Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu u mnie leje jak się juz ruszyłam do ogrodu to pogoda mnie powstrzymuje no i wnusia :D
My ,a właściwie M pomidorków jeszcze nie posiał mówi ,że zdąży ,a ja się martwię ,że nie .
U Marty pisałaś ,że sprzątałaś w altance i dużo rzeczy do wyrzucenia w naszej też nie wiadomo skąd nabierało sie tyle różności :D
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I znowu nie udało mi się Ciebie upilnować. Pomknęłaś jak strzała :;230
Plany jak zwykle masz ogromne i jak mniemam wszystkie, a może i nawet więcej, uda Ci się zrealizować ;:63 Z rozmnażania, jakie by ono nie było ;:306 , masz szóstkę ;:108
Oby wreszcie pogoda się poprawiła, to będziesz mogła zacząć realizować swoje plany, wtedy wszyscy będą zadowoleni. My również ;:108
Miłej niedzieli ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie godzinę temu przeszła prawdziwa burza.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ja też jestem po pierwszej w tym roku burzy. Na szczęście nie trwała długo, może z 15 minut.
No ale cóż, jest weekend, wolny czas dla ogrodu, więc pogoda iście barowa ... ;:oj Nawet zdjecia nie wychodzą w takiej deszczowej szarości.
Słoneczka i wiosny, tej najprawdziwszej życzę ;:3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu :) nie ma zazdrosnych moderatorów tylko po prostu za dużo Mariuszów w wątku ;:306 hehe :)
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marysiu :tan przyturlałam się do Twego wątku , widzę, że z pracami wiosennymi ruszyłaś pełną parą. ;:168 Ja pomidorki posiałam troszkę za wcześnie , już dawno przepikowałam i są juz duże 20 -25 cm a nie mam możliwości przenieś je do chłodnego pomieszczenia, aby
przyhamować wzrost a gdzie tam do polowy maja ;:145 będę je sadziła do gruntu :(
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, na słoneczko czekałam ;:65
U mnie dziś piękne słońce, wczoraj było okropnie, burza, grzmoty, nie wiem czy foliaka po sąsiadach będę szukać??
Pozwolisz, że odpowiem Wandzie?
Wandziu, z takich wyrośniętych siewek możesz zrobić sadzonki dwupędowe.
Ja kilka pomidorów celowo wysiałam wcześniej, mają iść do balkonowych donic, robiłam tak w ubiegłych latach, nadwyżki wysadzałam do gruntu, dodatkowy bonus to można rozmnożyć sadzonki, miałam z kilku odmian po jednym nasionku, teraz z ukorzenionego czubka mam dodatkową sadzonkę.
W skrócie wygląda to tak, że przesadza się sadzonki jak najgłębiej do większej donicy, u mnie to są minimum1l, ucina się czubek, z międzywęźli wyrosną pędy boczne, zostawia się dwa najsilniejsze.

Udanego niedzielnego wypoczynku życzę, jak sądzę, większość z nas spędzi go w pobliżu roślinek, siejąc, pikując, podziwiając. :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny poranek!
Rano przywitał mnie biały taras, a pod stopami chrzęściła zmrożona trawa i błoto! Na niebie szalały chmury, bo wiatr wieje od wczoraj. Na szczęście wiatr nie zrobił żadnych szkód czego się obawiałam, bo przygotowałam mnóstwo rzeczy do wywózki tzw wielkogabarytowych.
Przez szalejący wiatr i deszcze wieczorem i w nocy internet działał jak chciał i zmusił mnie do pójścia spać zamiast oddać się wieczornemu spacerowi po Waszych wspaniałych ogrodach ;:65

Zuziu deszcz nie przeszkodził mi w szaleństwa porządkowych, jedynie zmieniała kurtki a na największe opady zostawiłam dokończenie porządków w altanie. Powiem szczerze urobiłam się jak osioł, ale koniecznie musiałam przygotować eletrograty i inne duże rozmiarem na wtorkowy wywóz. Pikowanie zostawiłam na dzisiaj ale chyba dzisiaj będę świętować po bożemu i już namówiłam M na obiad w mieście Obrazek Uważam, że po ciężkiej pracy należy się odpowiedni odpoczynek ;:333
Jak miałam działkę i niewiele dni wolnych to nieraz parasol i peleryna były w ruchu Obrazek
Zuziu życzę ciepła i słońca nareszcie Obrazek

Iwonko szczec. nie da rady z wszystkim zdążyć, doba ma tyle samo godzin co miała! z czasem nauczysz się z powrotem wybierać to co najważniejsze, bo inaczej się nie da. Na razie pracuj i odpoczywaj a przede wszystkim dbaj o swoich Obrazek

Witaj Kasiu Obrazek na pewno młodsze kury są większymi podskakiwaczkami starsze inaczej, a kurczątka to oczkami siatki przejdą...tuz to brałam Obrazek Będzie estetycznie, a jak się sprawdzi zobaczymy? Sztachet mam trochę i muszę coś z nimi zrobić. Wiosna to jakoś nie chce zagościć!

