Ogród Biedronki641 cz.5
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Ciemiernik jest jakiś inny czy tylko nie poznaję ? Patrzę na liście i wydaje mi się,że są masywniejsze i mają inny kształt.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w kolejny deszczowy dzień.
Sabinko spróbuj od zwykłej niebieskiej. Mnie się marzą odmiany pełne.
Natalia niby coś kwitnie ale ciągle pada i kwiaty zniszczone przez deszcz.
Iza gdyby było słonce to przylaszczki pokazały by swoje piękno a tak to kwiaty ciągle pozwijane. Może w przyszłym tygodniu będzie lepiej.
Marta przylaszczki to moja kolejna miłość.. Małe jest piękne i mniej przy nich pracy.
Maryniu sasanki nie wszystkie zbierają się do kwitnienia. Niektóre się ich kępy zmniejszyły a cebulice, śnieżniki będą kwitły . Rarytaski mi się marzą. Dobrze,że co raz więcej są dostępne.
Janku ten Ciemiernik był już pokazywany. To ten z ozdobnymi liśćmi. Brzydkie mu pościnałam a dwa zostały. Inne mało jeszcze podrosły ale moje zawsze kwitły dopiero w kwietniu.

Sabinko spróbuj od zwykłej niebieskiej. Mnie się marzą odmiany pełne.
Natalia niby coś kwitnie ale ciągle pada i kwiaty zniszczone przez deszcz.

Iza gdyby było słonce to przylaszczki pokazały by swoje piękno a tak to kwiaty ciągle pozwijane. Może w przyszłym tygodniu będzie lepiej.
Marta przylaszczki to moja kolejna miłość.. Małe jest piękne i mniej przy nich pracy.
Maryniu sasanki nie wszystkie zbierają się do kwitnienia. Niektóre się ich kępy zmniejszyły a cebulice, śnieżniki będą kwitły . Rarytaski mi się marzą. Dobrze,że co raz więcej są dostępne.
Janku ten Ciemiernik był już pokazywany. To ten z ozdobnymi liśćmi. Brzydkie mu pościnałam a dwa zostały. Inne mało jeszcze podrosły ale moje zawsze kwitły dopiero w kwietniu.

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Piękne te iryski
, u mnie chyba zgniły bo nigdzie nie wychodzą a kupowałam w ubiegłym roku 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ale masz niebo na rabatkach.
W te ponure dni tęskno za lazurem.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiedziałam że jest tyle odmian irysów cebulkowych, śliczny zestaw 

- Biedronka641
Witam.
Ewciu moje wyszły ale nie wszystkie kępy i odmiany chcą zakwitnąć. Widzisz u nas jest zimno i deszczowo a jeszcze minusowe temperatury zapowiadają. Jakoś nie chcą kwitnąć w jednakowym czasie. Niektóre były w zeszłym roku przesadzane i może to powód. Powinny Cijuż wyjść.Pogrzeb i zobaczysz czy zgniły?
Marysiu lubię niebo lazurowe ale też i kwiaty w kolorze niebieskim. A irysków w tym kolorze jest sporo odmian.
Aniu irysów jest sporo odmian. Pospolite odmiany są dostępne jesienią w sklepach . Fajną ofertę jesienną miał L. Mam ich odmian nie mało,ale nie wszystkie jeszcze kwitną. Trochę kupiłam w L.a parę odmian z H. Potrzeba
to zakwitną. Niektóre są tak podobne do siebie,że nie widzę różnicy.
Pozdrawiam i życzę
i miłego weekendu. Ja jutro planuje spędzić go w ogrodzie. Ma w końcu nie padać.
Ewciu moje wyszły ale nie wszystkie kępy i odmiany chcą zakwitnąć. Widzisz u nas jest zimno i deszczowo a jeszcze minusowe temperatury zapowiadają. Jakoś nie chcą kwitnąć w jednakowym czasie. Niektóre były w zeszłym roku przesadzane i może to powód. Powinny Cijuż wyjść.Pogrzeb i zobaczysz czy zgniły?
Marysiu lubię niebo lazurowe ale też i kwiaty w kolorze niebieskim. A irysków w tym kolorze jest sporo odmian.

