Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelko, :wit Tuje posadzone, pannice też. Bodajże Lucynka napisała ,, dnia przybywa a trawnika ubywa,, u Ciebie
tak jest . Z pracami ogrodowymi idziesz jak burza i rabatek ciągle przybywa ;:306 cegiełki na obwódki fajny pomysł. Iryski masz śliczne, możne to dobry pomysł,sadzić cebulki w ziemi zmieszanej z piaskiem.
Posadziłam 20 cebulek irysków mam tylko 3 może mają za ciężką ziemie, albo gryzonie
zrobiły sobie deserki z tych cebulek ;:306
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję, że niespodzianka dla rodziców się udała :wink:
Iryski faktycznie pięknie kwitną, a Katherinki maja jedyny niepowtarzalny błękitny kolorek, cudny. Kawał rabaty Ci powstał ;:oj Ale pewnie po posadzeniu tych wszystkich róż będziesz już tylko zapełniać kwiatkami "kątki" :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakoś umknął mojej pamięci Twój wątek :oops: Ale już jestem i szeroko otwieram oczy. Sporo zmian się szykuje ;:oj Jesteś tytanem pracy ;:63 Migiem się uwinęłaś z taka ilością roboty ;:oj Ja bym sobie to rozłożyła na tydzień....Posadzę kilka roślinek, odrobinę popielę, wypiję kawusię. Znowu popielę, poczytam książkę, rozgarnę kilka kopców i znowu trzeba wypić kawusię :;230 I tak robota schodzi pomaleńku ;:224
Jak się udała impreza? Rodzice bardzo zaskoczeni? Bo, że zadowoleni, to rozumie się samo przez się ;:108
Kocurka masz ślicznego, ale widać, że za bardzo go wykorzystujesz do pomocy ;:204 Biedaczysko na zimnej ziemi legł odpocząć :;230 Ale śliczna z niego bestyjka ;:63
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Nad rabatkami się zachwycam, nad wszystkimi wiosennymi ale kicio przesłodziak! Uwielbiam koty a to jakiś z ciut dłuższą siercią:).
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Róż sporo zamówiłaś! A chwaliłaś się już, co nabyłaś?
Te irysy uwielbiam! Tak się pięknie potem rozrastają i takie są malownicze ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko gdzie ty się podziewasz? Nie jestem przyzwyczajona do takiej długiej twojej nieobecności ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Trochę mnie nie było ale to za sprawą pogody ;:224 . Ubiegły weekend był bardzo przyjemny i niespodzianka ,którą organizowaliśmy rodzicom udała się . Rodzice byli bardzo zadowoleni i spędziliśmy miło czas. W niedzielę wieczorem wróciliśmy do domu a od poniedziałku zaczął się bardzo pracowity tydzień ;:108 . Poszerzyłam do końca rabatę, zrobiłam obrzeża z cegły i przesadziłam mnóstwo roślin . Posadziłam lilie i liatry kłosowe kilka innych. Przycięłam też wszystkie lawendy a mam ich kilkadziesiąt. W domu posiałam pomidory koktajlowe i sałatę oraz przepikowałam niecierpki walleriana. Wyszło mi 66 sztuk . Mam nadzieję, że większość dotrwa i zakwitnie .W poniedziałek na niebie było widać mnóstwo kluczy żurawi. Wróciły też na dobre bociany i zajęły swoje gniazda. Pogoda była cudowna prawie cały tydzień z wyjątkiem jednego dnia, który był pochmurny. Miałam też dwa dni w trasach i załatwiałam różne sprawy. Kupiłam i posadziłam też tuje a efekt bardzo mi się podoba i jak tylko tuje trochę urosną będą doskonałym tłem dla roślin . Zanim zrobiłam miejsce na tuje musiałam przesadzić trochę roślin i miałam z tym sporo pracy. Wieczorami już nic nie chciało mi się robić dlatego tak długo mnie nie było na forum ;:131 . Zrobiłam sobie mnóstwo zaległości, które mam nadzieję nadrobić.

Obrazek

Małgosiu- PEPSI rabata nareszcie poszerzona i dostała obrzeże z cegły. Część róż posadziłam właśnie na tej rabacie a pozostałe powędrowały w inne miejsca. Ciekawa jestem jaką niespodziankę szykujesz dla swojego eMa ;:224 . Spóźnione podziękowania wysyłam ;:196 .

Obrazek

Marto masz rację, róże będziemy podziwiać w lecie i już nie mogę się doczekać :tan . Pogoda w tym tygodniu była przepiękna i mam nadzieję, że Ty też mogłaś cieszyć się słoneczkiem . Kot uwielbia takie wylegiwania się, zwłaszcza w słoneczku ;:224 .

