Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Aniu ale poświęcenie :shock: W razie czego możesz panienki szantażować emocjonalnie :wink: Sadzonki piękne, więc nie powinno być problemu :uszy Krokusy cudne, a hiacynty jakie już ogromne ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moi sąsiedzi też się pukają w głowę, nie dosyć, ze zazwyczaj pracuję w niedzielę, to jeszcze często jak siąpi deszcz chodzę z nawozem do trawników i sieję. To musi być dopiero widok ;:306
Będe się upierać przy ręce, bo podgonienie w szklarni raczej przy tej pogodzie by ją zabiło
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Gosiu / Margo2, no ja w niedzielę mam podobnie, a w czasie deszczu zdarza mi się chodzić z konewką do roślin, które dostają mało kropli z nieba. Też czasami mam myśli - jakiż to widok ;:306

Aniu, ważne, że już te róże masz posadzone. A pogoda zapowiada się coraz milsza ;:108
W przyszłym roku może ta Twoja róża miniaturka pokaże jaka jest na prawdę bez tych ulepszaczy, i może się okazać, że na prawdę jest twardzielką. Ja mam trzy miniaturki i fajnie przetrwały tę zimę. ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, piękne sadzonki przyszły ;:215 Twoje poświęcenie i sadzenie w deszczu na pewno docenią i odwdzięczą się za troskę pięknym kwitnieniem. Spróbowałyby inaczej ;:302
Do mnie jutro przyjdą dwie paczki z różami :heja , a potem jeszcze zamówione u Kamili, ale te odbiorę osobiście :D
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Witajcie Kochani :wit Czas! ;:oj Brak czasu, ogarnąć się nie mogę ostatnio :roll: Ale jest wiosna! I to jest ważne!

Obrazek

W ogrodzie pojawiają sie już bardzo przyjemne widoki :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aneczko, posadziłam jeszcze dwie, za chwilę Wam pokażę - tej wiosny to już koniec :)

Ewelinko, taki miałam właśnie plan z ta obwódką, ma być krokusowo-szafirkowa, co powinno przedłużyć efekt, bo szafirki sa późniejsze. Tylko pozostaje jeszcze cierpliwie czekać aż się zagęszczą ;:65

Marysiu,dziękuję, bardzo mnie rozbawiłaś tę różyczką nazwaną na moją cześć - musze teraz trzymać kciuki, zeby przetrwała :;230

Marlenko, co mam rozumieć poprzez stwierdzenie, że nie pozwalałaś im kwitnąć? Obcinałaś pąki? ;:oj

Sabina, Biedermeier idzie na rabatę, mam juz za dużo donic :wink: A że mała z niej sztuka, to zawsze się gdzies upchnie ;:108 W donicach mam Guernsey, Crimson Flower Circu i She loves you, o w takich:
Obrazek

Jak już będa jako tako wyglądały, to pójda na ganek na front domu.

A z tyłu na tarasie mam dwie duże drewniane donice i w nich Mary Ann i Charles Austin
Obrazek

Juz sie wszystkie pobudziły, ale jeszcze ich nie rozgrzebuję. Chociaz chyba już czas, prawda?

Aniu-Annes, Lady Emma już przyszła, razem z She loves you, musze przyznać, że ta pierwsza miała imponujący krzaczek, z tą drugą trochę słabiej, ale zobaczymy:

Obrazek

Natalio, no ja mam nadzieję na wiele kwitnień w tym roku, bo to będzie mój pierwszy rózany sezon taki na full wypas (wczesniej miałam jakies 3 czy 4 szuki), a od jesieni jestem szczęśliwą posiadaczką 36 sztuk - no doczekać sie nie mogę tych kwiatów! ;:65 Chociaż wiem, że pierwszy sezon czy dwa raczej wielkich nadziei na spektakularne efekty nie dają...