Aniu irysów jest sporo odmian. Pospolite odmiany są dostępne jesienią w sklepach . Fajną ofertę jesienną miał L. Mam ich odmian nie mało,ale nie wszystkie jeszcze kwitną. Trochę kupiłam w L.a parę odmian z H. Potrzeba

Pozdrawiam i życzę

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Alu, pięknie , wiosennie u Ciebie ,u mnie niestety nie chcą rosnąć żółte iryski , co rok sadzę i gdzieś znikają. 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu cudne te ciemnoniebieskie krokusy. Już zgłupiałam, bo moja cebulica? wygląda dokładnie tak, jak twoja Tubergena.
Słońca dla ciebie
i dla siebie, też zamierzam urobić się w ogrodzie. 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dzięki za nazwę odmiany. Nigdy takiego nie widziałem, naprawdę.
Poza tym pięknie i wiosennie u Ciebie.
Pozdrawiam!
LOKI
Poza tym pięknie i wiosennie u Ciebie.
Pozdrawiam!
LOKI
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alu zawłaszczyłaś sobie wiosnę chyba ... tylko dla siebie bo ogród kipi kolorami ... jest piękny.
Moje roślinki jak u wielu forumowiczów jeszcze śpią.
Ciemiernik z nabrzmiałymi pąkami świeżo po deszczu wygląda dorodnie i zapowiada obfite kwitnienie.
ja też lubię te odmiany, które zakwitają późną wiosną bo zimą to chyba dla sikorek
Moje roślinki jak u wielu forumowiczów jeszcze śpią.
Ciemiernik z nabrzmiałymi pąkami świeżo po deszczu wygląda dorodnie i zapowiada obfite kwitnienie.
ja też lubię te odmiany, które zakwitają późną wiosną bo zimą to chyba dla sikorek

- Biedronka641
Witam.
W końcu mam troszkę słoneczka i zrobiłam nowe fotki.
Wisiu Irys Denforda w ogóle nie przyrasta.Z trzech są dwa a mają kilka lat.Zobaczymy jak inne będą się zachowywać prze kolejne lata.
Soniu cebulica T. jest bardzo podobna do Puszkinii. Jedyną różnicę widzę w kwiatuszkach na łodydze. Cebulica jest mniejsza i mniej wydaje kwiatów.
Troszkę wczoraj popracowałam w ogrodzie ale marzły mi ręce i nie zrobiłam dużo.
Jerzy te iryski były z Holandii pod taką nazwą je kupiłam. A teraz zakwitły w kępce wszystkie i widzę ich dwa rodzaje. Jedne wyszły i zakwitły szybciej.
Krysiu jestem zawiedziona wiosną,pomimo,że już coś kwitnie. Skoro Ty nie masz jeszcze kwitnień, to pewnie masz gorszą pogodę niż ja. Ciemierniki są zapaczkowane i troszkę podrosły ale nie widzę jeszcze ,żeby miały ochotę już zakwitnąć.

Zakwitły nowe iryski

Moja najstarsza w końcu zakwitła

Te też się otworzyły.

Przybyło kwiatuszków.

Wisiu Irys Denforda w ogóle nie przyrasta.Z trzech są dwa a mają kilka lat.Zobaczymy jak inne będą się zachowywać prze kolejne lata.
Soniu cebulica T. jest bardzo podobna do Puszkinii. Jedyną różnicę widzę w kwiatuszkach na łodydze. Cebulica jest mniejsza i mniej wydaje kwiatów.
Troszkę wczoraj popracowałam w ogrodzie ale marzły mi ręce i nie zrobiłam dużo.
Jerzy te iryski były z Holandii pod taką nazwą je kupiłam. A teraz zakwitły w kępce wszystkie i widzę ich dwa rodzaje. Jedne wyszły i zakwitły szybciej.
Krysiu jestem zawiedziona wiosną,pomimo,że już coś kwitnie. Skoro Ty nie masz jeszcze kwitnień, to pewnie masz gorszą pogodę niż ja. Ciemierniki są zapaczkowane i troszkę podrosły ale nie widzę jeszcze ,żeby miały ochotę już zakwitnąć.

Zakwitły nowe iryski

Moja najstarsza w końcu zakwitła

Te też się otworzyły.

Przybyło kwiatuszków.

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Luuudzie, cuda, cuda.
U mnie irys Denforda ma co roku mniej kwiatków.
A cebulica Tubergena kwitnie dużo wcześniej niż puszkinia. Trochę różnych irysków kupiłam w L. , najgorzej sprawił się Spot On. Z 10 cebulek wyszła połowa , a zakwitła tylko jedna. White Caucasus na razie zastanawia się z kwitnieniem.

U mnie irys Denforda ma co roku mniej kwiatków.

Maria motyczką dziabnięta
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Cudowne wiosenne bukieciki 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- norniczka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 mar 2017, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przecudne masz te kwiatuszki.Biedronka641 pisze:Witam.

Pozdrawiam Ewa
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Piękne iryski Alu, u mnie wyginęły wszystkie .
No i widzę piękna niebieską przylaszczkę razem z różowa pełną , czy to japońska ?
No i widzę piękna niebieską przylaszczkę razem z różowa pełną , czy to japońska ?