Moje Arboretum cz.7
Re: Moje Arboretum cz.7
A u mnie zimno dzisiaj, nie wiem jak u Was. U nas takie przenikliwe zimno, bo wieje mocno, nawet puchowa kurtka nie daje rady :/ a miało być ładnie. Ja dziś właśnie kupiłam nasionka cynii i też wysieje, ale muszę je jakoś zabezpieczyć przed kurami bo w ubiegłym roku wszystkie mi zeżarły jak powschodziły 

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moni no to Ty masz swoje prywatne szkodniki-kurki
U nas na pewno cieplej , bo jakieś 14 w cieniu a w słońcu dużo więcej , ale odczuwalność niższa, bo niestety też wieje mroźny wiatr. Idę sadzić , bo byłam w Sobótce na targu i kupiłam iryski, znowu bratki i oryginalne prymulki. Jak posadzę to porobie fotki . lecę pa

U nas na pewno cieplej , bo jakieś 14 w cieniu a w słońcu dużo więcej , ale odczuwalność niższa, bo niestety też wieje mroźny wiatr. Idę sadzić , bo byłam w Sobótce na targu i kupiłam iryski, znowu bratki i oryginalne prymulki. Jak posadzę to porobie fotki . lecę pa

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karola, zachwycam się Twoją kolorową wiosenką.
Praca wre, sadzisz, siejesz przycinasz ale najważniejsze, że pozbyłaś się niebezpiecznych drzew a Twoje odzyskały życiodajne słonko.
Ciekawe, na jak długo wystarczy dla Bąbla ten zapas nowych piłek.
U nas też zimne wietrzysko, ale może chociaż ziemię obsuszy po ostatnich deszczach i po niedzieli będzie już można cokolwiek zrobić.

Praca wre, sadzisz, siejesz przycinasz ale najważniejsze, że pozbyłaś się niebezpiecznych drzew a Twoje odzyskały życiodajne słonko.

Ciekawe, na jak długo wystarczy dla Bąbla ten zapas nowych piłek.

U nas też zimne wietrzysko, ale może chociaż ziemię obsuszy po ostatnich deszczach i po niedzieli będzie już można cokolwiek zrobić.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko, dawaj tę wiosnę, bo u mnie też dzisiaj zimno okropnie. Tak przemarzłam na działce, że teraz siedzę pod kocem i dalej się trzęsę 

- karolacha
Iwonko1 wczoraj przemarzłaś to dla Ciebie na rozgrzewkę . Wpierw to co kupiłam wczoraj w Sobótce na targu :
to moje 

bratki, prymulki

a w tych woreczkach irysy, miałby być żyłkowane, ale to chyba są tylko miniaturowe i zakwitną pod jesień, szkoda, pojade jeszcze do Obi, ponoć tam są
A reszta to mój ogród :

tzw forsycja biała, kwitnie przed żółtą

a tutaj prowadzę na pniu Jaśmin Nagokwiatowy

bukszpan zakwitł na zółto

Kupiłam też rozsadę w Sobótce no i się sadzi

Stokrotek w trawniku jest juz sporo
No i zobacz Stasiu jaki mam zapas piłek dla Bąbla, może na wiosnę starczy

bratki, prymulki

a w tych woreczkach irysy, miałby być żyłkowane, ale to chyba są tylko miniaturowe i zakwitną pod jesień, szkoda, pojade jeszcze do Obi, ponoć tam są

A reszta to mój ogród :

tzw forsycja biała, kwitnie przed żółtą

a tutaj prowadzę na pniu Jaśmin Nagokwiatowy

bukszpan zakwitł na zółto

Kupiłam też rozsadę w Sobótce no i się sadzi

Stokrotek w trawniku jest juz sporo

No i zobacz Stasiu jaki mam zapas piłek dla Bąbla, może na wiosnę starczy

- karolacha
A dzisiaj pojechaliśmy w poszukiwaniu irysów żyłkowych do Obi i Castoramy. Irysków nie było, będe chyba prosiła koleżanki jesienią na wymianę
Ale ze sklepów wyszłam z pełnymi torbami :

