Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

EWELINKO ,cóż Ci się tak obficie rozsiało :?: .Nie mogę rozpoznać .
http://www.fotosik.pl/zdjecie/c6d47f3c2aa94306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, za to kulkowanie będziesz wdzięczna w czerwcu. Zakulkowałam tak Louise Odier i Dr Jamain - jest ogromna różnica w ilości kwiatów ;:108 W tym roku miałam przygiąć kolejne młode badylki i niestety moje gabaryty wsparły się na nieodpowiedniej gałęzi i trochę połamałam Doktorka ;:223 dobrze, że to żywotna róża i da sobie radę..
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyłączam się do pytania Joli, bo też rozsiały mi się takie roślinki, czy to może kosmosy?
W ogródku w ogóle nie będę chyba pielić, bo boję się, że nie rozróżnię chwastów od siewek.
Poczekam, aż wszystko podrośnie i będzie wiadomo :;230
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko - ja pierwszy raz zajrzałam do tej odsłony Twojego watku :oops: Miałam ciężką końcówkę zimy, nić mi się nie chciało...
Ale wczoraj byłiśmy na działce i wstąpiły we mnie nowe siły. Od razu świat zrobił się piękniejszy.
Pierwszy krokusik zakwitł Co w optymistycznym żółtym kolorku. U mnie jeszcze niestety prawie nic nie kwitnie...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Długo się cofałam żeby zobaczyć tego twojego pierwszego krokusa ;:306 Teraz pewnie jest ich już więcej. Co tak mało zdjęć?
Moje krokusy jeszcze śpią ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie było mnie chwilę bo nie miałam kompletnie czasu na komputer. Ten tydzień był dla mnie bardzo pracowity. Skończyliśmy remont pokoju i trzeba było zrobić małą rewolucję w domu ;:224 . Sporo mebli zmieniło swoje miejsce, przy okazji zrobiłam porządki w szafach. Wczoraj przyjechał geodeta i odbył się podział sąsiedniej działki . Mam nadzieję, że za kilka tygodni będziemy mogli załatwić sprawę u notariusza . Pogoda przez ostatnie dni nie zachęcała do prac w ogródku, dzisiaj bardzo mocno wiało a wieczorem spadł grad. Do południa załatwiałam kilka spraw i przy okazji kupiłam sobie trochę bratków ;:333 . Na rabatach cebulowe rosną jak szalone i zakwitły pierwsze irysy ;:138 . Pierwiosnki gruzińskie mają pąki i tylko czekać aż zakwitną . Skoro remont za nami powinnam mieć od jutra więcej czasu na prace w ogródku , oby tylko pogoda zechciała mi dopisać. Pracy jest jeszcze sporo bo muszę przyciąć trawy, lawendę, muszę poszerzyć rabatę przed nadejściem róż. Narobiłam sobie forumowych zaległości i dzisiaj muszę je nadrobić.

Izabelo bardzo się cieszę, że u Ciebie już wszystko wróciło do normy . Trzymam kciuki i życzę powodzenia ;:196 .

Iwonko powoli zaczęły ujawniać się kolejne krokusy :tan . Czekają tylko na słońce i na pewno lada dzień zakwitną. U mnie też sporo cebulowych a kwiecień zapowiada się kolorowy ;:108 .

Obrazek

Ewo takie malutkie kwiaty bardzo cieszą . U mnie coraz więcej roślinek zaczyna kwitnąć. Reszta rośnie i czeka na więcej słońca ;:3 .

Małgosiu warto trochę eksperymentować w ogrodzie. Kulkując róże właściwie nic nie tracimy a może zyskamy mnóstwo kwiecia ?? Czas pokaże ;:108 . W takim razie obie będziemy czekać na efekty.

Pierwiosnek gruziński w pąkach .

Obrazek

Kasiu każdy kolorek teraz bardzo cieszy. U mnie pojawiło się już trochę więcej koloru i kolejne krokusy w pąkach. Mam nadzieję, że lada dzień zakwitnie ich więcej .

Soniu każdy kolorek teraz bardzo cieszy :tan . Ja też jeszcze nie przycinałam swojej lawendy ale może w przyszłym tygodniu uda mi się to zrobić. Szczerze mówiąc to mam już dosyć tej pogody bo słońca jest jak na lekarstwo ;:222 . Czy u Ciebie dzisiaj też tak mocno wiało ??

