Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Ależ piękne te derenie ;:oj w grupie są jeszcze bardziej niesamowite ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich milusińskich ,wreszcie ma się ocieplić ,może w naszych ogródkach wiosna przyspieszy,chociaż w nocy u mnie przymrozki i dzisiaj też ma być ,więc wrażliwsze roślinki okryte.

Iwonko,ale my jesteśmy wrażliwe na kwiatuszki i cieszymy się z każdego pączka :uszy .

Kasiu,ten Ciemiernik jest pusty ,a taki pękaty jakby był w środku pełny i jest zielony od środka,tyle czasu siedział w jednym miejscu ,że aż tabliczka się zawieruszyła,stokrotki i bratki bardzo rozweselają otoczenie ,derenie kwitną pięknie ,ale są w nocy przymrozki i może je omrozić ,przynajmniej u mnie,pozdrawiam :wit

Ewa,brzozy zasadzone przeze mnie,żebym zbierała w jesieni grzyby i zbieram sporo,ten ciemiernik jakiś inny ,tatarak trawiasty to roślina zimozielona ,ale czasem po zimie liście ma uszkodzone ,w tym roku tak wyglada,jakby zimy nie było,nie mam dużo wiosny,ale tyle musi wystarczyć ,pozdrawiam :wit

Marzenko,troszkę u mnie wiosennie ,bo nie mam dużych ilości ,ja wysiałam białe cynie,aksamitki,Clip Daggę,szałwię omączoną i jeszcze jakieś różności ,ale przede wszystkim pomidorki,mój duży ogród już sie zapełnia i za chwilę nic nie wcisnę ,pozdrawiam :wit

Irenko,ten tytan pracy coś się chyba przesilił ;:306 to może weźmiesz sobie ode mnie przylaszczek ,bo tyle mam siewek ,moze takie z naturalnego środowiska będą rosły,pozdrawiam ;:168

Gosiu MARGO_MARGO,co będzie z tych moich pomidorów to nie wiem ,dla mnie to wielka niewiadoma ,ale mam świadomość,ze zapasy dojadą wiec lepiej się czuję ;:306 ,przylaszczki są u mnie nasiane to sobie weźmiesz,juz je rozsadziłam w jedno miejsce,ale wokół macierzystej kępki dalej są siewki,Miś musiał wyjść,bo był porządnie ukorzeniony ,on szybko rośnie ,dobrze,że chociaż część sadzonek różanych żyje,mszyc nigdzie nie spotkałam ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ta kępka zrobiła się z jednego krokusa,ciemiernik jest pusty ,bo mu zaglądnęłam do dzióbka i jest w środku zielony,co mnie zaskoczyło,bo myślałam ,że będzie cały bordowy,może jeszcze się zarumieni,u mnie mają być dalej przymrozki ,żeby tylko nie za duże,bo znowu zmrozi derenie ,tatarak trawiasty jest zimozielony ,ale po poprzednich zimach liście miał bardziej zniszczone ,zapisz ,że go chcesz,bo jak przyjedziesz to znowu się zgubimy,pozdrawiam i pięknego tygodnia życzę ;:196

Gosiu PEPSI,warto mieć derenie w ogrodzie,są pyszne ,ja się nimi zajadam i naleweczka wspaniała i dżemiki,to są owoce mojego dzieciństwa,jak jeździłam do babci na wakacje to tyle żeśmy sie najedli dereni,chociaż nie były wtedy takie popularne,nie muszą być 2 derenie ,wystarczy jedna ,tylko w marketach bywają z siewek ,mam taką jedną i kwitła po 7 latach ,a teraz w sklepie -szkółce mogłam kupić małe ,a już z owocami ,wiec kupiłam 3 szt i tak szybko rosną i od początku pięknie owocują i wcześnie wchodzą w owocowanie ,bo pod koniec sierpnia,bo późne odmiany też są ,pozdrawiam :wit

Asiu,przylaszczki kochają cień ,u mnie rosną pod iglakiem i pod brzozą ,w jednym miejscu to naprawdę mają głęboki cień ,a tam najbardziej sie rozsiewają ,pozdrawiam :wit

Soniu,wczoraj było słoneczki,dzisiaj dopiero po południu wyszło na chwilę ,ale ciągle jest zimno a nocy przymrozki ,jak się ociepli to rośliny ruszą ,tak mi się marzą te pomidory ,ale teraz przede mną wyzwanie ,bo wysiałam pomidorki i nie wiem jak je dobrze dopilnuję ,bo czasem mnie wszędzie pełno i boję się ,że je zaniedbam,pozdrawiam i pięknego tygodnia życzę ;:168

