Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2016
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2016
Brawo Dorotko! Doniczki wyszły naprawdę ładne.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jaki talent nam tu się objawił
Jestem pod wrażeniem i wykonania i kompozycji na donicach. Bardzo elegancko. Podziwiam
Ja już bym zostawiła tak jak jest, żeby nie przedobrzyć. Bardzo mi się podobają.
Pytałaś mnie o moją zmarzniętą Minervę. Otóż jest cała czarna. Byłam pewna że nie żyje. Rozgarnęłam kopczyk żeby podejrzeć i mam wrażenie że puchną jej pączki bardzo nisko przy ziemi. No chyba że to zmarznięte zeszłoroczne. Będę obserwować. Chwyciłam się nadziei jak głupia
Miałam ją zadołowaną w gruncie, w dużej donicy, w zacisznym miejscu. To jedna z dwóch dokupionych jesienią sadzonek. Druga ma się nieźle choć też oberwała od mrozu.

Jestem pod wrażeniem i wykonania i kompozycji na donicach. Bardzo elegancko. Podziwiam

Ja już bym zostawiła tak jak jest, żeby nie przedobrzyć. Bardzo mi się podobają.
Pytałaś mnie o moją zmarzniętą Minervę. Otóż jest cała czarna. Byłam pewna że nie żyje. Rozgarnęłam kopczyk żeby podejrzeć i mam wrażenie że puchną jej pączki bardzo nisko przy ziemi. No chyba że to zmarznięte zeszłoroczne. Będę obserwować. Chwyciłam się nadziei jak głupia

Miałam ją zadołowaną w gruncie, w dużej donicy, w zacisznym miejscu. To jedna z dwóch dokupionych jesienią sadzonek. Druga ma się nieźle choć też oberwała od mrozu.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dorotka, ładnie się wkręciłaś w zdobnictwo artystyczne. I dobrze, bo oryginalnych ozdób jest coraz mniej, a tak masz świadomość, że drugiej takiej nikt nie będzie miał 
Pamiętasz jak pisałam, że po trzech sezonach Chopin wreszcie pokazał na co go stać i jaki jest piękny.. ano okazuje się, że pokazał co miał pokazać i zmarzł na kość przez ostrą zimę. Jest cały czarny. Wątpię żeby coś wypuścił. Najgorsze jest to, że tyle razy chciałam się go pozbyć i było mi szkoda, a teraz kiedy wreszcie się przekonałam, że warto go było trzymać, to on padł

Pamiętasz jak pisałam, że po trzech sezonach Chopin wreszcie pokazał na co go stać i jaki jest piękny.. ano okazuje się, że pokazał co miał pokazać i zmarzł na kość przez ostrą zimę. Jest cały czarny. Wątpię żeby coś wypuścił. Najgorsze jest to, że tyle razy chciałam się go pozbyć i było mi szkoda, a teraz kiedy wreszcie się przekonałam, że warto go było trzymać, to on padł

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć pracusiu
a........ jednak się skusiłaś na nowe generosy
szczerze, ja jeszcze się zastanawiam czy nie domówić, bo
lada dzień mogę już otrzymać paczuszkę.
Donice super wyszły
, a murek, buduje się 

a........ jednak się skusiłaś na nowe generosy

lada dzień mogę już otrzymać paczuszkę.

Donice super wyszły

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Po donicach zupełnie nie widać, że się dopiero uczysz
Pięknie Ci to wyszło. Podobają mi się obie, chociaż ta duża, może z powodu, że drewniana, bardziej. Ja bym jej dodała cienki, fioletowy pasek na dole. Nie na całą szerokość, ale może na pół?
Tylko moje ubiegłoroczne róże, czyli te kupione jesienią, mają takie zielone pędy. Wszystkie starsze są brązowo-bordowe, ale w środku żywe. Czy one przeżyją? Co prawda już jestem spokojniejsza, ale może zbyt wcześnie się cieszę?

Tylko moje ubiegłoroczne róże, czyli te kupione jesienią, mają takie zielone pędy. Wszystkie starsze są brązowo-bordowe, ale w środku żywe. Czy one przeżyją? Co prawda już jestem spokojniejsza, ale może zbyt wcześnie się cieszę?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Dorotko pierwsza róża przycięta, nowe nabytki pewnie już się korzenią, sezon rozpoczęty.
Donice piękne, masz wyjątkowy dar.
Jestem minimalistka, nie dodawałabym ozdób na drewnianej. U mnie takie zimno, że zastanawiam się kiedy pryskać miedzianem, skoro już róże rwą się do życia. 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dorotko
wspaniale ozdobiłaś te donice.
Sama od dawna przymierzam się do decoupage ale na razie to tylko zbieram serwetki z ładnymi obrazkami.
Ty , taka zalatana a jednak znalazłaś czas i ochotę.
Brawo.
Princess Aleksandra Of Kent potrafi rozwinąć wspaniały , ogromny kwiat.
Pamiętam, jak zobaczyłam w Anglii taki okaz do kupienia w donicy z rozwiniętym kwiatem i jaka byłam zaskoczona
jego wielkością. Od tej pory mam ochotę na tę różę ale wstrzymuje mnie fakt, że aby taka róża wyglądała dobrze powinna mieć dobre miejsce (o które u mnie trudno) i najlepiej towarzystwo co najmniej jeszcze drugiej takiej samej.

wspaniale ozdobiłaś te donice.