Ewuniu współczuję Obrazek ale dbaj o nóżki, bo to ważna część ciała dla ogrodnika. Życzę żeby szybko minęły dolegliwości, bo ile można mebli wymalować Obrazek

Irenko AAaa to już chyba wiem o co chodzi, niewiele takich mam ale parę jak to wśród młodzieży gdzie się spieszy i w ramach tej samej odmiany ma dwa razy większy wzrostObrazek Wszystko ładnie rośnie tylko żeby kwiecień pozwolił na wyniesienie większości do tunelu. Cleome wysiane rośnie, ale nie wiem czy w kwietniu jeszcze starych nasion nie wysieje, bo trochę ich zostało. Mam nadzieję, ze słoiczki zapełnione i ruszą i synusiem Obrazek

Krysiu to proszę koniecznie o linka!
Pomidorki siałam ...nie pamiętam dokładnie kiedy, ale mogę się cofnął do poprzedniego wątku i znaleźć datę, a kiełkowały różnie ...pierwsze chyba po czterech dniach, a potem sukcesywnie rósł las trawek. Mimo że liczyłam na brak wschodów. Z tego co oglądam to paru nie ma i to raczej pewniaków Obrazek

Dorotko staram się zachowywać ów dystans, nie boleję nad upływającym czasem czy urodą bo to nie ma sensu. jak widzisz płynnie z jego życia przeszłam do drugiego i staram się spełniać w obecnym. Może nie jest idealnie ale sprawia mi to ogromną radość. Plany już realizuję, a zachwiać się mogą wtedy jak runie praca w ogrodzie jak zaatakuję nas chwasty Witam w niedzielny poranek!
Rano przywitał mnie biały taras, a pod stopami chrzęściła zmrożona trawa i błoto! Na niebie szalały chmury, bo wiatr wieje od wczoraj. Na szczęście wiatr nie zrobił żadnych szkód czego się obawiałam, bo przygotowałam mnóstwo rzeczy do wywózki tzw wielkogabarytowych.
Przez szalejący wiatr i deszcze wieczorem i w nocy internet działał jak chciał i zmusił mnie do pójścia spać zamiast oddać się wieczornemu spacerowi po Waszych wspaniałych ogrodach ;:65

Karolino jak mam doping to pracuje mimo marnej pogody, ale rzeczywiście wiosna kaprysi. Dzisiaj biało, mokro, wietrznie i chmury szaleją. Teraz świeci ładne słonko, ale pewnie odczuwalna niska bo wieje ;:oj

Beatko kochana czytałam że niedomagasz Obrazek wiosna nie chce przyjść a już chciałoby się nią cieszyć. Ile razy można przykładać torebusie :D Mam nadzieję że rozsady pod opieką koleżanki zaskoczą Cię żywotnością! Zdrowiej Beatko, bo nie czas na chorowanie! mocno Cię utulam ;:4

Alu jak masz wnusię to nie może wychodzić na deszcze, bo ona za Tobą pójdzie i o przeziębienie nie trudno ;:131 Nie martw się jest parę osób, które jeszcze pomidorów nie wysiały, Twój M zdobywa własne doświadczenie i może za rok wysieje wcześniej. Wszystko zależy czy będą rosły pod osłoną czy w gruncie?
Altanka wymagała radykalnego cięcia Obrazek Przez zimę tylko dostawiałam, a nie układałam i wejść nie było jak Obrazek a nowy sprzęt przybył. Miłej niedzieli dla Was Obrazek

Iwonko 1 jak mam chęć do pracy to nic mnie nie wstrzyma i nawet w niepogodę zasuwam, tak też było wczorajObrazek i parę godzin w domu mnie nie widzieli. Wróciłam z paroma kurtkami do prania, a sama nadawałam się prosto pod prysznic Obrazek , potem herbata z imbirem i dzisiaj jestem jak nowa. Z rozmnażaniem wpadłam w szał i co wyrwę czy ułamie to próbuję ukorzenić ;:215
Pogodnej niedzieli!

