Witam! przyroda o mnie dba i dzisiaj przymusowa deszczowa przerwa!
Mariuszu ktoś kiedyś posadził te drzewa bez wiedzy co z tego wyrośnie, a wyrosły ogromne drzewa zagrażające sąsiadom bo działki mamy wąskie. Już raz drżeliśmy, bo we wsi jest dużo modrzewi które łamały słupy elektryczne jak zapałki. Teraz i krajobraz i niższe rośliny zobaczą słońce

Narcyzy to dodatek do domu!
Tereniu to mnie rozumiesz

Porządki trwają, ale na szczęście wszystkie grube kawałki bierze pomocnik, a ja tylko miele cienkie i rozsypuję. Na koniec grabie zapałki i pieczenie kiełbasek! tylko żeby nie było wiatru, bo u nas ciągle wieje

Jak pomocnik robił z grubsza porządki to żeby mu nie przeszkadzać musiałam utrwalić co kwitnie

Dziękuję za nazwę kopytnika

teraz czekam niecierpliwie na kwiatostan
Tereniu i Tobie dużo siły i zdrowia, a za życzenia dużą buźka
Agnieszko te narcyzy dzikuski najwcześniej wychodzą, ale i te odmianowe dość duże wyrosły, a najdrobniejsze to narcyzy babcine. To dobrze, bo będą kwitły coraz to kolejne

Agnieszko może ptaszęta też podają sobie informację, że pierwszy dzień wiosny, a czy będą się informować o zmianie czasu na letni
Iwonko 1 porządki trwają i dobrze że była przerwa w wycince, bo poprzednie wysprzątałam i dzięki temu jest mniej. Dzisiaj niestety deszcz chyba nie pozwoli na użycie rąbarki

Kurze chyba będę musiała wytłumaczyć, że akuszerka jak wyjedzie to kto jej będzie małe dokarmiał i wyłapywał jak uciekną przez oczka siatki

Eee nie wierzę że pierwiosnki mogą kogoś nie lubić. na pewno co jakiś czas muszę je odmładzać, bo robią się brzydkie poduchy gorzej kwitnące.
Iwonko szczec. jeszcze chwila i poletko zakwitnie i to już 12 razy dla mnie
Alu tak tez było spałam jak niemowlę

ale czuję się dobrze i to najważniejsze. Róże na pewno się przyjmą i będą ślicznie kwitnąć

Niestety pogoda się spipcyła i dalszymi pracami trzeba poczekać aż gałązki podeschną. Wykorzystujcie czas na prace ogrodowe dopóki podopieczna w Wawie. Zdrowia i siły
Ewelinko pierwsze kwitnienia jak najbardziej wzruszające, a jeszcze jak słonko oświetli

Nie wiem jak Ty ale ja dzisiaj odpoczywam i przyroda o to zadbała

Narcyzy to mój znak rozpoznawczy...i można z naręczami gości z domu wypuścić

Pozdrawiam!
Martusiu większość z nas upracowana! ja nawet nie miałam siły wchodzić do innych wątków, a jak nawet weszłam to palce nie chciały przebierać po klawiaturze

Poza tym po 22 padłam jak ulęgałką

Dzisiaj przerwa bo coś nawet nie wygląda na rozpogodzenie tak niebo zaniesione

Ściskam i pozdrawiam
Bea oj bolały! wiesz kochana, że praca pociąga pracę dlatego nie wiem czy więcej mam porobione czy do zrobienia
Julciu skądś je mam, bo nie miałam a jak się rozrosną to się przedstawią

Żonkile to nie są babcine, to dzikuski co często rosną przy wiejskich domach i sadach, Jak dla mnie są niezawodne

No to miłego drugiego dnia wiosny

No widzisz a ja myślę że u Ciebie roślinki bardziej zaawansowane, zatem niech rosną i nas cieszą

Spokojnego dnia
Tereniu nie dam rady wszystkiego na raz zrobić, wierz mi

To tylko tak wygląda, bo kondycja jeszcze kiepska a i wiek robi swoje

Dziwi mnie że te zwykłe narcyzy nie chcą Ci rosnąć, bo ja je nawet w trakcie kwitnienia przesadzam i rosną wszędzie. Może masz glebę piaszczystą i one wolą cięższą glebę? Pozdrawiam i dobrego dnia życzę
Miłego drugiego dnia wiosny