Witajcie

.
Pierwszy dzień wiosny był u mnie cudowny

. Od rana świeciło piękne słoneczko i w południe było dość ciepło . Od razu po wyprawieniu dziewczyn do przedszkoli skoczyłam po sekator i wzięłam się do pracy

. Przycięłam chyba wszystko co mogłam prócz lawendy. Pod sekator poszły tawuły, budleje, pięciorniki, żurawki itd. Odgarnęłam kopczyki i przycięłam też róże . Czy za szybko ?? Nie, ja myślę, że czas najwyższy bo niektóre z nich zaczęły wypuszczać już listeczki . Potem zmieniłam narzędzie pracy na rydel i przesadziłam trochę roślin. Zabrałam się też za poszerzenie rabaty ale niestety nie zdążyłam wyrobić się przed powrotem dzieci i muszę dokończyć innym razem. To był piękny i udany dzień

. Ptaki ćwierkały, pszczoły już zaczęły pracować i zbierały nektar z czego tylko się dało . Poczułam prawdziwą wiosnę a od jutra podobno deszcz . Dzisiaj będzie krokusowo

.
Sławku dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam

.
Basiu bez czarny przesadziłam . Dam mu szansę i zobaczymy co z tego będzie. Nie liczę na to, że się przyjmie ale może akurat ?? O tak, te jego ciemne powcinane listeczki są cudne , no i kwiaty też ma bardzo ładne . Tuje planuję zakupić w przyszłym tygodniu i będzie sadzenie.
Ewo iryskowe jęzorki bardzo fotogeniczne

. Moje hiacynty są na wierzchu i z dnia na dzień ich przybywa. Jestem ciekawa ile z nich zakwitnie bo w zeszłym roku sporo z nich mi wyszło ale nie zakwitło

. Jesienią dosadziłam trochę białych i jestem ciekawa efektów.
Agnieszko nie mam upatrzonych krzaczków ale w przyszłym tygodniu jadę z córką do większego miasta i po drodze mam kilka dobrze zaopatrzonych szkółek. Mają iglaki w donicach i kopane z gruntu. Myślę, że tam na pewno kupię co będę chciała . Do LM mam kawałek i będę pewnie dopiero w kwietniu . Moje czosnki przyrosły od zeszłego roku i bardzo mnie to cieszy

.
Jolu koniecznie musisz kupić jesienią irysy. Ja też posadziłam je po raz pierwszy ale już wiem, że musi być ich więcej. Są piękne i kwitną tak szybko

.
Marysiu ja wiem, że Ty nie lubisz iglaków . No cóż, przekonywać Cię nie będę

. Dzisiaj największą furorę robiły krokusy . Trzeba dosadzić więcej kolorów bo mam tylko trzy . Irysy dzisiaj nie chciały ładnie pozować

. Dziękuję i wzajemnie

.
Kasiu tęcza nie pokazała się całkiem ale kawałeczek złapałam

. Sprawdzałam i w zeszłym roku pierwszą tęczę miałam 23 marca. Żółte irysy bardziej kulturalne i nie pokazywały mi jęzorów

.
Natalio masz rację

.
Mariuszu dzisiaj to był dopiero piękny wiosenny dzień. Oby było ich więcej

.
Tą rabatę poszerzam i dosadzę tam róże i byliny

.
Lucynko tęcza zapowiedziała dzisiejszy piękny dzień

. Czosnki szybko rosną i w tym roku jest ich więcej.
Na zakończenie mój pomocnik, który też poczuł wiosnę .
Pozdrawiam wiosennie i przyjemnego wieczoru Wam życzę

.