Pierwsze koty za płoty cz.ll
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll
Witaj Iwona,sporo pracy zrobiłaś na działeczce,uwinęłaś się super,krokusiki pięknie zakwitły,a różne owady to i ja lubię i na żywo i na zdjęciach ,one są bardzo fotogeniczne,nie lubię tyko takich co niszczą mi roślinki,pszczółki w krokusach rewelacyjnie uchwycone,pozdrawiam 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne robisz zdjęcia

Wpadła mi też w oko cleome. Ma świetny kolor. Wysiałam u siebie białą i jakoś nie widzę wschodów, już dwa tygodnie i nic. Swoje cleome siejesz wprost do gruntu czy najpierw w domu?
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko piękne kolory u Ciebie i pszczółki masz!
U mnie spotkałam kilka motyli i trzmiele szaleją. Jedno wejście takowego do krokusa i po kwiatku, taki olbrzym
...no cóż, nie zabronię im, niech się częstują... 

U mnie spotkałam kilka motyli i trzmiele szaleją. Jedno wejście takowego do krokusa i po kwiatku, taki olbrzym

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko , a mój rower po zimie musi iść na przegląd bo wygląda fatalnie . Na wsi też mam rower i często robię wycieczki dalej do lasu . Uwielbiam odkrywać nowe miejsca , zagajniki i schowane siedliska .Dla mnie rower to codzienność przez cały rok ale namawiam wszystkich na korzystanie z dwóch kółek bo to i zdrowo i fajnie .Nareszcie mamy pogodę i możemy poszaleć w ogrodach . Życzę wielu wiosennych kwitnień .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Iwonko bzyczki w kolorowych krokusach pięknie pokazałaś,
jaka gra świateł na zdjęciach.
Jakie to miłe, jak sezon działkowy i rowerowy zaczęłaś. Niech słońce stale ci towarzyszy w tych wyprawach. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko fotki jak zwykle śliczne a Ci skrzydlaci pracownicy tyle muszą się nafruwać żebyśmy mieli trochę miodu dla zdrowotności .No to fajnie była ukorzeniona Ona jedyna bez uszczerbku po zimie nie wspomnę Elżbietki bo to normalka i paru innych róż
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko no to teraz minusik~! spory! odkąd mam ogród przy domu i nie mały kawałek ogrodu rzadko w sezonie gdzieś chodzę ...no może jedynie odwiedziny forumowe. Dlatego wycieczki do lasu to tylko jak sezon się kończy chodzę na grzyby. Oczywiście jak są, bo jak ich brakuje to też mi się nie chce
Pszczółki urządziły desant na nasze roślinki