Obrazek

Aniu takie wiadro z badylkami faktycznie jest fajnym widokiem a co to będzie jak zakwitną ;:224 . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 . Ostróżka jednoroczna faktycznie wysiała mi się bardzo mocno ale mam w planach poprzesadzać ją w inne miejsca jak jeszcze trochę podrośnie. Spóźnione podziękowania wysyłam ;:168 .

Obrazek

Seba tak długo mnie nie było, że pewnie już się zdecydowałeś na konkretne odmiany róż. Moje wybranki to :

Kurfürstin Sophie (Meisselpier)
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
Garden of Roses / Cream Flower Circus
Natasha Richardson
Mariatheresia
Claire Marshall (Harunite)
Giardina
Gemma (Harlagoon)
Morden Blush
Aspirin Rose x 2

Niespodzianka udała się i jestem bardzo zadowolona, że udało się to wszystko jakoś zorganizować. Mówisz, że rodzice mają 30 lecie ślubu ? A widzisz, moi teściowie w tym roku także ;:108 . Na pewno też coś wymyślimy z eMem i Jego bratem . Pozdrawiam .

Obrazek

Małgosiu- clem a no mogę szastać miejscem ;:306 chociaż nie do końca bo póki działki notarialnie nie przepiszemy to nie mogę na niej nic sadzić :roll: . Z miłą chęcią pozrywam darń i u Ciebie bo to mnie tak odpręża :;230 . Niespodzianka wyszła bardzo fajnie . Rodzice byli bardzo zadowoleni i my również ;:333 .

Obrazek

Małgosiu- Margo2 masz rację i gdybym była mądrzejsza jakiś czas temu to nie robiłabym jeszcze obrzeży albo od razu robiła większe rabaty ;:306 . Z tym przesuwaniem cegieł było faktycznie sporo zabawy i w zasadzie to sporo czasu zmarnowałam . Doszłam do wniosku, że na nowej działce nie będę robiła obrzeży od razu tylko za X lat jak dojdę do wniosku, że nic nie będę już zmieniała. Poza tym chcę zainwestować w trwalszy surowiec np , kostki granitowe albo coś podobnego.

Obrazek

Soniu ja mam nadzieję, że róże pokażą w tym roku jeszcze więcej niż w ubiegłym ;:224 . Cebulowe cieszą coraz bardziej bo kolejne rośliny zakwitają ;:215 . Z tymi obrzeżami to masz rację , gdybym mogła cofnąć czas to od razu zrobiłabym większe rabaty albo nie zrobiłabym obrzeży. Obrzeża powinno się robić po kilkunastu latach tworzenia ogrodu , kiedy wiadomo, że kształt rabat zostanie już mniej więcej bez zmian. Spóźnione podziękowania Ci wysyłam ;:196 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko cudny widok tylu wracających ptaków. Mnie zawsze to rozczula.... ;:131
Super że niespodzianka dla rodziców udała się. My jedziemy jutro do moich , mają 45 lat po ślubie.... ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, ależ Ty masz porządeczek! ;:138 ;:138
Napracowałaś się, ale wszystko pięknie wygląda, a kwiatki w nagrodę cieszą Twoje piękne oczęta. ;:215
Niebo rzeczywiście wypełnione ptactwem powracającym z ciepłych krajów. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Asiu sadzonki róż przyjechały bardzo ładne i liczę na piękne kwiaty . Tuje już posadzone i za kilka lat utworzą fajną ścianę . Czarny bez wygląda ok, wypuścił już listki więc może przetrwał przeprowadzkę ?? Gdyby nie przetrwał to chyba po prostu by padł . Zobaczymy jak będzie radził sobie dalej. Dziękuję za życzenia mimo,że trochę po czasie odpowiadam .

Obrazek

Sabinko a ja myślałam, że uwijam się wolno jak ślimak z tym sadzeniem ;:306 . Może Twoje sadzenie " z głową" będzie lepsze niż to moje ?? Ja niby miałam wszystko wcześniej obmyślane ale różnie potem z tym bywa. Mam nadzieję, że róże pokażą w tym roku odrobinę swojego piękna. Co do jubileuszu to masz rację bo nic nie ucieszyło ich bardziej niż wspólne odwiedziny dzieci i wnuków .

Obrazek

Marysiu na rabacie faktycznie sporo się zmieściło i pewnie jeszcze coś tam wcisnę ;:224 . Dziękuję za życzenia chociaż już trochę po czasie .

