Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martusiu to dałaś sobie do wiwatu ;:168 Pamiętasz moje miejsce wstydliwe po prawej stronie...sama mówiłaś uporządkuj sobie to ! wszystkiego nie mogę bo tam nie tylko moje rzeczy są, ale co moje to właśnie upcham a obok zrobię skrzynię na rozsady patyczkowe. Będzie miło dla oka. Wyrzuciłam wszystko co się dało zza altanki, okna Kaska oddaje komuś a i pozostałe uda mi się też uporządkować. Mogę to obsadzić jakimiś krzaczkami i będzie estetycznie!. Zrobię płotek dla kurek i płotek do kompostownika ....ojej kiedy ja to zrobię!
Nie przysyłają roślin od Starkla i martwię się że przyślą jak skierowanie do sanatorium będę miała na karku! ;:223
No to się rozpisałam ...męką męką ale róże będą na pewno cudowne ;:167 Odpocznij i ucałowania zostawiam Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś odpisz mi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzień był znośny z pogodą ,ale wiał zimny wiatr,dopiero po południu zrobiło się cieplej,dzisiaj przyszła przesyłka z kwiatami,więc było co robić ,i jeszcze wyjazd mi przypadł w udziale ,bo muszę zrobić jakieś stroiki na nasz kiermasz świąteczny.

Dorota,na 30 arach jest tle zakamarków do zrobienia ,jeszcze z niektórych liści nie pograbiłam ,ale trudno,robię co najważniejsze,czasem tylko dźwigam jak muszę :uszy ,znowu pojadę do Buska to mi naprawią ,no i odpocznę :heja ,pozdrawiam :wit

Eluś,nie wiem jak się jeździ na dwukołowych taczkach,nawet takich nie widziałam,wiem ,że zdrowie najważniejsze i ja czasem się z nim zmagam,ale co na to poradzić ,są ludzie co nic nie robią i też chorują ,ogród jakoś trzeba doprowadzić do porządku,choćby to nawet długo trwało,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja ci powiedziałam,że w tym kawałku masz sporo miejsca i byłoby na kwiatuszki,a nie jest wykorzystane ogrodowo,ja wiem ,że wszystkiego nie damy rady na raz ,ja też i zostanie na rok następny rok do zrobienia,trudno,z płotami jak chcesz zrobić sama to przecież dużo roboty ,kurki nie muszą mieć płotka w tym roku ,już i tak dużo zrobiłaś ,jak roślinki przyjadą w doniczkach to domownicy będą podlewać i spokojnie zaczekają na Ciebie,pozdrawiam ,dużo siły i pięknej pogody życzę ;:196

Bożenko,odpisałam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam troszkę dzisiaj zdjęć mojej wiosny.

Obrazek

Obrazek

to ten bąbel tak wygląda jak sie rozkwitnął
Obrazek

,żeby go sfotografować to muszę stać na głowie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzisiejsze kwiatuszki ,które do mnie przyjechały
Obrazek

