na moich laurowiśniach ( różne odmiany )zauważyłam na spodzie liści dziwne plamki ( jakby szkodnik ? misecznik ?). Czy ktoś może wie co to jest i jak z tym walczyć. Poniżej zdjęcie :

Będę wdzięczna za info
pozdrawiam
Monika

Nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda i coś pomoże, jednak na to liczę.
  Nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda i coś pomoże, jednak na to liczę.   Mojej laurowiśni od wiosny do jesieni żółkną liście, na dodatek ma liście na brzegach podziurawione. Co to może być.
  Mojej laurowiśni od wiosny do jesieni żółkną liście, na dodatek ma liście na brzegach podziurawione. Co to może być.   Z wcześniejszych postów wyczytałam o pryskaniu miedzianem. Przerabiałam już to, nie pomaga. Zdjęcie z wczoraj mojej laurowiśni.
  Z wcześniejszych postów wyczytałam o pryskaniu miedzianem. Przerabiałam już to, nie pomaga. Zdjęcie z wczoraj mojej laurowiśni. 

Już raz moją laurowiśnię przesadzałam a przy okazji sprawdzałam czy nie ma opuchlaków. Być może je przeoczyłam, lub nie dokładnie szukałam bo nie znalazłam. Jednak problem się nasila i coś trzeba działać.  Jeszcze raz dzięki.
  Już raz moją laurowiśnię przesadzałam a przy okazji sprawdzałam czy nie ma opuchlaków. Być może je przeoczyłam, lub nie dokładnie szukałam bo nie znalazłam. Jednak problem się nasila i coś trzeba działać.  Jeszcze raz dzięki.  
Jak mogłaś sprawdzić? Te chrząszcze są bardzo cwane, z doskoku działająZuzia111 pisze:przy okazji sprawdzałam czy nie ma opuchlaków.