Natalia, mrówek sporo mam, nawet wczoraj mnie pogryzły

gdy robiłam grządkę dla groszku cukrowego. Mogły by mi fiołki rozsiewać. Nie wiem czy można nasiona fiołków kupić? Fajnie by było je mieć.
Agnieszka, ja się dzisiaj rozglądałam po działce, pomyślała, że może gdzieś mi się wysiały, ale nie mam fiołków, kupię nasiona albo wykopię na osiedlu

.
Marta, przepis ok akurat pod moje warzywa, papryki popikowane już w większości, pomidorki i bakłażany czas siać. Cebula, seler i marchewka to nie wiem, jeszcze nigdy nie próbowałam uprawiać i chyba w tym roku jeszcze nie będę próbować.
Jurku, nie wiem jak to jest z fiołkami, ale fajnie by było gdyby człowieka jakiś zwierzak wyręczył. Na razie to tylko mi jakieś ptaszyska sieją dęby. I mi szkoda kosiarką jeździć ale jakby muszę

.
Kasiu, miechunka pomidorowa też mi nie podeszła ale pewnie kwestia odpowiedniego przepisu, w tym roku posiałam tylko peruwiańskie ale kiepsko wschodziły. Już miałam dosiewać ale jakoś w piątek się wreszcie zabrały za hurtowe kiełkowanie. Z paprykami powinnam zrobić tak jak Ty ale mnie poniosło...
Sobota na działce:
groszek cukrowy posiany na grządce po karczochach (które zimy jednak nie przeżyły),
róże wykopane i zadołowane (czekają na inne miejsce bezpieczne od zębów saren),
agro pod papryki rozwinięta (ale papryk jakby o wiele więcej czeka niż miejsc na agro...),
borówki amerykanckie uwolnione z siatek przeciwsarnowych i lekko opielone,
piaskownica przeprogramowana ale nie zrobiłam zdjęcia!?
i się sobota skończyła.
Grusza azjatycka Chojuro

Jeżyna Triple Crown

Kamczatka Wojtek

Rokitnik, który nie chce owocować, może samiec...