Witajcie ,dzisiaj był prawdziwy wiosenno-letni dzień ,nawet trzeba było się rozbierać z cebulki bo zrobiło się gorąco,ja znowu coś podrobiłam w ogrodzie ,ale dalej końca nie widać ,wywożę taczki za taczkami ,dowożę kompostu ,coś rozmnażam ,sadzę ,po prostu wszystko na raz ,bo wszystko pilne
Marysiu,najlepiej będzie zostawić te doniczki gdzieś w cieniu i czasem podlać gdyby nie było deszczu,ale na takie zmartwienie jest jeszcze czas,ucho już lepsze i dzisiaj już mnie nie bolało ,lekarstwa pomagają ,a ja się nim i tak nie przejmowałam robiłam swoje ,a ono na boku zostało

,nie mam wszystkiego w ogrodzie i to niemożliwe ,żeby tak mieć ,przy niektórych kwiatkach trzeba uprawiać jogę ,pozdrawiam i buziaczki
Ewa,pierwiosnki ślicznie rosną ,takie wypasione kule zrobiły,ciemierniki to strasznie wolno rosną jak się kupi taką odrobinkę ,dla mnie ogród to też terapia,ale czasem coś człowieka dopadnie i trzeba się leczyć inaczej niż ogrodem ,pozdrawiam
Gosiu,nawijam teraz równo,ale potem już jest lepiej ,jak rabaty zasłonią nowe młode rośliny,teraz najtrudniejszy okres,kupiłam między innymi 2 storczyki ,zobaczymy ,czy będą rosły,chociaż bardzo bym chciała,zdjęcia nowej rabaty będą ,czekają na pewien moment

,pozdrawiam
Soniu,taka marnota z tego ciemiernika ,w trzecim roku pokazał pierwszy kwiatuszek,prymulki natomiast mają olbrzymie pały ,powinny pięknie kwitnąć ,róże juz rosną ,teraz sucho i gorąco ,no i muszę je podlewać,martwię sie ,żeby moje pomidory nie dostały uwiądu i nie padły,pozdrawiam i pięknych dni życzę
Kasiu,szybko zagospodarujesz swój ogród ,czas tak leci ,a ogród też szybko rośnie,mój ma w tym roku 12 lat,kupiłam teraz jeszcze dwa inne ciemierniki,ale one jakoś długo się rozrastają ,pozdrawiam
Ewelina,dzisiaj woziłam kompost do innej rabaty,już nie tyle taczek musiałam przewieźć ,ale jednak ,w dużym kompostowniku zostały mi może 4 taczki ,nie wierzę że mu dałam radę ,a roślinkom na pewno się to spodoba i jest już miejsce na nowy kompost,pozdrawiam