cudowne a różowe ciemierniki wpadły mi w oko ;:224 . To przecież taki mój kolorek więc trudno się dziwić ;:306 . Fajnie, że mogłaś zobaczyć na żywo jak pszczółki wychodzą z kokonów , to musiał być ciekawy widok ;:333 . Przygoda z liliami faktycznie nieciekawa ale dobrze, że już dotarły ;:138 . Ślicznie ozdobią Ci działeczkę ;:333 . Magnolia będzie zjawiskowa jak zakwitnie ;:oj . Uwielbiam ich widok a ja nie mam jeszcze żadnej i nie wiem na co czekam :evil: . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko cieszę się, że lilie dotarły, ale przygoda widzę nie mała z tym była... człowiek tylko niepotrzebnie się denerwuje no ale nic na to nie poradzimy siła wyższa jak to mówią, albo niedopatrzenia. Ciemierniki prezentują się wspaniale :)
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Dobrze, że nie trafiłam do Twojego wątku przed snem, bo mimo życzeń, nie mogłabym zasnąć :shock: . Wiosna u Ciebie piękna, tyle już kwitnących kwiatów. Ciemiernika masz przepięknego, znasz może jego nazwę?
Zdjęcia to mistrzostwo świata ;:63 , wszystko wydaje się jeszcze piękniejsze ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, dobrze że już cebulki są u Ciebie i że wyszły z tej długiej podróży bez szwanku... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczny ciemiernik, Iwonko! ;:138
Na szczęście dłuższa podróż cebulkom nie przeszkadza. ;:108
Sadzonki mogłyby zostać uszkodzone. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Iwonko śliczny ciemiernik ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , ja też ciemiernika pochwalę . Chyba zapatrzyłam się na Twoje piękne hortensje bo zamówiłam 2 nowe odmiany do swojego ogrodu a problem mam z piwonią , ale dla odmiany z majową , czerwoną bo co posadzę to w następnym roku znika ;:306 , robiłam 4 podchody i dałam w końcu sobie z nią spokój .Nie , to nie , bez łaski , posadziłam drzewiastą i rośnie .Pozdrawiam ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”