Sama od dawna przymierzam się do decoupage ale na razie to tylko zbieram serwetki z ładnymi obrazkami.

Ty , taka zalatana a jednak znalazłaś czas i ochotę.

Princess Aleksandra Of Kent potrafi rozwinąć wspaniały , ogromny kwiat.
Pamiętam, jak zobaczyłam w Anglii taki okaz do kupienia w donicy z rozwiniętym kwiatem i jaka byłam zaskoczona
jego wielkością. Od tej pory mam ochotę na tę różę ale wstrzymuje mnie fakt, że aby taka róża wyglądała dobrze powinna mieć dobre miejsce (o które u mnie trudno) i najlepiej towarzystwo co najmniej jeszcze drugiej takiej samej.

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
A ja zlikwidowałam rabatę różaną a oglądając Twoje zdjęcia nie wiem czy dobrze zrobiłam:). Wykopałam je 2 tygodnie temu i ciągle myślę co zrobić na ich miejscu. Ulubione przesadziłam, ale były juz wiekowe i coraz marniejsze. MOże jednak znajdę miejsce dla kilku odmian w nowej aranżacji. Cos u Ciebie wypatrzę z odmian. A sadzonki bardzo ładne przyszły.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Dorotko pięknie ci idzie ten decoupage, ale może spróbuj cieniowania, to fajnie maskuje brzegi naklejek.
Przemądrzam się chociaż zrobiłam jedno pudełko. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pięknie to wyszło. Sama zdecydujesz czy dać rancik, chyba że sprawdź przez próbę z jakąś wstążeczką? Zobaczysz na żywo, jak lepiej. Ale każda różana panna czy dasz rancik, czy nie będzie wyglądała cudownie
Jutro przyjdą róże ze szkółki, w której pierwszy raz kupowałam. Kupowałaś coś u Hyżów? Jestem strasznie ciekawa jak wyglądają. Kupowałam tylko dlatego, bo zamawiałam znajomej kilka sztuk Alaski, której nigdzie nie mogłam znaleźć, innej kupiłam przy okazji rugosę do konfitur ( moja Aga uznaje wszystkie rośliny, które można zjeść), a dla siebie uszczknęłam też coś przy okazji. Włożyłam sobie do koszyczka: Gartentraume, Marie Antoinette, Pink Babyflor.

Jutro przyjdą róże ze szkółki, w której pierwszy raz kupowałam. Kupowałaś coś u Hyżów? Jestem strasznie ciekawa jak wyglądają. Kupowałam tylko dlatego, bo zamawiałam znajomej kilka sztuk Alaski, której nigdzie nie mogłam znaleźć, innej kupiłam przy okazji rugosę do konfitur ( moja Aga uznaje wszystkie rośliny, które można zjeść), a dla siebie uszczknęłam też coś przy okazji. Włożyłam sobie do koszyczka: Gartentraume, Marie Antoinette, Pink Babyflor.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Dorotko
. Pięknie ozdobione donice
. Widzę, że znalazłaś sobie nowe i bardzo fajne zajęcie
. Ciekawe czy wciągnie Cię równie mocno jak róże
. Lakier do spękań bardzo fajny
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Doroto
ślicznie udekorowałaś doniczki i nadałaś im nowe,, życie,, cudowne
oglądałam różyczki w Twoim ogrodzie
i znowu będą mi sie śniły
Lions Rose
Cream Abundance
Aphrodite
takie słodziutkie, delikatne jednym słowem czysta poezja
Dziś kupiłam sobie róże Peace- Gloria Dei 

i znowu będą mi sie śniły

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko ,nie wiem w jaki sposób zgubiłam Twój wątek
,ale już odnalazłam i będę nadrabiać zaległości.Tylko boję się o swoje zdrowie ,bo u Ciebie łatwo popaść w chorobę ,różyczki prześliczne
Pozdrawiam serdecznie Teresa

Pozdrawiam serdecznie Teresa

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Dorotka ale szałowe donice
Ty i twój zdolny M moglibyście niezły donicowy biznes rozkręcić 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ponieważ zupełnie się nie znam, proszę powiedzcie mi, czy takie doniczki z dequpagem maozna wystawić na ogród? Czy deszcz nie popsuje dekoracji?