Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Uwielbiam Twoje zdjęcia, Aniu ;:167 Zazwyczaj muszę przewijać do początku i obejrzec przynajmniej drugi, jak nie trzeci raz.

I masz rację, krokusy i śnieżniki tez już mi przekwitają ;:222 Dwa ciepłe dni i zaczynają zwieszać główki... :?

-- 3 kwi 2017, o 12:34 --

A tak w ogóle, to część moich hiacyntów jest właśnie jakaś taka roztrzepana i łysa - masz pomysł dlaczego? Cebule nie są stare, od mają 1 do 3 sezonów... Brakuje jakiegoś składnika w ziemi? W cieniu też nie rosną, wiem, że wtedy mogą się tak wyciągać do słońca... Hmm..
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneczko gratuluję zakupów. Maszyna super, będzie piękny stoliczek ;:63 Do Ciebie też już zawitała wiosna, do mnie zagląda nieśmiało, malutkimi kroczkami, ale też już jest ;:333 . Właśnie pada deszcz ;:173 , może wszystko szybciej ruszy ;:65
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko wcale mnie nie dziwi, to że padłaś przed śnieżnikami na kolana... :lol: ...bo zdecydowanie są tego warte!
No a mnie jak się papa jarzy na myśl o tym stoliczku. :tan

Obrazek

Werka pod roślinkami to niestety ślimakol na obrzydłe ślimory co mi wcinają wszystko jak sałatę. :evil:
Bardzo mnie cieszy Twoja pochlebna opinia o Little Lime. U mnie w donicy w tym sezonie. Zobaczymy co potem.

Obrazek

Tak Ewelinko u mnie był pochmurny ale ciepły dzień.
Nowe ale stare donice już zagospodarowane. W jednej jest miniaturowy wiciokrzew Lonicera periclymenum CHIC & CHOC 'Inoy 205' a kolejnych dwóch miniaturowe hortensje Polestar i Little Lime. Bossssko. Jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak sobie będą te rośliny dawały radę w tych donicach.

Obrazek

Mariusz -gloff na zdjęcia zachodu wystarczyło wybrać się na Manhattan. :wink: Choć bardzo chętnie i do Afryki bym poleciała. A na pierwszy rzut Kenia...

Obrazek

Ann_85 -Aniu ;:131 bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Uwielbiam robić zdjęcia. Kiedyś kupię sobie jeszcze lepszy aparat! ;:65
Co do hiacyntów, to na pewno są słabo odżywione. Mam takie co są między różami i od razu widać różnicę, choć już trzeci sezon w ziemi bez wykopywania a one tłuściutkie aż miło. Widocznie skutecznie podkradają różycom jedzonko. ;:333 Muszę pamiętać by później dać bidulom jeszcze raz nawozu, nim uschną im liście. ;:224