Bożenko burza szalała, miotała deszczem po szybach aż pozbawiła mnie internetu i dzisiaj piszę i piszę Obrazek

Beatko ja jestem w lepszej sytuacji że w moje 6 sobót pogodną znajdę, ale pracujących mi bardzo żal, bo jeszcze pamiętam jak to było :wink: Wczoraj byłam prawdziwa wiosenna burza ale groźniej wyglądało niż było w rezultacie :uszy

Mariuszku no to straszna kompromitacja Obrazek ;:306 Dobrze że mój M nie ma na inię Mariusz tylko Marek ale jak się rozpędzę to o pomyłkę nie trudno ;:306

Witaj Wandziu miło że jesteś, bo lubię gości a nowi zawsze wnoszę powiew świeżości ;:168 Może będzie szansa w cieplejsze dni werandować pomidorki i to przystopuje ich wybujałość. Ja tak robię, a jak noc ma być powyżej 5 st to zostawiam na zewnątrz, a w ostateczności można nakryć włókniną ;:215

Chyba udało się nadrobić wczorajsze trudności netowe!

Dzisiaj słońce takie jak wczorajsza pogoda

Obrazek

Widoki nieciekawe i biedne zmarznięte kwiatki!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oby to już była ostatnia zimowa niedziela, zimowa w całym tego słowa znaczeniu! Nie przejmuj się za bardzo tym że nie możesz zdążyć i tak jest lepiej niż było Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu oby to ostatni wyskok zimy ;:202
Pomidorki mają być do gruntu .
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Maska pisze:..... Zbieram już wodą spod ziemniaków że nią podlewać pomidorki bo to potas w czystej postaci :;230 ale nie martw się bez soli bo to te dla kur......
Marysiu - no popatrz, ja wodą spod ziemniaków podlewam rośliny ale nie wiedziałam, że ona szczególnie wskazana pod pomidory. Zaraz sobie zapiszę....bo w moim wieku najlepsza jest pamięć pisana. Woda bez soli oczywiście. My już od kilku lat nie solimy ziemniaków tylko po ugotowaniu dodajemy zioła. Unikamy soli gdzie tylko się da - bo nadciśnenie :(
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Cześć ;:138
Ja dla odmiany nie Mariusz. :;230
Widzę, że plany ogrodowe bogate.
W wątku Beaty przeczytałem, że i rojnikowisko się szykuje.
Tym bardziej będę zaglądał.Będziesz dokupywać rojniki?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś u mnie internet okej ,bo powyłączałam zaraz wszystko ze ściany!ale wieje nadal mocno!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu to zdjęcie nieba groźnie wygląda, ale tak jak napisałaś.. ostatnie podrygi zimy, musiała trochę nam jeszcze pogrozić palcem, a teraz to już będzie tylko lepiej.
Sobotę spędziłaś pracowicie, ja nawet nosa nie wyściubiłam z domu (oprócz szybkiej rundy na zakupy), bo u nas cały czas deszcz, wiatr i chłód.
Nie szło kompletnie nic zrobić na zewnątrz, ale za to w domu ogarnęłam pył poremontowy... w poniedziałek dokończę sprzątanie i potem już tylko ogród, ogród, ogród... :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu u nas rankiem tak biało nie było, wieczorkiem jak burza gradowa szalała w momencie zabieliło się wokół, na szczęście z deszczem wszystko spłynęło.
Dzisiaj słonecznie, ale wiatr nadal wieje.
Ciemiernik z ostatniego zdjęcia, co to za odmiana.
Chciałabym iść na obiad, zostać obsłużona, chociaż raz, chyba na to nie namówię mojego męża, nawet po bardzo wyczerpującej pracy całodniowej ;:185 :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No nie mogę! W ciągu trzech dni już szósta strona :wink: . Marysiu plany masz wielkie na to lato więc podreperować zdrowie to mus. wrócisz jak siłaczka gotowa do walki z chwastami :D A cóż Ci ziemię wymywa? Gdzie ona znika? Wiem, że dęby mają korzenie okropniste ale raczej nie polecam bo po co Ci taki olbrzym, zawojuje połowę szaliczka. Wsypuj tam w tę dziurę koci żwirek może scementuje :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”