Obrazek

i moje sieweczki pomidorków
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu z czasem będzie dobrze! Nie wiem czy pozostawienie doniczek na wierzchu na łasce deszczu nie będzie rozsądniej, ale to martwić się będę jak przyjdzie czas :D
Widzę że bąble Cię ćwiczą i nawet jogę uprawiasz Obrazek. Mam nadzieje, że ucho już odpuściło, bo pogoda nastraja do pracy w ogrodzie. Zakupy widzę bogate, a będąc w twoim ogrodzie wydawałoby się że już wszystko masz :;230 Sadź swoje skarby i niech się ładnie przyjmą! Pozdrawiam i buziaczki posyłamObrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marto u ciebie już piękna wiosna, ten pierwiosnek (kulisty) zapowiada się okazale, no i miodunka już taka z kwieciem ... ciemierniki też piękne i te śnieżnobiałe krokusy ;:333 No to zdrówka i ;:3 ci życzę :) Dla mnie ogród to terapia... dawkowana (do pierwszego bólu) to jak rehabilitacja w najlepszym sanatorium ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś ja to cię podziwiam za ten ogrom pracy ;:433 Twoja doba chyba dłuższa musi być ;:224 Chociaż takie piękne widoczki sił z pewnością dodają... Nowe zakupy zapowiadają się bardzo ciekawie, znowu nas czymś zaskoczysz. A gdzie zdjęcia nowopowstającej rabaty? ;:183
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś kolorowy ciemiernik zjawiskowo piękny. Obrazek Prymulki też piękne, choć nie tak spektakularne, ja je bardzo lubię. Posadzić 13 róż i jeszcze dowieźć dla nich kompost, to dopiero praca. ;:180 Z pomidorami sobie poradzisz, wystarczy podlewać i same rosną. :D Ja po raz drugi wysiałam i już nie dziewięć sztuk, ;:306 tylko więcej, bo siostra ma większy ogród i u niej mają rosnąć. ;:65 Dobrego weekendu, spokojnej pracy. ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś pracusiu :D
Kiedy ja zagospodaruje moje 30 arów ?
Ciemiernik śliczny, kiedyś sobie sprawię...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Chylę czoła Twojej pracy z tym kompostem ;:180 , rośliny na pewno Ci się odwdzięczą ;:108 . W ogrodzie coraz więcej kolorów zaczyna się pokazywać a masz tego sporo ;:108 . Zakupy bardzo ładne i życzę Ci by jak najdłużej cieszyły Twoje oczy. Pozdrawiam :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzisiaj był prawdziwy wiosenno-letni dzień ,nawet trzeba było się rozbierać z cebulki bo zrobiło się gorąco,ja znowu coś podrobiłam w ogrodzie ,ale dalej końca nie widać ,wywożę taczki za taczkami ,dowożę kompostu ,coś rozmnażam ,sadzę ,po prostu wszystko na raz ,bo wszystko pilne ;:306

Marysiu,najlepiej będzie zostawić te doniczki gdzieś w cieniu i czasem podlać gdyby nie było deszczu,ale na takie zmartwienie jest jeszcze czas,ucho już lepsze i dzisiaj już mnie nie bolało ,lekarstwa pomagają ,a ja się nim i tak nie przejmowałam robiłam swoje ,a ono na boku zostało :uszy ,nie mam wszystkiego w ogrodzie i to niemożliwe ,żeby tak mieć ,przy niektórych kwiatkach trzeba uprawiać jogę ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Ewa,pierwiosnki ślicznie rosną ,takie wypasione kule zrobiły,ciemierniki to strasznie wolno rosną jak się kupi taką odrobinkę ,dla mnie ogród to też terapia,ale czasem coś człowieka dopadnie i trzeba się leczyć inaczej niż ogrodem ,pozdrawiam :wit

Gosiu,nawijam teraz równo,ale potem już jest lepiej ,jak rabaty zasłonią nowe młode rośliny,teraz najtrudniejszy okres,kupiłam między innymi 2 storczyki ,zobaczymy ,czy będą rosły,chociaż bardzo bym chciała,zdjęcia nowej rabaty będą ,czekają na pewien moment :uszy ,pozdrawiam ;:168

Soniu,taka marnota z tego ciemiernika ,w trzecim roku pokazał pierwszy kwiatuszek,prymulki natomiast mają olbrzymie pały ,powinny pięknie kwitnąć ,róże juz rosną ,teraz sucho i gorąco ,no i muszę je podlewać,martwię sie ,żeby moje pomidory nie dostały uwiądu i nie padły,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:196

Kasiu,szybko zagospodarujesz swój ogród ,czas tak leci ,a ogród też szybko rośnie,mój ma w tym roku 12 lat,kupiłam teraz jeszcze dwa inne ciemierniki,ale one jakoś długo się rozrastają ,pozdrawiam :wit

