Metamorfozy Ustronia pod Miedzą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą

Post »

Violu ja też sobie myslę, że to niemożliwe, żeby nawet na oko suche, ale zielone w środku i giętkie gałązki szlag dokumentnie trafił. Dostaną wody i nie ma siły, żeby soki nie zmusiły roślinki do wypuszczenia nowych odrostów.

To prawdę, działeczkę kocham miłością wielką i bez niej byłoby mi baaaaardzo źle.

Kasiu powodzenia w planach :D

Dorotko póki co wkładam jak do skarbca różności. Za kilka lat będzie naprawdę uroczo :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ciekawe i piękne rośliny,,Twoja rodzina ma ciekawe kwiaty na łąkach ;:138
Piękne ujęcia kolorowych i ślicznych kwiatów
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to są kwiatki z mojego dzieciństwa, zawsze ich szukałam, ale wtedy nie nazywałam kuklikami tylko dzwoneczkami Matki Boskiej. Kukułki też uwielbiałam. Tak, miłość do kwiatów miałam już jako dzieciak :D

Dziś spokojniej. Wsadziłam czosnki niedźwiedzie, posiałam troszkę warzyw i zrobiłam takie oto skalniaczkowe ozdoby: w talerzu, w brytfance od ciasta, która miała iść na śmietnik, ale stwierdziłam, że dam jej drugie życie i w zagłębieniu pieńka, który służył poprzednim właścicielom do rąbania drewna, a ja w końcu postanowiłam go wyeksponować.
Obrazek

Obrazek

Pniaczek jeszcze obsadzę, mąż zrobi siekierą nacięcia i upchnę tam rozchodniki i rojniki. na razie wsadziłam doń rojniki i żagwin.
Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo dobry pomysł z tym drugim życiem i rojnikami.
Ja też 5 razy się zastanowię zanim coś wyrzucę :;230
Dzisiaj znalazłam w szopce duże metalowe miski i balie, więc też coś wykombinuje ;:108
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Balie są wspaniałe, romantycznie wyglądają obsadzone kwiatami. Jak znajdę, to Ci coś podeślę na PW.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Balii nie mam, ale mam koszyki i gliniane garnki ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na te tuje chcę puścić powojniki
Obrazek

Tulipanki już tuż tuż
Obrazek

cebulica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taras jeszcze bez pergoli, róże małe, ściany brudne, ale będzie pięknie ;:167

Obrazek

Dobranoc!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Moniko nareszcie dotarłam do końca, trochę to trwało :oops: podziwiam wysiłek włożony w odnowę działki, w 4 lata to kawał dobrej roboty ;:180 Co tu dużo mówić - jest pięknie, a planujesz, że będzie jeszcze piękniej ;:108 Tak trzymaj, z przyjemnością będę podglądać i dopingować ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Wykonałaś masę pracy na działce Moniko ;:215 . Nasz mnóstwo pomysłów na wykorzystanie różnych rzeczy i zmienianie ich w cudeńka.
Co ty tam chcesz od altanki ,naprawdę jest ładna,ja mam gorszą.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję dziewczyny! :D ;:136

Iwciu, tak altanka wygląda w pełnej okazałości, taką zastaliśmy w lutym 2014. Jedyne co, to pomalowaliśmy przy oknach (co już odłazi) i wstawiliśmy kraty w oknach. No i oczywiście taras, bo był betonowy spękany wąski podest i domorosłe belki z krótkim daszkiem.
Obrazek

Styropianowe ocieplenie chyba niemożliwe, dach za mało wystaje , zabraknie miejsca. Jakoś musimy to ugryźć.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Moniko...należą wam się wielkie brawa za doprowadzenie działeczki do obecnego wyglądu. ;:180 Wprowadzasz wiele ciekawych pomysłów, działeczka pięknieje a ty możesz być dumna. ;:63 Zapytam tylko, ten pomysł z ociepleniem...czy w domku latem zimno :?:
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu dziękuję ;:7 Naprawdę sporo przeszliśmy z działką. Wyrywanie krzaczorów, wyrównywanie powierzchni bez zakupu grama ziemi pod trawnik (ładowanie obecnych na działce kamlotów w dziury po to by ziemię zawieźć gdzie jej brakuje, likwidacja pseudo- oczka, chwasty, chwasty, chwasty i zero pomyślunku poprzednich właścicieli na działkę i rabaty... Było to było, ale teraz miło wspominać :wink:

O tym ociepleniu myślałam, bo ściany są spękane, nierówne, brzydkie i uznałam, że to wyrówna wszystkie niedoskonałości, a altana jest stara, ma z 20 lat, nie wiadomo jakimi materiałami robiona, jak się będzie farba trzymać do tynku. Jednak chyba trzeba to wszystko drzeć, ścierać, unigruntować, łatać, kłaść nową gładź i farbę. W końcu to tylko altana a nie dom. Może tylko tę boczną ścianę z rurą od wody jakoś okleimy wpierw styropianem, żeby te rury jakoś schować, nie wiem.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Monika. Jestem z rewizytą. I co widzę już po pierwszej stronie? Też działeczka, też fioł na jej punkcie i podobne klimaty...gary, wazy itp. Zaznaczam więc Twój wątek i z radością wrócę, by obejrzeć Twą działkę dokładnie. :wit
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Dach nic nie będzie wam przeszkadzał w ociepleniu.Opierzenie trzeba jedynie nowe zrobić :wink:
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, mąż coś o tym wspominał.. ale ja nadal nie wiem co to Mariuszu :;230

Pojechałam na rekonesans do ogrodniczego i powiem Wam, że normalnie prawie wszystko mam.... albo są takie, że mieć nie chcę ;:204

Drapnęłam tylko fiolka Rubra i dodatkowe nasiona kopru i natki pietruszki, były ładne czosnki niedźwiedzie, ale w sobotę wsadziłam 50 cebulek... No i skalnica gronkowa, której ostatecznie nie kupiłam, a teraz żałuję... a reszta, całe stoły... już u mnie rośnie ;:306
Pozostaje mi tylko robić forumowe zakupy, albo szukać rarytasów w necie...
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak mi się podobają takie nasadzenie w dzbankach, misach, baliach, słodko to wygląda ;:138 Moniko bardzo dużo zrobiliście już na tej działeczce, widać, że praca ta sprawia Wam przyjemność ;:108 Fiołeczki Rubra to moje małe marzenie, ale do tej pory ich nie spotkałam, jak zakwitną to upominam się o jakąś małą sesję nowego nabytku, żebym mogła Twoimi nacieszyć oczy ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”