Ogródek dziadka T.
- niesobia 1
- 500p
- Od: 21 kwie 2016, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek dziadka T.
Ja z tą działką wojuję już 5 rok i dopiero na jesieni zabrałem się za altanę.Tyle że to bardziej budowa bo jakąś wartość mają fundamenty i część ścian.Cała reszta to do wymiany.Altana kończy w tym roku 50 lat a przez ostatnie 30 została doprowadzona do ruiny tak jak cała działka.
Czyli tak jak u mnie było
Stropodach i ściany nośne zostały choć trzeba było je częściowo spiąć.Wolałbym postawić nowe niż pakować kasę w stare ale rozbiórka całości mnie zniechęciła.Moja altana młodsza bo lata 70 pamięta,niestety jest z pustaka 

- niesobia 1
- 500p
Niestety u mnie stropodach wyglądał tak jak na zdjęciu i razem z podłogą i drzwiami wylądował na śmietniku.Okno też do wymiany a z tyłu ściana tak popękana że trzeba przemurować.
U ciebie konstrukcja drewniana a u mnie lana.Jak ściana pęknięta to od fundamentów tak jak i u mnie.Klamrami zepnij jak w narożniku a na prostej to naciąć i druty wstawić inaczej będzie pękać dalej.Fundamentów naprawa jest nie opłacalna przy takich konstrukcjach jak my mamy.
Satysfakcję będziesz miał jak altankę doprowadzisz do ładu
Satysfakcję będziesz miał jak altankę doprowadzisz do ładu

- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Sporo pracy na Ciebie czeka
ja akurat od altany zaczynałam, na działce nie było żadnej - drewniana, bo drewniana, ale jest
Teraz zostaje doprowadzenie perzowiska do stanu używalności
Trzymam kciuki za remont, oby szło jak najlepiej 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- niesobia 1
- 500p
Jak tam postępy z altanką 

- niesobia 1
- 500p
Do jednego dożyłem w życiu...taniej postawić nowe niż wyremontować stare
Mamy tą samą karuzelę widzę 

- niesobia 1
- 500p
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.To kwestia kasy.Jak jej mało to budowa też będzie się mamrała przez parę lat.
- niesobia 1
- 500p
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Oj tak w końcu krokusiki się pojawiły. Dziś astronomiczna wiosna choć to co u mnie za oknem tego nie potwierdza.
Niesobia co do altanki, ja też nieraz patrzę z zazdrością jak bogato niektórzy mają w swoich ogrodach, piękne altalny z kamienia i drewna na kształt ośmiokątu itp. ale cóż do tego trzeba mieć pieniądze bo taki materiał kosztuje a jak zrobisz to własnymi siłami, to nic że dłużej zejdzie będziesz miał satysfakcję, bo sam, bo dla własnej radości i wygody a nie na pokaz.
Niesobia co do altanki, ja też nieraz patrzę z zazdrością jak bogato niektórzy mają w swoich ogrodach, piękne altalny z kamienia i drewna na kształt ośmiokątu itp. ale cóż do tego trzeba mieć pieniądze bo taki materiał kosztuje a jak zrobisz to własnymi siłami, to nic że dłużej zejdzie będziesz miał satysfakcję, bo sam, bo dla własnej radości i wygody a nie na pokaz.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Krokusy piękne,muszę też nasadzenia poczynić ich na jesień 

- niesobia 1
- 500p
Przejrzałem cały Twój wątek ogrodowy i zastanawiam się jak te wszystkie rośliny poupychałeś . Myślałem że gospodarujesz na większej działce , ja mam problem żeby wygospodarować skrawek na samo porozsadzanie starszych roślin a działka ma ponad trzy tys. m. .Jeśli lubisz irysy SDB to zapraszam do siebie na początku maja . Od tego tygodnia ruszył ;kiermasz działkowca; przy hali sportowej , dobrze byłoby zerknąć co ciekawego mają we wiosennej ofercie. Remonty z kolei ;uwielbiam; , myślę że wystarczy mi do końca życia. Pozdrawiam Andrzej.