Małgosiu - Clem, masz rację, jakby im słabo szło, to będę im wygarniała, że tak się dla nich poświęcałam ;:306 A hiacynty wciąż się "produkują":

Obrazek

Małgosiu Margo i Beatko, w takim razie nośmy dumnie miano ogrodowego wariata :;230

Dorotko, ale masz fajnie, że możesz do szkółki pojechac osobiście - jak dziecko w sklepie z cukierkami :wink: Zazdraszczam!

A tak moim różyczkom śpieszno do wiosny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i moje ulubione kosmate sasanki, normalnie miziac mi się je chce ;:306

Obrazek

Obrazek

W domu tez jakies tam kolory czasem migną :)

Obrazek

Ściskam!
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Sasanki rzeczywiście nadają się do głaskania :D Pięknie i kolorowo u ciebie :wink: Na ostatnim zdjęciu to hibiskus?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam zdecydowanie za mało wiosennych kwiatów
Trzeba to naprawić, ale chyba w tym sezonie mi sie to nie uda
Trzeba to rozłozyć na raty
Ale masz piękne donice ;:oj
A jakie panny w nich
Ja mam tylko 2 donice z różami
Bardzo ładnie przezimowały
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sadzonka Austina bardzo gęste ma korzonki,na pewno pięknie będzie kwitła. Zazdraszczam,zamówię na jesieni ;:224
Donice dla róż rewelacyjne ;:215 Sasanki też lubię,napotykam je w różnych miejscach u siebie.

Miłego tygodnia i ciepła ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, ogarnęła Cię iście wiosenna gorączka. To i nic dziwnego, że musiałaś dla ochłody sadzić róże w deszczu ;:306 Od razu miały podlewanie, na pewno to im pomoże w dobrym starcie. Rzuciłaś się od samego początku na głęboką wodę ;:63 , ale to się tylko chwali. Wszyscy z Twojej decyzji będą czerpać przyjemność i oblizywać się przy monitorach. Donice piękne, różom na pewno będzie w nich do twarzy ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Szalejesz z różami i to mi się podoba! Tak trzymaj!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Niezłą różankę sobie zafundowałaś ;:oj nawet jak nie zakwitną bardzo obficie w tym roku będzie co podziwiać ;:333
Nam by się przydały 3 rzeczy z gumy: parapety, ogród i doba ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
jagusia111

Post »

Aniu sasanki wyglądają jak duże bazie - kotki. Będzie się u Ciebie działo jak wszystkie te róże zaczną kwitnąć :D . Twoje hiacynty się produkują, a moje marudzą. Z trzech, które kwitły w ubiegłym roku pokazał się jeden.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Takie widoczki to ja mogę godzinami oglądać ;:108 Sasanki w tej fazie wprost uwielbiam ;:167 Hibiscus domowy ci zakwitł ;:oj Bardzo mi się podobają, ale słyszałam, że on dość trudny w uprawie... Naprawdę tak jest?

Natalko "Nam by się przydały 3 rzeczy z gumy: parapety, ogród i doba ;:224" święte słowa ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Kosmate sasanki bardzo fajne są i takie fotogeniczne ;:224 . Piękne róże Ci przyjechały , oj będzie co oglądać latem ;:333 . Podziwiam osoby, które decydują się uprawiać róże w donicach . Ja pewnie zapomniałabym je podlać kilka razy i padłyby ;:222 . Wiosenne kwitnące teraz cieszą oczy ;:138 , wiosna, wiosna ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Moi Drodzy! Strasznie jestem podekscytowana tegorocznym sezonem ogrodowym - przez moje nowe róże, wiadomo ;:65 Musze powiedzieć, że pchają się do wzrostu az miło ;:3 Chociaż już mam swoje zdanie na temat sadzenia wiosennego i jesiennego (wcześniej wiele z Was pytałam co sądzicie o tych dwóch terminach i który uważacie za lepszy). Widzę, że te jesienne są zdecydowanie mocniejsze, już się przyjęły i powypuszczały nowe przyrosty. natomiast te wiosenne wyglądają dużo biedniej i dopiero się zbierają do życia. Tu dwie z jesiennych właśnie:

