Olu witaj. Irysków wbrew pozorom wcale nie jest tak dużo. Trzeba przyznać, że bardzo pięknie się rozrastają. Praktycznie w drugim roku pojawia się ich co najmniej o 1/3 więcej.
Za to tulipanów będzie całkiem sporo.
Majka dziękuję za potwierdzenie. Ogólnie mam zamiar w tym roku przyciąć mocno swoje różyce. I biada jak mi ręka z sekatorem zadrży. Teraz gdy gołe są badyle widzę, że za słabo cięłam po pierwszym kwitnieniu. I teraz w zasadzie wszystkie te piękne rozgałęzienia i tak muszę przyciąć i zostanę w punkcie wyjścia.
Anida i Moni witajcie.

Miło mi, że jesteście. Cieszę się.
Kasiu pytasz jakie mam rośliny obok cebulowych oprócz róż..? No cóż... wszystkie. Czy wierzysz czy nie ale cebulowe mam wciśnięty w każdy kawałeczek rabaty. Wszędzie. Na pewno kocimętka, szałwia, liliowce, floksy pięknie się sprawdzą przy zasłanianiu.
Werka ja w zeszłym roku też dostałam cieniutką sadzonkę Munstead Wood. Może ona tak ma, że jest taka słabiutka i wątlutka na początku?
Jestem ciekawa co i jak Ci zakwitnie z tego Benexa.
Kasiu z e-clem zamówiłam:
Clematis Fay
Clematis Elf
Clematis Lemon Dream PBR
Clematis Kagura
Clematis Night Veil
Clematis Justa
Clematis Rooguchi
A by powojniki nie czuły się samotne podczas podróży to dorzuciłam do zamówienia;
Phlox divaricata- floks kanadyjski -3szt
Lonicera japonica 'Halliana' - wiciokrzew japoński
Lonicera periclymenum CHIC & CHOC 'Inoy 205' -miniaturowy cudnie pachnący do donicy
i miniaturową hortensję wiechowatą 'Polestar'
Wiolu skoro była przesadzona to może rzeczywiście się regenerowała. Trzymam mocno kciuki za Twoją Pashminę.
Iryski kupowałam stacjonarnie. Błękitne Katharine Hodgkin są co roku w Biedrze a niebieskie Harmony w "Ciastoramie".
Mariusz te iryski brałam w sklepie, tak jak mówisz, zobaczyłam i siup do koszyka. W Castoramie i Biedrze jesienią kupisz je bez problemu. Jakoś ludzie się na nie nie rzucają a nie wiem czemu... takie są przecież śliczne...
Cebulowe kupuję głównie w Biedronce. Zawsze są ładne cebule w bardzo dobrej cenie i co najważniejsze zgodne odmianowo. Poza tym zawsze coś capnę w Casto i w obi czy LM. Ostatniej jesieni pokusiłam się też na zakupy w internetowym Królika. Zobaczymy co z tego wyrośnie.