kupiłam magnolię :Blue Opal i kolejny hit-Satisfaction
Cytryniec,
czerwono kwitnącego Pierisa
oraz róże , dwa kolory szczepione razem , pnące :Spanish+Flag (żółta z czerwoną )
oraz Mystery+Wonder ( bordowo, biała )
a , jeszcze Chopin same cuda
No i na tym koniec , przestaje jeździć do marketów bo już prawie zbankrutowałam a jeszcze czekam na dość cenną przesyłkę . Tak ,że z marketami koniec bo pójde pod most

kupiłam magnolię :Blue Opal i kolejny hit-Satisfaction
Cytryniec,
czerwono kwitnącego Pierisa
oraz róże , dwa kolory szczepione razem , pnące :Spanish+Flag (żółta z czerwoną )
oraz Mystery+Wonder ( bordowo, biała )
a , jeszcze Chopin same cuda
No i na tym koniec , przestaje jeździć do marketów bo już prawie zbankrutowałam a jeszcze czekam na dość cenną przesyłkę . Tak ,że z marketami koniec bo pójde pod most

Ja już nie komentuję Twoich zakupów, bo mierzyć się z Tobą nie można
Ale skimi ciągle nie masz, buahaha

Ale skimi ciągle nie masz, buahaha

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Karolinko ,ale zakupy
,Ty nie długo swojego Stasia to z torbami puścisz 

Pozdrawiam Alicja
- karolacha
Alu oj puszcze z torbami, puszczę , dlatego już nie wchodzę do działu ogród
Chociaż Tulap się nabija ,że Skimmi nadal nie mam --to kto wie ?

Chociaż Tulap się nabija ,że Skimmi nadal nie mam --to kto wie ?

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Piłki śliczne i one tylko na wiosnę a potem co.
Zakupy poczyniłaś na bogato
odbijesz to sobie później, sprzedając własne warzywa na targu, to i na kolejne piłki wystarczy. 

Zakupy poczyniłaś na bogato

Kto ci uwierzy, no kto? Kogo okłamujesz? Zarzekasz się, że nie wejdziesz, to Ci poprzestawiają w sklepie działy i będzie po tobie
Przeznaczenia nie unikniesz 

Przecie to dopiero początek sezonudlatego już nie wchodzę do działu ogród

W razie jakbyś chciała zastawić "Stasia-kosiarkę" to ja mogę złożyć ofertę "niedoodrzucenia"

siakiś felerny pewniebukszpan zakwitł na zółto

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Karola, pędzisz jak szalona z wątkami
Ale zakupy
Ja na razie założyłam sobie szlaban, ale co nieco i tak skubnę przy okazji.
Podziwiam Twoje kwitnące cudne krzewy, i jeszcze raz ubolewam nad tym niesprawiedliwym klimatem. Masz o wiele, wiele cieplej.

Podziwiam Twoje kwitnące cudne krzewy, i jeszcze raz ubolewam nad tym niesprawiedliwym klimatem. Masz o wiele, wiele cieplej.
Karolka ciekawa jestem kwitnienia tej magnolii Opal - czy faktycznie takie kolory będą. Ale to chyba trzeba będzie jeszcze trochę poczekać na kwitnienie...
Kochana, a czemu Ty sobie zakupów żałujesz? Bombel ma zapas piłek, to teraz tylko na swoje przyjemności mozesz wydawać, bo kto o nas zadba jak nie my same?
Kochana, a czemu Ty sobie zakupów żałujesz? Bombel ma zapas piłek, to teraz tylko na swoje przyjemności mozesz wydawać, bo kto o nas zadba jak nie my same?

- karolacha
Kasiu a Ty wiesz ile ja zapłaciłam ? załować sobie nie załuję ale wydać całą emeryturę na rośliny to lekka przesada
jeszcze od Krotona idzie paczka z dereniami i nie tylko a to wszystko same drogie rarytasy
No ale jak zakwitną to zobaczymy jakie cuda
Ta Blue w tym roku nie zakwitnie ale pewnie w przyszłym bo jest szczepiona, ale Satisfaction da nam satysfakcję bo ma pąki 
-- 27 mar 2017, o 08:45 --
Ano mamy Małgosiu cieplej mamy, ale i tak biało było na trawie
a róze mam czarne do ziemi i zmarznięte hortensje. Te ogrodowe to juz przekopałam daleko do ogrodu bo tylko miejsce zajmowały a mało co kwitły. Jestem pewna ,ze teraz paskudy zakwitną jak szalone 

-- 27 mar 2017, o 08:45 --
Ano mamy Małgosiu cieplej mamy, ale i tak biało było na trawie