Dorota,w sobotę byłam w ogrodzie ,ale ciągle mi się wydaje,że nic nie ubyło pracy ;:306 kwiatuszki coraz więcej zakwitają mimo zimna ,pozdrawiam :wit

Natalciu,cudownie kwitną te derenie ,są wielką ozdobą ogrodu ,a nie mówiąc o owocach ,które uwielbiam ,w tym miejscu rosną trzy ,a w innym jedna ,największa,może jutro zrobię jej zdjęcie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty przynajmniej wysiałas te pomidorki, a ja nawet nie moge się zmusić do siania
Mam takie samo podejście do niego jak TY
Pracowałaś w sobotę?
Ja byłam za Warszawą i tam nie dało się dłużej pobyć w ogrodzie niż pół godziny
Biegałyśmy z kolażankami co chwila na herbatę żeby się rozgrzać
Za to dzisiaj było cudownie ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marta dereń ma piękne te kwiatuchy. Teraz wszyscy trzymamy kciuki, by większego mroziku nie było. Naleweczka musi być! :wink:
Przepiękne przylaszczki. Marzą mi się te rośliny już od dawna i w końcu, w maju przyjedzie do mnie pierwsza sztuka. :heja
Dużo słoneczka życzę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,wysiałam pomidorki i ładnie wzeszły ,ale jaki los ich czeka pod moim okiem tego nie wie nikt :uszy siewki to nie moja ulubiona specjalność ,zwłaszcza przy moich nadmiernych obowiązkach,w sobotę trochę pracowałam w ogrodzie ,ale było zimno,dzisiaj było dużo lepiej ,więc znowu troszkę mam do przodu,ale ta ilość jest nie do przerobienia,pozdrawiam :wit

Anka,nalewka z dereni jest pyszna ,czasem jak są większe przymrozki to zmrozi kwiaty ,mam nadzieję ,że w tym roku tak nie będzie,też lubie przylaszczki i tak pięknie się rozsiewają ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie już trochę ogarnięte ale u Ciebie to spory teren do sprzątania, codziennie wiele pracy,
przylaszczki przecudne ;:138 takie widoczki to lekarstwo na duszę
;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto ale się u Ciebie to wszystko rozpędziło :) no pięknie wiosna na całego, u mnie też jeszcze rano przymrozki się pojawiają , a później wzrost temperatury do kilkunastu stopni ;) Normalnie można by wszystko po kolei zachwalać :) tyle tego już Ci kwitnie ;:138
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Do ogarnięcia takiego ogrodu jak Twój, przydałaby się armia pomocników. Latem jak już wszystko mocno wyrośnięte, to może już nie tak koniecznie. Ale teraz jest tyle pracy w ogrodach, że nie wiem jak sama dajesz radę. Derenie pięknie kwitną, a o nalewce tylko słyszałam, że miodzio :heja Przymrozki niewielkie to może im krzywdy nie zrobią. Teraz gdzie nie wejdę to widzę przylaszczki ;:oj , wcześniej iryski żyłkowane. I wszystko takie śliczne, że koniecznie chce się mieć.A ja ani tego, ani tego nie mam. Uwielbiam forum za to, że nam pokazuje co warto mieć w swoim ogródku. Obie roślinki już zapisane w notesie do zapamiętania. Nie wszystko, mimo że mi sie podoba zapraszam do siebie, ale takie maleństwa i u mnie się zmieszczą. Ale czytam, że i Ty już zauważasz brak miejsca ;:202 Czy to w ogóle możliwe? Pozdrawiam ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tego było trzeba i nam i kwiatuchom ;:3 Cudności ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto tak sobie pomyślałam ,że mniej czy bardziej wypielęgnowany ogród daje satysfakcję jak się o niego samemu dba ;:333 , to wtedy najmniejsza roślinka cieszy, a jak się chodzi tylko i zwiedza własny ogród, to tak jakby człowiek cały czas na wycieczce był :) Kiedyś lubiłam oglądać "Maja w ogrodzie", ale odkąd pokazuje te nowoczesne, sterylne ogrody tak pod względem roślin jak i architektury to już nie moja bajka :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , uwielbiam przylaszczki , tyle tylko że to straszliwe maleństwa i pewnie musiała bym używać do nich lupy . ;:306 Masz rację że derenie to pyszne owoce na różnorodne przetwory chociaż mają dużą pestkę .Ja lubię dereń do mięsiwa .Widzę że u Ciebie już sporo kwitnień w ogrodzie , u mnie jeszcze brak kolorów , muszę poczekać . pogoda nam się poprawia , więc i rośliny ruszą z kopyta .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu szalejemy w ogródkach? wczoraj wróciłam i padłam, dzisiaj już lepiej :D Jeden etap zakończyłam tylko kiełbaski jeszcze będą, bo dużo materiału na ognisko zostało. Potem zabieram się za wiatę, jak M mi deski przepołowi ;:oj Najważniejsze, żeby pogoda dotrzymała nam kroku :;230 Co u Ciebie słychać? Pozdrawiam i buziaczki posyłam Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie odwiedzających mój ogród i kibicujących moim ogrodowym zmaganiom,dzisiaj miałam ciężki dzień ,bo musiałam wypełnić kompostem nową pustą rabatę ,udźwigałam się tych ciężkich taczek ,bo kompost mokry od deszczów i ciężki ,a oprócz przewożenia musiałam sobie te taczki załadować i wyładować,musiałam to zrobić bo kupione róże czekały zadołowane i chciały wypuszczać listki ,a późno przesadzone bardzo by chorowały,ale zadanie wykonane ,dowieziona też ziemia z worków i róże wsadzone ,13 szt,resztę miejsca czeka na nowe roślinki ,które mają nadjechać .