Obrazek

Moniko nie ma to jak wymoczyć porządnie korzenie w wiadrze ;:224 . Spóźnione podziękowania Ci wysyłam i pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Zuza oj tam tyle ;:224 , to tylko 11 sztuk ale cieszą niesamowicie . Faktycznie, lepiej nie kracz ;:306 bo ja mam w planach najbliższe lata mieć zajęte na sadzeniu i przesadzaniu . Iryski to bardzo fajne rośliny i nie wiem dlaczego kupiłam je dopiero w zeszłym roku. Bardzo dziękuję za życzenia mimo, że to już po czasie ;:196 .

Obrazek

Beatko dziękuję ;:196 .

Obrazek

Natalio Tobie również dziękuję i oby tak było ;:333 .

Obrazek

Basiu pisałam Sebastianowi wyżej jakie róże kupiłam . Faktycznie w tym roku każdy raczej jest zadowolony z otrzymanych sadzonek więc będzie co podziwiać latem . Pogoda była ładna nawet od poniedziałku i pracowałam ile tylko się dało ;:108 .

Obrazek

Lucynko Twoje życzenia sprawdziły się :tan . Miałam bardzo ładny tydzień i na ogół słoneczny dlatego mogłam pracować ile tylko miałam czasu . Co do niespodzianki to doszłam do wniosku, że na pewno miło będzie takie coś zorganizować a jako najstarsza z rodzeństwa musiałam coś zaproponować . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Izo dziękuję , niespodzianka wyszła świetnie ;:215 . Jestem bardzo zadowolona, że wszystko doszło do skutku bo mieliśmy małe problemy z dograniem terminu. Ostatecznie wszystko wyszło .

Obrazek

Wandziu dziękuję za takie pochwały ;:196 . Kiedyś wyczytałam, że cebulowe ogólnie wolą przepuszczalną ziemię i od tamtej pory stosuję przy sadzeniu mieszanie mojej gleby z piaskiem. Jak na razie to się sprawdza, zobaczymy co będzie w kolejnych latach. Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Agnieszko niespodzianka udała się :tan . Rabata jest całkiem przyzwoitej wielkości, sporo roślin tam upchnęłam. Nie posadziłam na niej wszystkich zakupionych róż bo sporo już na niej rośnie. Zobaczymy jeszcze w sezonie co trzeba będzie zmienić, dosadzić itd. Mam nadzieję, że będzie chociaż w połowie ładnie .

Obrazek

Iwonko zdarza się , lepiej późno niż wcale prawda? Staram się jak mogę i jak tylko mam czas i pogoda w miarę mi sprzyja to lecę z tematem . Impreza u rodziców udała się i było bardzo fajnie. Rodzice zadowoleni, my i dzieciaki także . Nic tylko się cieszyć. Kot to facet więc wiesz, leniwy z natury :;230 .

Obrazek

Karolino witaj :wit . Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej.

Obrazek

Miłko mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i że iryski rozrosną się w fajne kępki. Róż zamówiłam 11, napisałam Sebastianowi wyżej jakie konkretne odmiany zamówiłam, więc jeśli chcesz to zerknij .

Obrazek

Małgosiu-clem już jestem ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Są pąki na tulipanach ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prywatne szpaki przed koncertem .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żurawi było mnóstwo , zobaczcie.

Obrazek

Tym wiosennym akcentem zakończę . Pozdrawiam Was i udanego weekendu życzę .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Tujki super wypasione i już nieźle podrośnięte. Może jest jeszcze trochę szaro i buro, ale ja uwielbiam ten czas, kiedy codziennie lecę do ogródka i z nosem przy ziemi wypatruję co wyszło i dziwię się co tam wychodzi. Spotkania rodzinne to ajlepszy prezent dla rodziców. Z materialnych rzeczy oni już wszystko mają.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko fajnie że imprezka się udała.
Ja też już dojrzałam do myśli, żeby posadzić tuje od sąsiada (paskudny, rozwalający się płot).
U mnie też dzisiaj była narada szpaków, pewnie obmyślały, na które drzewo owocowe pierwsze się rzucą w lato :;230
Tyle żurawi nigdy nie widziałam ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko wiosna widzę na Ciebie działa! Kwiatuszki, ptaszki...pełne rozmarzenie! ach ta młodość ;:168
Miłego weekendowego i wypoczynku i pracy! ciesz się wiosną (życia też) ona tak krótko trwa ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak to dobrze, że nade mną nie lataja takie ilości żurawi ;:oj Robota leżałaby odłogiem, a ja stałabym z rozdziawionym dziobem ;:306 Stodoła sąsiadki, rzeczywiście mało urodna, tuje urosną i będziesz miała spokój ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Super zakupy różane, ciekawa jestem jak będą sprawować w Twoim ogrodzie.
A wiosna rozbujana na całego u Ciebie, a ja... wyglądam na deszcz, bo strasznie sucho ;:185
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”