Obrazek

Daysy i u mnie przydał by się deszcz a jego ani widu ani słychu. U mnie wiosna już się rozkręciła, niech i u Ciebie zacznie szaleć. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Kenia ci po głowie chodzi :) mam nadzieję że spełnisz marzenie :wink: Mi Bali się marzy :D
Jakiś nowy plac wynalazłaś?Musisz się koniecznie namiarami podzielić na niego :lol:
Mogę teraz przesadzić powojnika?Mam takiego który rósł w winogronie jest dość duży i chciałbym go przesadzić do reszty powojników.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to nie ma Anka za co dziękować, zawsze służę pomocą w opróżnianiu portfela ;:306 Tym bardziej jak marzenia się spełniają :wink:
Fajna ta maszynka
Muszę zobaczyć jaką my (aktualnie ciocia) mamy. Jeszcze szyje ;:108 To koło jest dla dzieci takie interesujące, że czasami odejść nie można-a jak ktoś szył to w ogóle magia się działa-koło się kręci, coś daje nitkę a babcia nagle coś z niczego zrobiła ;:306
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu piękne kwitnienia u Ciebie :) jak zawsze hehe :) no i znów udane zakupy, ja nie wiem jakoś nigdy nie mogę trafić na jakieś wyprzedaże jak jeżdżę po Polsce hehe pewnie nie w te miejsca.... kurczę odpisałem CI już u siebie na temat powojników i tak siedzę i myślę z każdą chwilą, że faktycznie przesadziłem ;:223 no ale już nie zmienię, trudno będę sobie pluł w brodę hehe ;) ale wtedy będziesz mogła mi wypomnieć "a nie mówiłam" :wink:
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu ale się u Ciebie dzieje :D Te hiacynty są boskie ;:oj
Trawki masz już bardzo duże, moje jeszcze śpią :?
Fajny stolnik będziesz miała ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..gratuluję maszyny i przyszłego stoliczka, a ja głupia taką przed laty wydałam, zachciało się walizkowej maszyny. ;:306 . Gdzieś mi się o uszy obiło o starociach..chyba na Majkowie , muszę dokładniej się dowiedzieć. :roll: Wiosna u ciebie bucha kolorami, u mnie coś słabo. Liczyłam na hiacynty a one z roku na rok...coraz większa cienizna. ;:222 Inne rozproszyły się pojedynczymi sztukami po całej działce i to bez mojej zgody . :;230
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Dzięki Aniu za wskazówkę. Rzeczywiście czas zakwitania hiacyntów nie jest okresem kiedy nawożę, zazwyczaj wszystko idzie w ruch jak one już kończą... ;:131
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Hej Anka, no te nogi od maszyny fajowe ;:108 A z blatem pasującym do ławeczki to cudo jakieś będzie ;:167
Zdjęcia super, kwitnienia jak u mnie - jakbym swój ogród oglądała ;:306
Ale u mnie już pierwszy tulipan z tych zwykłych, (nie tych wczesnych, botanicznych) się pojawił - bodajże exotic emperor.
Wiosna pełną gębą ;:190
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Super, że udało Ci się upolować wymarzone singerowe nogi ;:138 Będziesz miała teraz śliczny kącik. Wydawało się, że już mu nic nie brakuje, a tymczasem brakowało kropki. Kropki nad " i " oczywiście ;:215
Cudowne zdjęcia owadów w akcji będą śnić mi się po nocach, to nie takie proste tak je upolować. Wiem coś o tym ;:108
Jakoś nigdy nie nawoziłam cebulowych, ale jutro wybieram się właśnie po nawozy, to zakupię i coś im sypnę. Te ostatnie dwa hiacynty rzeczywiście tłuściutkie, nieźle sobie podjadły ;:306
Róże już się stroją w listeczki? Muszę swoim coś nagadać, bo to są leniuchy ;:108 Ledwo jakieś kiełki widać.
Dzięki za wskazówkę co do powojników ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ale cudna maszyna. Uwielbiam takie 'graty'. Ależ jestem ciekawa jak będzie wyglądała po liftingu. ;:173 Nie mogę się doczekać kiedy ją pokażesz ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale będzie piękny eksponat,czekam na fotorelację ;:303
wiosna u Ciebie wystrzeliła,nie mogę napatrzeć się na puszkinie. Czemu ja ich jeszcze nie mam? Muszę to naprawić.
Twój aparat robi rewelacyjne zbliżenia ;:215
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Aniu

Piękna wiosna u Ciebie, fotki jak zawsze super, te z robalkami lubię równie mocno jak kwiatowe.

Puszknie są super muszę zakupić koniecznie. Aniu gdzie Ty kupujesz swoje?

Singer ;:215
Róże u Ciebie super wystartowały, moje 4 Paselle również, zmarzła mi za to do zera siedmioletnia pienna różowa NN , obok niej była niepozorna dziurka w ziemi, którą bardzo się interesowała moja kicia, no i nie wiem czy to zmarznięcie to było mrozowe, czy norniki też nie pomogły?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu zdjęcie hiacyntów świetne. ;:138 Podstawa z maszyny stworzy klimatyczny stolik. ;:215 Gdzie ja wczoraj wysłałam post do ciebie. :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”