Obrazek

Iwonko może nie będzie tak źle z naszymi różami . Trzymam za to mocno kciuki ;:108 . Z tymi odległościami między różami to u mnie różnie. Mam wrażenie, że sporo z nich jest za gęsto ;:222 . Jak to wszystko kiedyś się rozrośnie to będzie gąszcz.

Jolu te siewki to ostróżka jednoroczna ;:108 .

Obrazek

Sabinko w głębi duszy to mam nadzieję, że właśnie tak będzie . Takie bujne kwitnienie mi się marzy ;:224 . Twój Doktorek na pewno da sobie radę . Trzymam za Niego kciuki ;:196 .

Anido to ostróżka jednoroczna. Ja mam tak samo jak Ty z tym pieleniem. Pewnie znając życie wyrwałabym sobie jakieś siewki. W zeszłym roku wypieliłam sobie siane przeze mnie astry i cynie :;230 a potem dziwiłam się, że mi nic nie urosło .

Obrazek

Marysiu bardzo fajnie, że przebudziłaś się z tego snu zimowego ;:196 . Nie musisz się absolutnie tłumaczyć, ja rozumiem ;:168 . Wyjazd na działkę po takiej przerwie musiał być bardzo ekscytującym przeżyciem . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę.

Jolu krokusów jest już więcej ale jakoś nie miałam czasu ostatnio na robienie zdjęć. Dzisiaj na szybko próbowałam coś zrobić ale wiało u mnie mocno. Mam nadzieję, że od jutra będę miała dużo więcej czasu na ogród i na zdjęcia ;:173 .

Pozdrawiam i udanego wieczoru Wam życzę .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Fajnie, że to ostróżka, planowałam siać, a tak tylko poprzesadzam siewki, a kiedy można to robić? Już?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Super te irysy są! Jak zwykle co roku mi się podobają i jak co roku nie mam ;:222
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Anido musimy poczekać aż trochę podrosną te siewki i przesadzać z dużą bryłą ziemi. Myślę, że tak w połowie kwietnia będzie można je przesadzić.

Tulap to w tym roku jesienią spraw sobie takie iryski koniecznie ;:224 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ależ u Ciebie już pełnia wiosny, Ewelinko! :tan
Cieszę się, że powiększysz ogród. ;:63 Będzie się działo i będzie coraz więcej miejsca na nowe nasadzenia. ;:333
Będzie co podziwiać. ;:138
Życzę udanej transakcji. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj ,fajnie ,że działeczka się powiększy,dla nas to marzenie ,ja też ogród mam na dokupionej działce graniczącej z moją ,pierwsze wiosenne kwiatuszki bardzo wesołe,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko gratuluje końca remontu, wiem że najtrudniej dopiąć na ostatni guzik! Ogród prześlicznie się zabarwia, cebulowe kwitną :D U mnie jednak zimno krokusiki jak szpileczki gdzieniegdzie widać mówić o kolorze to za dużo. Dzisiaj jeszcze mrozik przystopuje :wink: Sprawa z działka się finiszuje to dopiero będziesz miała mało czasu na Fo, ale za to potem będzie o czym opowiadać i fotografować! Niech wszystko dobrze się układa, dobrego dnia ;:196
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj EWE :wit
Bardzo mnie cieszy,że do Ciebie też dotarła wczesna wiosna :!:
Pięknie zakwitły iryski reticulata,co ładnie ujęłaś na portrecie ;:108
A jeszcze ładniejszy wizerunek bratka :!:
Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki ;:108
Sławek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Takie kwitnięcia :shock: Czymże jest ta moja jedna zmutowana róża przy Twoim kwieciu :wink:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko super, że remont za Tobą, zawsze mnie irytują remonty i wiem, że będzie lepiej, ale.... u mnie ciągną się prace w łazience już od początku lutego i końca nie widać ;:224
I tak wiosennie masz w ogrodzie, jednak jak cokolwiek zakwitnie, to radośniej się robi! ;:215
Teraz czarujmy żeby słonko nas zaczęło rozpieszczać :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”