Pszczółki urządziły desant na nasze roślinki

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Marto, to tylko pszczoły się tak szybko uwijają, ja takiego pośpiechu w ruchach nie mam
Lubię sobie przystanąć na chwilę, przysiąść z dobrą książką. Ale wiosną mniej z tego korzystam, zawsze jest sporo do zrobienia, nawet w takim małym ogródku. Teraz to już właściwe tylko porządkowanie rabatek pozostało i cięcię róż. Po niedzieli się tym zajmę
Jolu, cleome siałam w domu kilka lat temu. Teraz co roku wschodzą nasiona, które same się wysiewają. Musisz się chyba uzbroić w cierpliwość, bo one raczej potrzebują więcej czasu. Siewki w ogrodzie pokazują się dopiero w czerwcu. Nie kiełkuje ich nigdy dużo, ale zawsze kilka sztuk jest. To sporych rozmiarów roślina i jak dla mnie 5-6 sztuk w zupełności wystarcza
Basiu, każdy stara się coś uszczknąć z tej wiosny dla siebie. Trzmiele też
Zabawnie musi wyglądać taki tłuściutki tyłeczek wystający z krokusa
Motyl był tylko jeden, ale z takim przyspieszeniem, że nie miałam z nim szans. Po zimie jednak kondycja marna, nawet motylowi nie daję rady
Elu, ze mnie to właściwie taki miejski rowerzysta. Może za jakiś czas kupię sobie jednoślad bardziej przystosowany do leśnych ścieżek, mój się do tego nie nadaje. Jeszcze z ubitą leśną drogą sobie radzi, ale jak już jest gdzieś bardziej piaszczyste podłoże, to po prostu wyrzuca mnie z siodła
Zanim się zorientowałam o co biega, to nie raz zaliczyłam glebę
Soniu, pszczoły same się pchały przed obiektyw. Zupełnie nie zwracały na mnie uwagi, tak były zajęte zbieraniem pyłku. Przepychały się jedna przed drugą byleby tylko więcej zebrać
Słoneczko trochę kaprysi, raz jest, raz go nie ma. Dzisiaj zrobiło się nawet chłodno. Siedzę w domu i nawet zawinęłam się koć. Może trochę na wyrost, ale teraz jest mi dobrze.
Jadziu,miód i ja bardzo lubię. Zawsze mam na działce słoiczek i do kawusi robię sobie miodne co nie co
Na posiadaniu Pretty Sunrise bardzo mi zależało, dlatego cieszy mnie, że sobie tak dobrze radzi. Ma już docelowe miejsce, powinno jej pasować.
Marysiu, już myślałam, że Ty mi ten minus chcesz postawić
Ale zrobiłam szybciutki rachunek sumienia i nie znalazłam nic co mogłam przeskrobać. na szczęście dotyczy on ogrodu
Nie tylko ogród Cię trzyma, ale i żywizna. Ale sama przyznajesz, że nie żałujesz, więc te minusiki nie takie wielkie
Wczorajszy dzień długo nie mógł się wybudzić z głębokiego snu. Miasto spowiła gęsta mgła, a słońce dopiero po długim czasie przebiło się przez grubą poduszkę. Sceneria prawie, że zimowa.

Wracając do domu z basenu, na wycieraczce spotkałam żabę. Co ja mówię, to żadna żaba. To królewicz w nią zamieniony

Zamknęłam oczy i szybko go pocałowałam
I jak w każdej bajce, żaba zamieniła się, co prawda dopiero po południu, w królewicza, a nawet w dwóch..... W dwie?
A niech tam, co tam płeć, liczy się uroda
EM z pracy przywiózł mi pakę
Karton nie wiadomo czemu taki ogromny, bo środku tylko dwie różyczki. Ale za to jakie

Pierwszy raz zamawiałam w szkółce Hyży. jakoś nie jest ona zbyt popularna, chociaż właśnie w tym roku kilka z nas kupiło właśnie tam
Sadzonki bardzo dorodne, zarówno część nadziemna jak i korzenie mocno rozbudowane. Może nie mają zbyt bogatej oferty, ale bardzo polecam zakupy u nich. Poza tym, co też jest bardzo ważne, jest bardzo dobry kontakt z firmą. Przed wysyłką zadzwoniła do mnie pani z pytaniem, czy nic się nie zmieniło i czy termin wysyłki mi pasuje. Ponieważ trochę mi on kolidował z moimi planami, to umówiłyśmy się na inny, bardziej mi pasujący
Teraz różyczki moczą nóżki a w niedzielę pojadą w kolejną podróż w swoim życiu, czyli z nami na działkę
Miłego dnia

Jolu, cleome siałam w domu kilka lat temu. Teraz co roku wschodzą nasiona, które same się wysiewają. Musisz się chyba uzbroić w cierpliwość, bo one raczej potrzebują więcej czasu. Siewki w ogrodzie pokazują się dopiero w czerwcu. Nie kiełkuje ich nigdy dużo, ale zawsze kilka sztuk jest. To sporych rozmiarów roślina i jak dla mnie 5-6 sztuk w zupełności wystarcza

