Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu ...tak pięknych widoków kwitnących krokusów moje oczy na żywo nie widziały. :wink: Cudownie, chciała bym choć raz zobaczyć na żywo. ;:128 . Wspaniałą wycieczkę sobie zrobiłaś, górskie widoki są piękne. ;:180
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu,Marto, Daysy, Zuziu ;:168 Wycieczka była udana, uwielbiam chodzić po górach ;:138 dobre buty, plecaczek ;:65 i w góry.
Ostatnio miałam dłuższą przerwę, wiec brak kondycji dał mi sie we znaki, dziś mam zakwasy, troszkę nogi bolą, ale to przejdzie . Następny taki wypad, planujemy w kwietniu. :tan Kwitnące krokusy na halach warto zobaczyć , łąki są bajecznie liliowe, aby zrobić zdjęcie to bałam
sie stanąć na łące aby nie zdeptać krokusika, tak jest ich dużo. Aby nie przegapić okresu kwitnienia krokusów, to muszę juz końcem marca sprawdzać na stronie internetowej . ;:101 W górach wystarczy parę słonecznych dni i śnieg znika i pojawiają się krokusiki . 2016 r. zima była ciepła to krokusy pojawiły sie już 15 marca ;:3
To już nie są krokusy :wink: Moje kochane dzieciaki, robiąc zakupy, kupili mi różyczki ;:167 Ups, ale gdzie ja je wcisne ;:224

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ja bym chciała kiedyś takie łany krokusów zobaczyć na żywo ;:303 Cudne są ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Krokusowa łąka ;:167
Faktycznie chyba ta wiosna, mimo, że wydaje się być wczesna, jakoś nie chce się rozkręcić
Jak na razie nie widać zdecydowanie cieplejszych dni
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka ;:3 na pewno, kiedyś nadarzy się okazja i pojedziesz do Zakopanego i zobaczysz krokusiki ;:108

Gosiu :wit masz racje coś ta wiosna nie chce się rozkręcić, ;:131 ja tak uwielbiam ciepło ;:3 ponoć początek
kwietnia nie będzie nas rozpieszczał wysokimi temperaturami, na samą mysl już mnie trzepie ;:202
troszkę wspomnień na rozgrzewkę ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit Dzień był dzisiaj idealny do pracy w ogrodzie, więc na pewno wielu z Was dziś zakasało rękawy i sekatory
poszły w ruch . :tan Ja z grubsza obcięłam róże, ale na właściwe ciecie poczekam jak zakwitnie forsycja. Teraz jestem zmęczona,
ale zadowolona, że pracy ubywa i ogród po zimie, zaczęła przejmować wiosna ;:3 Teraz po pracy czas na dobrą herbatkę
i wspomnienia ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...wczorajszy dzień dla nie był wcale udany, wyjechałam na działkę w miarę pogodnie, zajechałam w deszcz. :evil: Fajnie że ty mogłaś troszkę popracować. ;:168 Moje róże już przycięte, oj było cięcia sporo. ;:108 Dziś nie lepiej...pada a mnie już nosi. ;:219 . Kiedy wreszcie nadejdą ładne ciepłe dni abym mogła z pracami rozkręcić się na dobre. ;:oj . Wśród innych ładnych kwiatków u ciebie dojrzałam bardzo ładne iryski. ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu, :wit naszym rejonie w piątek, pogoda była idealna na prace w ogrodzie. Mam ten plus,że wystarczy wyjść z domu i jestem w ogrodzie nie muszę tracić czas na dojazd na działkę, ;:65 mam czas to wyskakuje na godzinkę czy na parę minut, to skubnę trawkę,
to przytnę jakaś różyczkę. ;:333 Teraz właśnie skończyła sie pierwsza wiosenna burza. ;:202 Te iryski mam dopiero jeden sezon, ale na 20 cebulek wyrosły tylko 3 iryski. Posadziłam też 20 bulw Anemon-zawilec nie wyrósł ani jeden ;:145 We wtorek kurier ma dostarczyć
hortensje bukietowe i azalie japońskie ;:65 już nie mogę sie doczekać,oby tylko pogoda dopisała, to bedę sadzić :tan
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...dla tych plusów zawsze mi się marzył ogródek przy domu, wyszło jak wyszło ale i tak się cieszę. :D Już niedługo i ja zamieszkam na całe lato na działce. :heja . Iryski zamówiłam kłączowe, może one nie będą takie wybredne. Mnie także wzięło na hortensje, mam kilka a jeszcze bym chciała więcej. :;230 Pochwal się Wandziu jakie odmiany hortensji zamówiłaś :?:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu piękne wspomnienia :) no ale jeszcze trochę i w tym roku będzie tak samo a nawet i lepiej, bo nowe roślinki będą :) u mnie na razie pogoda nie pozwala na prace na działce, a plany miałem ambitne no ale cóż :)
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz, wspomnienia, zwłaszcza te dobre są zawsze pożądane i cudowne a nawet od tych złych nie możemy się uwolnić
i czy tego chcemy czy nie zawsze powracają w nie odpowiednim momencie , ale życzmy sobie tylko samych dobrych i pięknych
wspomnień, wspomnień o naszych ogrodach , różach , kwiatkach. :) ;:303 Na południu polski też zimno a prognozy nie są optymistyczne,
wiec ciesz my sie każdym słonecznym dniem ;:3

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matulu ;:oj
Chcę wiosnę ;:173
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem ciepłolubna ;:3 Martuniu, może zadzwonimy ;:102 do dobrej wróżki ;:15 niech nam wyczaruje cieplutką, cieplutką wiosnę :tan
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj przydałaby się jakaś wróżka, która by odczarowała tę pogodę. Prognozy też nie są optymistyczne. Spodziewałam się, że Wielkanoc będzie cieplejsza a ty zapowiadają w granicach 12 stopni. brrr.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy ;:3 miejmy nadzieję, że prognozy długoterminowe sie nie sprawdza i zamiast średniej temperatury 12 stop będzie
średnia 21 stop :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”