Ewelina,dzisiaj woziłam kompost do innej rabaty,już nie tyle taczek musiałam przewieźć ,ale jednak ,w dużym kompostowniku zostały mi może 4 taczki ,nie wierzę że mu dałam radę ,a roślinkom na pewno się to spodoba i jest już miejsce na nowy kompost,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Cześć Martuniu :D
Widzę, że wiosna u Ciebie wystartowała na bogato. ;:215 Ale trudno, by przy takiej różnorodności na Twoich rabatach było inaczej. ;:333 Masz chyba wszystkie roślinki kwitnące o tej porze, jakie można mieć. ;:215 Pięknie u Ciebie!!!! ;:63 ;:63 ;:63
Za maluchy pomidorowe trzymam kciuki. Jakie odmiany wysiałaś?
Życzę dużo zdrówka i siły, by bez problemu podołać wiosennym zajęciom ogrodowym.
:wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marto, kuliste pierwiosnki, to ząbkowane? Te kule wyglądają niesamowicie ;:oj Siewki pomidorów równiutko powschodziły, będzie pomidoromania ;:63 Teraz tylko niech dalej tak ładnie rosną i się wzmacniają, bo masz sporo przygotowanych dla nich miejscówek.
Ciemiernik pokazał swoje wnętrze, wcale nie takie już pękate, jak obiecywał bedąc pączkiem ;:138 Tachania taczek nie zazdroszczę, strasznie tego nie lubię, chociaż używam jej nieporównywalnie mniej niż Ty ;:108
Ale za to masz już prawie skończone, oczywiście na jakąś krótką chwilę. W takim ogrodzie praca nigdy się nie kończy ;:180
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu witam serdecznie i podziwiam ;:196 tyle pracy sama , ale dałaś radę :D
Róże wsadzone , nowa rabatka nawieziona i następna się tworzy ;:oj
Ja coś słaba i opieszała jestem , nie mogę z niczym zdążyć :wink:
U Ciebie cudowna wiosna i przepiękne kwiatuszki mimo że niektóre małe i na głowie trzeba stawać żeby im zdjęcia zrobić .
Z kręgosłupem uważaj bo jak go zamęczysz to i Busko ie pomoże .
Dużo sił i zdrówka życzę ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, piękna sobota i znowu gimnastyka w ogrodzie ,dzisiaj trochę sadziłam ,dzieliłam ,układałam na rabatach,sprzątałam ,na końcu ognisko i pyszne kiełbaski .

Kasiu,nie mam bogatej wiosny ,ale to nic jest troszkę i to musi wystarczyć ,mam trochę wiosennych ,ale to żadne ilości ,ale czym dalej ,będzie lepiej,martwię się,żeby mi te siewki nie padły ,wynoszę je codziennie na spacer,żeby nabrały ciała i się nie wyciągnęły i lada moment będą pikowane ,Irenka też mnie pytała jakie odmiany posiałam ,więc podaję :

German Green
Aurija
Persimmon
Fred Limbaugh
Rodeo,
Malinowy babciny smak
Niespodzianka
Chris Ukrainian
Sybirski Kozyr
NN Mymysterry
Blue Ridge Moutiein
Pomarańczowy z Kazachstanu
Large sar red boar
Limony
Black Prince
Malinowe serce runianki
Gigante
Faworyt
K100
Plegagron
Japanese Black Trifole
Berner Rosen
Indigo Rose
Red Pegr
Terra cotta
Violet Jasper
Sibirskiy Skorospelyi
Indian Striped
Ponderosa Pink
Mandarin Cross

tyle wysianych ,ale co z tego zostanie ,nie wie nikt ;:306

pozdrawiam i cudownej niedzieli życzę ;:196

Iwona,tak to pierwiosnki ząbkowane,pomidory na razie jakoś sie trzymają ,ale parę wypadło,żeby chciały ładnie rosnąć ,ciemiernik taki sobie ,a tak sie zapowiadał,ja też nie lubie tych taczek z kompostem ,ale trudno ktoś to musi zrobić ;:306 rabata czeka teraz na następne roślinki,w ogrodzie nie wszystko zrobione ,ale część leśną już na razie zostawię ,jeszcze troszkę traw mam do wycinki,pozdrawiam :wit

Tereniu,już się martwiłam,że się gdzieś podziałaś ,dużo zrobione ,ale ile jeszcze przede mną to włos się jeży ,też są dni ,ze nie mogę sie zebrać do niczego ,już nie te lata i też nie mogę zdążyć ,to taki teraz paskudny czas z tą robotą ,od maja będzie luźniej,kręgosłup jakoś mi w tym roku działa,nie muszę nic na niego zażywać ,odpukać w niemalowane ,kwiatuszków mam troszkę wiosennych,ale nie jakieś ilości ,nie mam czasu nic w jesieni kupić przez moje grzyby,pozdrawiam zdrowia, pięknej ciepłej i słonecznej niedzieli życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”