Basiu, każdy stara się coś uszczknąć z tej wiosny dla siebie. Trzmiele też

Elu, ze mnie to właściwie taki miejski rowerzysta. Może za jakiś czas kupię sobie jednoślad bardziej przystosowany do leśnych ścieżek, mój się do tego nie nadaje. Jeszcze z ubitą leśną drogą sobie radzi, ale jak już jest gdzieś bardziej piaszczyste podłoże, to po prostu wyrzuca mnie z siodła

Soniu, pszczoły same się pchały przed obiektyw. Zupełnie nie zwracały na mnie uwagi, tak były zajęte zbieraniem pyłku. Przepychały się jedna przed drugą byleby tylko więcej zebrać

Jadziu,miód i ja bardzo lubię. Zawsze mam na działce słoiczek i do kawusi robię sobie miodne co nie co

Marysiu, już myślałam, że Ty mi ten minus chcesz postawić

Wczorajszy dzień długo nie mógł się wybudzić z głębokiego snu. Miasto spowiła gęsta mgła, a słońce dopiero po długim czasie przebiło się przez grubą poduszkę. Sceneria prawie, że zimowa.

Wracając do domu z basenu, na wycieraczce spotkałam żabę. Co ja mówię, to żadna żaba. To królewicz w nią zamieniony

Zamknęłam oczy i szybko go pocałowałam

Pierwszy raz zamawiałam w szkółce Hyży. jakoś nie jest ona zbyt popularna, chociaż właśnie w tym roku kilka z nas kupiło właśnie tam

Miłego dnia

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Dzięki za info o cleome. Muszę się zatem uzbroić w cierpliwość. A już chciałam zlikwidować, robiąc miejsce dla innych roślin
Róże faktycznie przyszły wypasione. Trzeba takich dobrych sprzedawców promować, bo są też tacy co nie szanują kupującego, a na nich szkoda czasu i pieniędzy.

Róże faktycznie przyszły wypasione. Trzeba takich dobrych sprzedawców promować, bo są też tacy co nie szanują kupującego, a na nich szkoda czasu i pieniędzy.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko, piękny królewicz(e)!
Romantyczna historia... ciekawa jestem czy moja żaba już się obudziła?

Romantyczna historia... ciekawa jestem czy moja żaba już się obudziła?

Pozdrawiam, Basia.
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
Ja zamawiam u p. Hyżego od zeszłej wiosny. Za każdym razem róże były takie dorodne. Rzeczywiście oferta może nie jest tak bogata, jak w innych szkółkach, ale jakością roślin i obsługi jestem zachwycona. Kiedy nie mogłam się zdecydować, zawsze potrafili mi doradzić i nawet dostałam od P. Hyżego dodatkowe zdjęcia róż, żeby łatwiej było mi się zdecydować 

Ula
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, Twoja żaba jak złota rybka.
Podarowała Ci piękne prezenty,
zgodne w stu procentach z Twoim życzeniem i marzeniem.
Niech więc zadomowią się one u Ciebie i dają dużo radości.

Niech więc zadomowią się one u Ciebie i dają dużo radości.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Iwonko , jak ta żaba taka hojna , to może byś ją wypożyczyła na jeszcze jednego całusa , może nie będzie miała nic przeciwko.?
Różyczki wypasione 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Jak to która róża??? Wszystkie
Wiesz jaki kłopot miałam jesienią, kiedy musiałam wybrać zaledwie kilka
U mnie też już pokazały się pierwsze pąki tulipanów
I w ten sam sposób co u ciebie... Świetnie ujęłaś na zdjęciach nektarowych obżartuchów
Za taką nagrodę to i ja bym żabulę pocałowała, a niech tam
Nawet żółw poszedł podziwiać? 

Za taką nagrodę to i ja bym żabulę pocałowała, a niech tam

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Iwonko piękne te różyczki. Muszę przejrzeć ofertę Hyżego.
Mam chrapkę na pienne. Czyli też mogłabym spotkać królewicza w żabę zaklętego. Dałabym mu buziaka. A co tam!