Obrazek

Obrazek

Wszystko pięknie rozkwita, każdy dzień w ogrodzie zadziwia - wczoraj ledwo coś widać, a następnego dnia jest już całkiem okazałe ;:190

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mariusz, tak, to hibiskus, mam dwa w tym kolorze i jeden pomarańczowy. Ogólnie kwiaty domowe średnio mi idą, więc hibiskusy polecam ;:333

Obrazek

Małgosiu -Margo, ja tez zamierzam jeszcze dosadzić cebul, teraz zaczyna być widać, gdzie się jeszcze coś da wbić.

Dziękuję - donice (te z technorattanu), to jeden z moich prezentów urodzinowych, bardzo udany :wink:

Dwie donice z różami (te drewniane na tarasie) przezimowały bez problemu, ładnie już powypuszczały listki - tam są Mary Ann i Charles Austin. Donice są wyłożone styropianem w środku. Te trzy nowe to wiosenne nabytki, więc jeszcze nie moge sie pochwalić zimowaniem. One mają wkłady w tych rattanowych osłonach, tam już o ocieplenie trochę trudniej... No zobaczymy. W każdym razie w nich są Guernsey, Crimson Flower Circus i She loves you. Liczę, ze upiększą mi przód domu :)

Gorzej z powojnikami w donicach, chyba tylko te dwa mi się nie obudzą... mimo wyłożenia wnętrza pianką i owinięcia donic folią bąbelkową ;:145

Obrazek

Aniu - Annes, mam nadzieję, zobaczymy :) Chociaż u Ciebie widziałam równie dorodne dwa okazy (jeśli nawet nie lepsze :shock: ). Dostałaś piękne sadzonki!

Obrazek Obrazek

Iwonka oj obyś miała rację! :wink: No mi sie też donice bardzo spodobały, tylko trochę zimowanie mnie martwi... Ale! Wiosna teraz, co się będę martwiła na zapas, jeszcze zdążę :D

Obrazek Obrazek

Aneczko, no u Ciebie w watku m.in. ta choroba się zaczęła, więc teraz musisz mi kibicować, nie masz wyjścia ;:306

Obrazek
Blueberry pisze: Nam by się przydały 3 rzeczy z gumy: parapety, ogród i doba ;:224
Amen :lol:

Obrazek

Aga - Jagusia, powiem Ci, że moje hiacynty tez mnie nie zachwycają. Jakieś łysawne te niektóre. Ale Aneczka mi podpowiedziała, że może są po prostu niedokarmione, musze im bardziej podogadzać :wink: Sama zobacz:

Obrazek

No co to jest, ja się pytam? :roll:
Ale nie wszystkie są aż tak tragiczne... ale ogólnie szału nie ma. Zobaczymy, jeszcze nie wszystkie się pokazały.

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Małgosiu - Clem, jeżeli mi się hibiskus udaje, to znaczy, że jest prosty w uprawie - to jest akurat pewne :lol: Wydaje mi się, ze główny błąd to zbyt częste podlewanie, teściowa zalała hibiskusa, którego dostała ode mnie, a one maja wrażliwe korzenie i wolą umiarkowane podlewanie. I wtedy będzie ok :)

Obrazek

Obrazek

Ewelinko, no okaże się czy nie będę żałowała tych donic :wink: Ale tak bardzo chciałam, aby różyczki mi "weszły" na taras i schody z przodu domu, ze długo nie rozważałam czy to dobry pomysł... Drewniane przezimowałam teraz, więc się tak nie martwię (mają warstwę styropianu), bardziej "niepewne" sa te z technorattanu, ale podobały mi się strasznie.. i o... będzie masakra jak to nie wypali ;:219

Obrazek

Obrazek

Kochani, zapomniałam jak te małe cebulki się nazywają i dręczy mnie to niemiłosiernie. kto podpowie co to?

Obrazek

Pozdrawiam!
Kicia na koniec:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”