Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Witam :wit dopisuję się do wątku, kiedyś już czytałam i zgubiłam :oops: teraz nadrabiam ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

coco12 pisze:Iza nie gniewam się ;:304 . Miałam nie kupować mieczyków bo mam problem z przechowywaniem cebulek przez zimę -ale tak je lubię że nie mogłam się powstrzymać. Na nowej działce mamy piwnice to w tym roku zobaczymy ,może wytrzymają.

Lucynko szał może i trwa ale mam nadzieje,że długo nie będzie mnie trzymał. Bo portfel się na mnie pogniewa :;230 a musimy wyremontować altankę na nowej działce i zrobić ogrodzenie. ;:224
Iwonko pocieszę Ciebie i powiem, że nie przejdzie Ci ten szał ;:306 ;:306 ;:306 , będziesz szukała innych rozwiązań, jak portfel sie będzie gniewać, a szał i tak nie minie ;:306 my nałógowe tak mamy ;:196
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Stasiu oprócz ogórków i cukinii wysieję jeszcze dynie i fasolkę szparagową-wtedy jej ślimory nie zjedzą.

Natalio witam cię ponownie w moich progach ,i zapraszam częściej :wit

Iwonko może nie przejdzie ale w tym roku muszę się postarać go ograniczyć. ;:124

Pikowałam dzisiaj pomidorki i byłam na działce posadzić troszkę podkiełkowane ziemniaczki-nie dużo ale na pierwsze obiadki z koperkiem wystarczy.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też w tym roku posieję tyczną szparagówkę, powtykam przy powojnikach, umili im towarzystwo i będzie miała po czym się wspinać. :tan
Dyni nie sieję, bo miejsca brak a cukinia co roku rośnie na kompoście i wspaniale plonuje. ;:215
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

coco12 pisze:Stasiu oprócz ogórków i cukinii wysieję jeszcze dynie i fasolkę szparagową-wtedy jej ślimory nie zjedzą.
O co chodzi, że jej nie zjedzą? Masz jakiś sprawdzony sposób na te potwory?

Ja mam nadzieję, że kontenera co roku zamawiać nie będę. Zamawiałam latem jak był ogrom śmieci po zakupie działki i pierwszym oczyszczeniu, rozmontowaniu walącej się narzędziówki i wyciągnięciu betonowych ścieżek. Niestety teraz nadal jest dużo do wywalenia, mnóstwo jest pochowanych śmieci za szpalerami tuj. Taka mała działka a ilość śmieci niewyobrażalna. Serio. Ja swoje śmieci mam zamiar na bieżąco wyrzucać żeby nie zaśmiecić sobie terenu, niestety poprzednicy mieli inny sposób :evil:
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś na ślimaki nie ma sposobu -chodzi mi bardziej o ochronienie młodziutkich roślinek. Jak już wsadzę podrośnięte to jest szansa na to że ja coś też zjem .Śmiecie najlepiej wyrzucać na bierząco ale na jesień i wiosnę zawsze nazbierają sie gałązki i inne co można by spalić.;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Iwciu!
Trochę mnie nie było, wracam i czytam o uprawie własnego bobu. :roll:
Uwielbiam to warzywo ;:333 i w sezonie praktycznie zajadam na okrągło, ale na działce nie uprawiam, ;:185 bo na takie ilości, jakie my pochłaniamy, całej działki by nie starczyło. ;:306
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Też lubię bób ale nie uprawiam choć bardzo drogi w sezonie, wolę kupić..Kiedyś byłam u znajomej i za płotem był spory zagon bobu uprawianego na sprzedaż,powiedziała mi, że gdybym wiedziała ile oni chemii używają do oprysków to bym go więcej nie kupiła...co oczy nie widzą...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iwonko,przeszłam przez Twoje działki.Obejrzałam wszystko i myślę,że na tej nowej to dopiero poszalejesz.Jestem ciekawa jak będzie wyglądała altanka po remoncie?Pewnie zabierzesz z tamtej działki dużo roślin i wkrótce będziesz miała kolorowo i radośnie.Ja dzisiaj sadziłam cebulki lilii drzewiastych,pan góral z Zakopanego,który u nas sprzedaje cebulki zapewniał,że wszystkie będą jak na zdjęciach.Już nawet nie chodzę na zakupy w pobliże jego straganu bo można zostawić tam mnóstwo dudków.Jest jeszcze u nas zimno ale wszystko zaczyna wychodzić z ziemi na potęgę...może już ta upragniona wiosna zawita.Pozdrawiam Cię i będę zaglądała na Twoje włości. ;:138
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jakie kolorowe zakupy poczyniłaś ;:138 Też sobie robię w tym roku drugie podejście do mieczyków, może w tym sezonie ładniej mi się udadzą? O miejsce do przechowywania będę martwić się jesienią :wink:
Fajnie, że nowa działka jest z lepszą ziemią, same plusy takiej zmiany ;:333
Ja też kocham bób, w tym roku mam go naprawdę sporo i mam cichą nadzieję, że będzie więcej niż jesteśmy w stanie zjeść i uda się coś zamrozić :lol:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie na szybko wrzucam zdjęcia moich bobów i groszków.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Brawo Iwonko, wzorowa rozsada, tak trzymaj a będą bogate plony. ;:63 ;:63
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No nie a ja myślałam,że będę miała najnowsze pomidorki :lol: Cieszę się, że są smaczne.Pochwalę się,że kupiłam najzdrowsze warzywo świata wg.naukowców jest to ,,rukiew wodna,, ciekawe tylko jak smakuje.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ja zjem każdą ilość bobu a mam jeszcze wspólników ;:304. Mam to do siebie że upycham na działce zbyt wiele rzeczy na raz bo wszystko chcę mieć ;:124

Marpo co własne to własne,dlatego próbuje mieć wszystko na małej działce żeby wiedzieć co jem . Niestety nie zawsze się udaje bo za bardzo upycham -jak to mój małż mówi kolanem :;230

Elu też jestem ciekawa bo nie wiem co mój małż wymyśli. Ze starej działki pozabieram co się da -sporo rzeczy nazbierałam i szkoda było by zostawiać. Chociaż póki się da będą dwie działki ;:124 Co do cebulek lilii to ja w tamtym roku kupiłam sporo różnych a jak przyszło do kwitnienia większość była biała ;:145

Aguś no po prostu nie mogłam się powstrzymać chociaż głowa mnie boli od myślenia gdzie ja to posadzę ;:306 . Ziemia przynajmniej na razie wydaje mi się świetna -przynajmniej nie rozmazuje mi się w rękach a jak ją nawiozę ;:215

Stasiu rozsada przygotowana do sadzenia ino pogody ni ma ;:145

Witam cię Danusiu w moich progach :wit . Pomidorki mają u mnie na targu już kilka lat -chociaż w tamtym roku udało mi się kupić tylko 4 krzaczki tak szybko się rozeszły ;:306 . Co do rukwi wodnej-nigdy nie miałam chętnie popatrzę na twoje uprawy. Masz może swój wątek ? Jak nie to zakładaj będę częstym gościem ;:7
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwciu, rozsady masz takie piękne, dorodne, zieloniutkie i jakie zdrowe!!! ;:63 ;:63 ;:63
Naprawdę przepiękne! ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”