Witam! dzisiaj już jest naprawdę wiosna, bo nawet kalendarz o tym mówi!
Słońce świeci (ale świtu nie było), jest dość ciepło i przynajmniej na dzisiaj prognoza jest pomyślna!
Dominiko bo kiedy nie planować jak teraz, kiedy po paru miesiącach spacerów po śpiącym ogrodzie planowałyśmy zmiany i nareszcie można je wprowadzać. Trzymam kciuki za realizację zarówno Twoich jak i moich zmian
Jolu a może nie spodziewałaś się dwóch dąbrówek obok siebie, a kwitnących w różnych terminach
Bea mnie też kiedyś zniknęła dąbrówka kwitnąca na biało, może dlatego że była w cieniu i próbowałam ja ratować przesadzając, ale nic z tego nie wyszło

Bardzo dziękuję za dobre życzenia

i Tobie wspaniałej wiosny życzę
Małgosiu my tu wszyscy jesteśmy ogrodnikami i bez względu na wiek mówimy sobie po imieniu

Zapraszam serdecznie
Tereniu ja mam ogród trochę większy, a z pewnych jarzyn zrezygnowałam. Mój ogród daleki jest od doskonałości ale mój i tu czuje się najlepiej, bo przenoszone wzorce od innych wcale nie chciały u mnie zaistnieć

No właśnie dalie! Ty wiesz że też o nich myślałam żeby wsadzić do doniczek i wstawić do tunelu. Nim wyjdą minie jakiś czas to może większych mrozów już nie będzie?
Martusiu wywóz śmieci mnie zmobilizował do porządków a przy okazji coś zawsze pchnie się do przodu

Jestem pewna że wyprodukujesz wzorcowe sadzonki i jeszcze będziesz nam służyć wzorem ...przynajmniej tego sobie po Tobie obiecuję

Tyle dobrych rad, które nam dałaś....nie może być inaczej!
Muszę powoli wyciągać dalie i przyjrzeć się karpom a Ty kiedy wsadzisz je do doniczek?
Pozdrawiam i buziaczki posyłam
Krysiu dziękuję!

i wiesz co się stało wcięło mnie w stronę

tysiące pomysłów ale gdyby mi ktoś mógł pomóc to pewnie zrealizowałabym

Jednak na pewno coś mnie zainspiruje!
Julciu skąd ja znam to o czym piszesz

a z działek nie ma takich wiosennych wywozów? U moich koleżanek w mieście co jakiś czas postawiają kontenery na śmieci i nawet na gałęzi i skoszoną trawę. Jak nie ma to zmobilizuj dzieci zmotoryzowane, żeby jedno popołudnie poświęciły na wywóz ....przecież Ty też wiele z siebie dajesz.

Bardzo Ci to ułatwi życie przynajmniej na jakiś czas dopóki znowu się nie wymiesza i nie nazbiera
Julciu jeszcze nie do końca jest tak jakbym chciała, ale jestem na dobrej drodze! I Tobie tego życzę
Życzę wspaniałego wiosennego dnia