Kasiu,ja dzisiaj nic nie sprzątałam ,bo miałam pilniejszą robotę w ogrodzie ,więc wszystko na mnie czeka ,coraz więcej będzie kwitło roślin i w ogrodach będzie coraz piękniej ,pozdrawiam ;:168

Mariuszku,teraz się ociepliło to wszystko zacznie zasuwać jak szalone ,noce jeszcze chłodne ,ale na tą noc nie zapowiedzieli już przymrozków,miło,że podobają się moje skromne wiosenne kwiatuszki,pozdrawiam :wit

Iwona,to prawda,mój sam ogród ma 30 arów,więc jest co robić ,a ja dodatkowo robię nowe rabaty,sieję ,przesadzam ,dosadzam i końca nie widać ,potem jak roślinki duże już jest lepiej,stare rabaty obsadzone i miejsca na nowe nie ma ,wiec znowu musiałam dorobić nowe,ale więcej już nie będę dorabiać,i będzie co już jest,pozdrawiam ;:196

Gosiu,słoneczko jest wspaniałe,nawet kwiatuszki ucieszone,pozdrawiam :wit

Ewa,na pewno to jest wielka satysfakcja ,że to nasze i własnymi rękami urządzone,czasem jak się odwrócę spacerując scieżkami po ogrodzie nie mogę uwierzyć jak to wszystko urosło i dziwię się jak to potrafiłam zrobić sama,nie oglądam tego programu ,więc się nie potrafię wypowiedzieć ,pozdrawiam :wit

Eluś,z dereniami jest dużo pracy ,przez te pestki ,ja je przecieram na przecieraku i dopiero z tej miazgi robię dżemy przeważnie na surowo 1kg przecieru /1kg cukru,dereń jest kwaśna ,więc nawet tego cukru się nie czuje ,pyszny jest ten sos dereniowy do lodów, w ogrodzie zacznie przyspieszać jak będzie słoneczko,pozdrawiam ;:168

Marysiu,a po co robisz wiatę ,na doniczkowce?,ja z gałęziami jeszcze się nie uporałam ,Boguś nie zawsze ma czas ,ja też nie mam ,robię codziennie po trochę ,ale nie widzę poprawy i końca,jeszcze w paru miejscach w ogóle nie byłam ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto przy 30 ar ogrodzie pracy wiele, a tu czytam nowe rabatki powstają. U mnie zaledwie 15 ar i nie wyrabiam.
Nie dźwigaj ciężarów, oszczędzaj kręgosłup.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , po zeszłym sezonie stwierdziłam że muszę bardziej zadbać o kręgosłup więc tej wiosny kupiłam sobie leciutką taczkę na dwóch kółkach i niższą jak normalne dzięki czemu nie mam problemu z jej ładowaniem i wywalaniem z niej kompostu , ziemi czy worków z korą .Czas było pójść po rozum do głowy bo sił musi starczyć na długie . mam nadzieję jeszcze lata .Pozdrawiam ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”